Copy
info@gofunsailing.com
06 - 20553904

Het zomerseizoen loopt nu toch echt wel op zijn einde. Nog een paar klanten zeilen deze maand in Turkije, Malta en ook langs de Spaanse costas. Daarna verschuift het via de Canarische eilanden, de Kaap verden naar het Caribisch gebied. Als het niet perse 25 graden hoeft te zijn, dan kun je ook in de winter zelfs in de Middellandse zee terecht. Er zijn steeds meer schepen met een kachel te vinden voor als het in de avond wat kouder wordt. 

Wat is een leuke zeilbestemming voor mij? 

Het hangt heel erg af van je zeilervaring waar je het beste kunt gaan zeilen. Maar natuurlijk ook of je verzekerd wilt zijn van zomerse temperaturen of dat het ook wat minder warm mag zijn. 

Het Caribisch gebied is een bestemming waar je het beste kunt varen in de winter. Het best georganiseerd en beschermd zijn de British Virgin Islands. Alles daarbuiten vergt wel wat zeilervaring.

Thailand is ook een bestemming waar je in de winter gaat zeilen. Daarbuiten valt er iedere dag een flinke bui. Voor Thailand is een goede ervaring met zeilen en ankeren aan te bevelen.

De Seychellen hebben het beste weer om te zeilen van mei tot en met oktober. Een goede voorbereiding en zeilervaring is hier vereist.


De Kaap Verden zijn prachtig, dit is een bestemming voor avonturiers met veel zeilervaring. De beste tijd is vanaf december tot juni. Dan valt er bijna geen regen en is het niet te heet.

De Canarische eilanden nodigen zeker ook uit tot een mooie zeilvakantie voor de ervaren zeiler die graag een beetje meer wind wil. Je kunt er het hele jaar zeilen.De Middellandse zee, is bij uitstek een bestemming voor de zomer. In het voor en najaar kan het ook nog heerlijk weer zijn maar is het weer minder stabiel.


Hoeveel ervaring heb ik nodig?
De Middellandse zee is een echte zomer bestemming. Hoe meer zuidelijk je gaat des te langer het er mooi weer blijft. Turkije en Malta tot nog wel in november. Maar ook aan de Spaanse Costas kan het nog heel lang mooi weer zijn. In het voorjaar kan het soms nog best wel eens fris zijn op zee doordat de zeewater temperatuur dan nog laag is, hou daar rekening mee.

Gebieden voor de startende zeiler zijn Lefkas. Corfu in Griekenland. Fethiye in Turkije. Gebieden voor de zeilers die iets meer uitdaging zoeken zijn Sardinie, Corsica en Sicilie. De andere gebieden lenen zich voor iedereen die niet meer helemaal nieuw is op het gebied van zeilen.

Voor degene die echt een uitdaging zoeken hebben we ieder half jaar hele mooie one ways van en naar Mallorca en de Canarische eilanden. En ook oversteken van het Caribisch gebied naar de Middellandse zee behoren tot de mogelijkheden.

Op al deze bestemmingen kun je zelfstandig zeilen, maar we hebben er ook lokale schippers die met je mee kunnen. In de zomer zijn er flottieljes in de Middellandse zee. En we hebben hele mooie Klassieke Zeiljachten en Gulets met volledige bemanning waarbij je zelf alleen maar hoeft te genieten, verder niets.


 


LET OP, tot December zijn er nog mooie vroegboekkortingen! En heb je eerder bij ons gezeild dan krijg je bovenop alle andere kortingen nog eens 5% GoFunSailing VIP korting!

Over GoFunSailing:

Wij bieden zeiljachten aan in de mooiste zeilgebieden met prachtige baaien en stranden waar u kunt genieten van de lokale culinaire lekkernijen. Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar, ook in de avonduren en zullen u persoonlijk advies geven. Zeilen is onze passie en die delen we graag met u!

Contact:

06 - 20553904
info@gofunsailing.com

logo yachtpool