Første gang et religiøst overhoved fra Bhutan besøger Vesten
Nyhedsbrev fra Tigerens Rede
Februar 2016
Læs i din browser

Det er med stor glæde og forventning, at dette nyhedsbrev udsendes. Der er nemlig spændende nyheder at berette om på dette tidspunkt på året, hvor himmel og horisont ellers går i ét, og naturen synes malet i nuancer af grå.

H.E. Dorje Lopen besøger Danmark

For tredje gang modtager Tigerens Rede, Taktsang Denmark besøg fra Bhutan. Det er denne gang et særdeles fornemt besøg, idet H.E. Dorje Lopen vil tage den lange rejse for at besøge Danmark og opleve et vestligt Taktsang. 

Dorje Lopen er titlen på Bhutans næstøverste religiøse overhoved. Dorje Lopen rangerer dermed lige under landets religiøse overhoved, H.H. Je Khenpo, og fungerer ofte som dennes stedfortræder.

Det er første gang et religiøst overhoved fra Bhutan besøger Vesten, og det er derfor et besøg, som signalerer en usædvanlig åbenhed for et spirituelt samarbejde mellem Danmark og Bhutan.  

H.E. Dorje Lopen får følgeskab af blandt andre Lama Tshewang Rinzin, som gæstede Tigerens Rede i 2011 og 2014. Efter 16 år som leder af klosteret Chodrak på Tharpaling i Bumthang fik Lama Tshewang Rinzin i år en flot forfremmelse til øverste lama i Bumthang regionen. Han bærer nu titlen Jakar Neteen Lama Tshewang Rinzin.

Besøget finder sted i juni, og H.E. Dorje Lopen vil udover sit ophold i Gedved også besøge København inden hjemrejsen.
 
Deltagerne ved DugDråbeDage i januar synger den bhutanesiske bøn Jigten Wangchuk.

Lyt med og nyd de smukke billeder af vinterstemning på Tigerens Rede i januar.

Interfaith Dialogue Dag på Tigerens Rede søndag 12. juni

I forbindelse med besøget fra Bhutan afholdes en Interfaith Dialogue Dag, hvor kristne, buddhister og mennesker tilknyttet Tigerens Rede vil mødes og udveksle tanker, holdninger og praksis. 

Dagen planlægges sammen med den kristne dialogforening IKON og hensigten er at øge den fælles forståelse og styrke samarbejdet. Grundtanken er, at et ægte spirituelt samarbejde ikke udvander de forskellige retninger, men tværtimod styrker dem. 

Det er også et ønske, at de inviteredes indsats denne dag vil inspirere andre til at skabe lignende spirituelle møder, så vi i fremtiden kan mindske den spirituelle polarisering i verden.

Anne Sophie deltager i Himmelske Dage 5. - 8. maj i København

Foråret byder også på mulighed for at opleve Anne Sophie i nye rammer, når hun deltager i to arrangementer ved festivalen Himmelske Dage, der sætter spot på åben samtale om kirke, tro og eksistens.
 
Her medvirker hun ved en koncert med det anerkendte danske barokensemble Concerto Copenhagen. Under koncerten vil Anne Sophie oplæse egne tekster ledsaget af Bach-kantater sunget af sopran Sophie Junker. Det bliver en anderledes og spændende event blandt andet med live-tegning på storskærm ved illustrator Tea Bendix.

Koncerten har fået titlen “Kærlighed og bevidsthed” og finder sted 7. maj kl. 16 i Garnisons Kirke. Der er gratis adgang.

Aftenen før koncerten kan du komme til dialogcafé, og overvære en samtale mellem Anne Sophie og biskop Peter Fischer-Møller fra Roskilde Stift. Læs mere, når programmet offentliggøres d. 1. marts på Himmelske Dage.

Forårscafé d. 4. april kl. 19.00 - 21.30

Der er også mulighed for dialog, åben samtale og nysgerrige spørgsmål til denne tredje caféaften på Tigerens Rede. Alle kan møde op og se bygningerne og få en snak med andre besøgende eller folk, der er mere fast tilknyttede Tigerens Rede.
Efter meditationen kl 19.00-19.30 er der caféstemning i køkkenet. Vi giver te, kaffe og kage.

Alle er velkomne, det plejer være rigtig hyggeligt!
Arbejdsweekend d. 16. - 17. april
Årets første arbejdsweekend falder i år midt i april. Her kan du i gode rammer og godt selskab deltage i fælles aktiviteter omkring vedligehold af Tigerens Rede. Der er mulighed for overnatning og forplejning.

Kontakt arbejdsdagsudvalget for flere informationer på: arbejdsdage@tigerensrede.dk
Mere om Tantrisk kærlighed
Der var fulde huse, da Anne Sophie blev interviewet om sin nyeste bog Tantrisk kærlighed ved Bogforum 2015 i november. Du kan nu opleve interviewet her.

I december udgav Jyllandsposten to informative artikler om tantra fra Tigerens Rede. Du kan stadig nå at læse interviewet med Anne Sophie her.
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2016 Tigerens Rede.
Du modtager denne email, fordi du tilmeldte dig vores nyhedsbrev på vores hjemmeside.

Afmeld dig denne liste    Opdater dine oplysninger

Email Marketing Powered by Mailchimp