Copy
info@gofunsailing.com
06 - 20553904

Wilt u sneller zeilen deze zomer?

Wilt u sneller zeilen deze zomer? Dan geven we hier een goede tip voor het trimmen van de genua.
Wij zien het vaak in onze flottielje dat het voorzeil er niet optimaal bij staat wat betekent dat er verlies aan snelheid is en dat is soms best jammer. Vergeet ook niet dat als de genua ingerold wordt omdat het wat harder waait, u ook de schoothoek van de genua moet veranderen. Het schootblok zal dan verder naar voren geplaatst moeten worden. Hier onder een kleine uitleg.Hoe werkt het van kilometers per uur naar beaufort?
In weerberichten wordt met verschillende eenheden voor de wind gewerkt, knopen, beaufort, km / h en m /s.
Wind voorspellingen

Een hele goede website voor de windverwachting vindt je via de volgende link http://www.lamma.rete.toscana.it/modelli/vento-e-mare
Gecombineerd met de Navtex berichten bijvoorbeeld http://weather.gmdss.org/III.html kom je een heel eind om een leuke tocht te plannen op je zeilvakantie.

  
   

Nog geen zeilvakantie geboekt?
Geen nood, er is altijd wel iets leuks te vinden.

De flottieljes zijn wel bijna volgeboekt maar als u zelfstandig wilt varen of met een schipper zijn er nog mogelijkheden. 
Guletcruises in Turkije of de Griekse eilanden er zijn nog schepen of losse hutten beschikbaar, dus twijfel niet en laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen.Kijk ook eens op onze lastminute website www.lastminute-sailing.com

Ons kantoor is ondertussen verplaatst naar de boot. Op dit moment zijn we in Menorca waar we op onderzoek zijn voor de 2 weekse flottielje special vanuit Mallorca. We liggen nu in Ciutadella een ontzettend leuk plaatsje, vergelijkbaar met Bonifacio.


Wij wensen iedereen die binnenkort al gaat zeilen een heerlijke zeilvakantie toe. En degene die nog niet geboekt hebben helpen we graag.

Maartje en Ton van den Berg
Aan boord van Ty Lou, First 27.7

 

Over GoFunSailing:

Wij bieden zeiljachten aan in de mooiste zeilgebieden met prachtige baaien en stranden waar u kunt genieten van de lokale culinaire lekkernijen. Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar, ook in de avonduren en zullen u persoonlijk advies geven. Zeilen is onze passie en die delen we graag met u!

Contact:

06 - 20553904
info@gofunsailing.com

logo yachtpool