Copy
Nyhedsbrev den 17. marts 2015

Opdatering på dyreværnssag i Dragør fra februar/marts 2014
 

  

Opdatering den 17. marts 2015

For ca. 1 år siden politianmeldte vi en ejer i Dragør ude ved Kongelunden for vanrøgt af hendes dyr. Der gik 11 ponyer, herunder 4 shetlandsponyer på et meget lille mudret areal fyldt med lus og ekstremt underernærede. Normalt får vi ikke besked om, hvad der videre sker i sådan en sag. Det må og har politiet ikke pligt til, da vi som anmelder ikke anses som part i sagen. Det er hesten, men den kan som bekendt ikke selv klage eller føre sin sag. Derfor kan vi som dyreværnsorganisation ikke kræve aktindsigt i en sag. Det bør laves om i vores lovgivning.

 

Vi er nu indkaldt i byretten som interesse partner for at overvære sagen mod ejeren, der tilkendes en bøde for overtrædelse af Dyreværnsloven. At vi er blevet indkaldt ser vi imidlertid som en særdeles positiv ting fra Københavns politis side. Vi var dog rigtig kede af, at dyrene ikke blev fjernet omgående fra den ejer, som med al tydelighed ikke magtede at passe dyrene.

 

Når vi har været i retten, skal vi vende tilbage med info om, hvad der mere kom ud af denne sag. Det sker først i april 2015.

Se den oprindelig sag under billederne.

  

    
Rådden fortand

   
I Dragør har vi fået flere anmeldelser på et dyrehold, der er under al kritik. Der går nogle stakkels shetlandsponyer under usle og ringe forhold. De af afmagrede, formodentlig fyldt med utøj og skab og går på et meget lille område. Der befinder sig også større ponyer på ejendommen, hvoraf den ene har en meget dårlig og rådden fortand, som aldrig er blevet behandlet af dyrlæge. I en særskilt indhegning er der 3 plage, som aldrig har set en smed, og de er fyldt med mudder og møg på kroppen, så det har dannet hudbetændelse. Der er også kaniner i små bure, høns og får, som går i deres eget møg og mudder.

Virkeligheden er værre, end det I kan se på billederne.

Gennemgående må vi sige, at det er under al kritik. Her skal virkelig "ryddes op", og samtlige dyr bør fjernes. Sådanne mennesker burde overhovedet ikke have dyr. Vi ved, at ejeren er anmeldt mange gange og håber denne gang, at der virkelig kommer til at ske noget.

Sagen er politianmeldt i fredags, og politiet er igang med sagen. Vi vil opdatere jer på, hvad der sker.

 

 


 

 

Copyright © 2015 Foreningen nyt Hesteliv, All rights reserved.


Tlf. 26355865
info@nyt-hesteliv.dk
www.nyt-hesteliv.dk
Medlem af DOSO