Copy
73o Ενημερωτικό Δελτίο
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016
View this email in your browser
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η ΑΕΒΕ αποφάσισε στα πλαίσια των μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων να πραγματοποιήσει Ημερίδα την 6/2/2016  με θέμα:
ΟΓΚΟΙ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ : Απεικονιστικοί Προβληματισμοί.

Είναι γνωστό ότι ο χρονική διάρκεια της εκπαίδευσης των ειδικευομένων στο Μυοσκελετικό Σύστημα είναι περιορισμένη.
Η έκταση του Μυοσκελετικού Συστήματος είναι μεγάλη η δε απεικονιστική διαγνωστική του απαιτεί κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβαλλον  και τεχνολογικό εξοπλισμο. Ένα “πλήρες” Ακτινολογικό Εργαστήριο με απλά ακτινογραφήματα, DEXA, CT, MRI, PET-CT, και τμήμα επεμβατικής ακτινολογίας συμβάλει στην διαγνωστική διερεύνηση των παθήσεων του Μυοσκελετικού συστήματος. Ταυτόχρονα θα πρέπει να διεξάγονται meetings με ειδικούς άλλων ειδικοτήτων όπως Ορθοπαιδικούς, Παθολογανατόμους, Ογκολόγους, Παιδίατρους για την αξιολόγηση των απεικονιστικών ευρημάτων πάντα σε συσχέτιση με την κλινική εικόνα και την πορεία της πάθησης.
Η απόφαση λοιπόν του διοικητικού συμβουλίου της ΑΕΒΕ για την πραγματοποίηση της Ημερίδας αυτής αποσκοπεί στο να συμπληρώσει με τα θέματά της την εκπαίδευση των ειδικευομένων Ακτινολόγων αλλά και των νέων Ακτινολόγων. Ακόμη όμως περισσότερο να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των Ακτινολογικών Τμημάτων των Ιδρυμάτων, να συμπεριλάβουν στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα περισσότερο Μυοσκελετικό Σύστημα.
 
Συναδελφικά,
Καθηγητής Α.Σ. Δημητριάδης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 
 
8:30-9:00 Εγγραφές - Χαιρετισμός Προέδρου AEBE
  Προεδρείο: Κυριάκος Παπαβασιλείου, Σίμος Δημητριάδης
9:00-9:15 Ανατομία φλοιού/ μυελού των οστών
  Κωνσταντίνος Νάτσης
9:15-9:45  Διαδικασίες οστικής ανακατασκευής
Διαδικασίες οστικής διάβρωσης
  Ιωάννης Τσιτουρίδης
9:45-10:15  Οστεοειδές οστέωμα: Από τη διάγνωση στη θεραπεία. Προβλήματα και προβληματισμοί στη διαφοροδιάγνωση
  Αντωνία Μπιντούδη
10:15-10:45  Εξόστωση. Σημασία της διερεύνησης της καλύπτρας. Ύποπτα σημεία εξαλλαγής 
  Ιωάννης Τσιφουντούδης
10:45-11:15  Διαφοροδιάγνωση φλοιϊκών βλαβών
  Ιωάννης Τσιτουρίδης
11:15-11:30 Διάλειμμα
  Προεδρείο: Άννα Καλογερά – Φούντζηλα, Ιωάννης Καλατζόγλου
11:30-11:50 Εγχόνδρωμα/ χονδροσάρκωμα. Ύποπτα σημεία εξαλλαγής
  Αικατερίνη Πέτρου
11:50-12:15 Γιγαντοκυτταρικός όγκος – κοκκίωμα. Τρόπος επέκτασης, ιδιαιτερότητες 
  Ιωάννα Σταϊκίδου
12:15-12:45 Οστεοσάρκωμα – Τρόπος επέκτασης. Άτυπες μορφές
  Μαρία Μαλανδρή
12:45-13:15 Μεταστάσεις οστών
  Αντωνία Μπιντούδη
13:15-13:45 Διαφοροδιάγνωση λυτικών οστικών νεοπλασιών
  Χαρούλα Μαυρίδου
13:45-14:10 Παρουσίαση 5 ενδιαφερόντων περιστατικών
  Ιωάννης Τσιτουρίδης, Σταυρούλα Περβανά
 
Θα δοθούν δώρα - βιβλία με τη λήξη της Ημερίδας.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ στη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της ΑΕΒΕ
 
Από το Νέο έτος μια σειρά καινοτομιών θα προστεθεί στη λειτουργία της ΑΕΒΕ.
Από το Νέο Έτος η Εταιρεία μας λειτουργεί πλέον με το καινούργια καταστατικό της που συντάχθηκε το 2015. Το νέο καταστατικό θα αναρτηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα της ΑΕΒΕ.

Η ετήσια συμμετοχή των μελών καθορίζεται από το 2016 σε 30€ στους ειδικούς Ακτινοδιαγνωστές και σε 20€ στους Ειδικευόμενους της Ακτινοδιαγνωστικής. Είναι προφανές ότι η έγκαιρη συλλογή των ετήσιων συμμετοχών είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των εξόδων για τις παροχές της Εταιρείας προς τα μέλη της.

Η οικονομική τακτοποίηση των μελών μας θα γίνεται, όπως παλιά, στην αρχή κάθε προγραμματισμένης εκδήλωσης της Εταιρείας μας.

Τα μέλη μας θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν πληροφορίες από τον ιστότοπο της εταιρείας www.aebe-rad.gr που συνεχίζει να λειτουργεί με μεγάλη επισκεψιμότητα και άρα επιτυχία.

Η παρακολούθηση των Ημερίδων θα είναι ΔΩΡΕΑΝ σε όλα τα μέλη μας.

Υποχρεωτικά κατά την έναρξη κάθε εκδήλωσης θα γίνεται εγγραφή των μελών που την παρακολουθούν και θα επικαιροποιούνται τα στοιχεία τους, ιδιαίτερα τα E-mail, με τα οποία η Εταιρεία θα έρχεται σε επαφή με αυτά. 

Στο τέλος των ημερίδων προβλέπεται παρουσίαση quiz, ανάλογα με τα θέματα της Ημερίδας, με πλούσια δώρα στους πρώτους νικητές!
Όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη μας, και μόνο αυτά, θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος στα quiz των ημερίδων μας και να κερδίζουν δώρα εφόσον επιτυγχάνουν.

Όπως πάντα θα δίνονται οι βεβαιώσεις παρακολούθησης στο τέλος κάθε Επιστημονικής μας εκδήλωσης. Θα γίνει προσπάθεια να χορηγούνται πλέον ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, με αρχείο .pdf, και να αποστέλλονται στο E-mail καθενός από τα μέλη που παρευρίσκονται. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν οι μεγάλες ουρές, οι καθυστερήσεις και οι …παρεξηγήσεις. Αντίστοιχα στην Εταιρεία θα υπάρχει αρχείο όλων των συμμετεχόντων της κάθε μιας εκδήλωσης.

Τα πληροφοριακά newsletters όπως πάντα θα αποστέλλονται στα μέλη της εταιρείας. Επιπρόσθετα θα αποστέλλονται στους συναδέλφους που, ένεκα της οικονομικής κρίσης, αναγκάσθηκαν να εργαστούν στο εξωτερικό και θα αποτελούν πάντα μια γέφυρα με τα Επιστημονικά Δρώμενα στην Πατρίδα. Οι γνώμες και οι γνώσεις των συναδέλφων αυτών θα είναι πάντα καλοδεχούμενες από το Δ.Σ της Εταιρείας μας. Για προσθήκη ή ανανέωση emails παρακαλούμε να τα στέλνετε στη Γραμματεία Επικοινωνίας Εκδηλώσεων στο info@symvoli.gr.
ΧΟΡΗΓΟΙ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
      

  

   
       
 
Γραμματεία Επικοινωνίας Εκδηλώσεων | Σχεδιασμός-Διαχείριση Ιστοσελίδας Α.Ε.Β.Ε.Copyright © 2016 SYMVOLI | Conference & Cultural Management, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp