Copy


 

Bekijk deze e-mail in je browser

Vlottere grensoverschrijdende goederenstroom
door nieuwe Europese douanewet én Intris

 
Zondag  wordt de nieuwe Europese douanewet (UCC) van kracht. Hierdoor verlengt niet alleen de periode waarbij goederen onder het stelsel van tijdelijke opslag kunnen verblijven (90 dagen), maar wordt het ook veel makkelijker om de goederen over te brengen tussen verschillende RTO's of tussen verschillende locaties binnen één RTO.

Dit betekent dat de doorvoer van de goederen tussen een zee- of luchthaven  en een Europese RTO-bestemming veel sneller zal verlopen. Om goederen over te brengen, hoeft de aangever in het CUSCAR-bericht enkel de opeenvolgende RTO's te vermelden waarin de goederen zullen verblijven. Tot nu bood dit veld slechts ruimte voor één locatie. Om aan te geven dat de goederen het EU-grondgebied verlaten, kan de laatste RTO-vergunninghouder het CUSCAR-transhipmentbericht gebruiken. Hiermee wordt de oorspronkelijke CUSCAR aangezuiverd.

Intris heeft vanzelfsprekend de nodige werkzaamheden uitgevoerd zodat deze berichten aan de nieuwe wet zijn aangepast.

Maar er is meer: met TRIS Customs Gateway Europe verloopt dit proces volledig elektronisch. De software zorgt ervoor dat bij aankomst van de goederen, automatisch de nodige informatie wordt verzonden naar de douane, die deze aangifte elektronisch bevestigt. Hetzelfde bericht genereert meteen ook de B/L op de kade en stuurt die automatisch naar de juiste bestemmeling. Van zodra de containers uit de haven vertrekken, vertrekt een elektronisch bericht naar de inlandterminals. Wanneer de container aankomt in de laatste RTO alvorens de EU te verlaten, stuurt deze een elektronisch bericht, waarmee de uitslag van de goederen uit de RTO wordt bevestigd.


Voor meer informatie contacteer ons op sales@intris.be.

 
 
Met de nieuwe TRIS beschikken Intris-klanten voortaan over een mobiele oplossing, tablet-ready (gebruiksklaar op elke device) en met een spectaculair dashboard (alle relevante informatie in één oogopslag).  TRIS-gebruikers hebben hiermee een proactieve 360°-view op het hele logistieke proces. Gebaseerd op de Service Level Agreements met de klant zorgt het systeem via slimme overzichten, notificaties en newsfeeds dat alle dossiers foutloos en efficiënt worden afgewerkt.
 
Share
Tweet
Forward to Friend
Share
Copyright © 2016 Intris, Alle rechten voorbehouden


uitschrijven    update gegevens