Copy
Kunsthus-arrangementer på Hesten
View this email in your browser

 

BYDER VELKOMMEN KUNSTHUS-ARRANGEMENTER I FORBINDELSE MED DET PINTER'SKE EFTERÅR

Sorte Hest vil have mere Pinter, og derfor tager vi tematikkerne fra hans stykker ud af scenerummet og holder en række kunsthus-arrangementer, hvor en ny ekspert til hvert arrangement vil dykke ned i et af de Pinter'ske temaer.

Hvad sker der, når man blander absurdisme og fantasi i én og samme genre? Hvordan defineres kønsrollerne i vores samfund? Føler en lejemorder skyld og anger, når han dræber? Er en morder også et menneske? Hvor autoritetstro er vi egentlig? Og hvordan placerer Pinter sig som en af sin generations litterære sværvægtere? Dette er spørgsmål, der vil blive udbredt, når publikum bl.a. kan opleve en gadepræst, en dramaturg, en forhenværende chef for drabsefterforskningen ved Rejseholdet samt en filmaften med fremvisning af en ægte Pinterklassiker.

Det ægteskabelige trekantsdrama "Old Times" og den nervesitrende og absurde gyser "Køkkenelevatoren" udgør det Pinter'ske Efterår, og alle med en billet til en af disse er velkomne til alle kunsthus-arrangementerne ganske gratis. Har man ikke en billet til én af de to forestillinger, koster det 30 kr. at deltage i et arrangement. Arrangementerne vil foregå i teatrets foyer efter en forestilling og varer en halv time. Vores hyggelige Bar Belle Epoque vil være åben, så man kan nyde et glas og samtidig blive klogere på et af Pinter-perspektiverne.
 

Arrangementskalender

Old Times

Onsdag d. 22.10.14: Lektor i Teatervidenskab v. Københavns Universitet Ulla Kallenbach fortæller om spændingsfeltet mellem absurdisme og fantasi. Det absurde teater lod sig inspirere af tidens filosofiske strømninger, men i høj grad også af tidens tanker om fantasi, hvor intethed og fravær er nøgleord. Hos de tre karakterer i "Old Times" vinder fantasien indpas i minderne, når de indbyrdes konkurrer om patent på sandheden om fortidens synder.

Torsdag d. 23.10.14:  Bibliotekar og adjunkt Steffen Gliese holder oplæg om kønsroller og seksualitet. Der er et eksplicit erotisk element i "Old Times", som udmønter sig i det spændingsfyldte forhold mellem de tre karakterer, hvilket er omdrejningspunktet for oplægget. Gliese sætter samtidig fokus på forestillingens vælten ind og ud mellem underbevidsthed og undertekst og den provokerende forskel imellem sprogets sprudlen og handlingens fravær.
 

Køkkenelevatoren

Onsdag d. 12.11.14: Holdet bag "Køkkenelevatoren" med Instruktør Peter Kunz og skuespillerne Morten Holst og Morten Brovn kickstarter kunsthusarrangementerne for andel del af Det Pinter'ske Efterår, når de stiller op til en Q&A, hvor publikum får lov at stille spørgsmål om deres arbejde med denne nervesitrende Pinter-gyser.

Torsdag d. 13.11.14: Dramaturg Annelis Kuhlmann holder oplæg om Harold Pinter og absurdismen som genre gennem tiden. 

Onsdag d. 19.11.14: Politiinspektør ved Vestegnens politi og tidligere chef for drabsefterforskningen ved Rejseholdet Bent Isager-Nielsen fortæller om mordere. Han har været efterforskningsleder i en lang række spektakulære mordgåder, og han har set sider af livet - og døden - som få andre. Dette arbejde fortæller han om i bogen "Man jager et bæst og fanger et menneske", hvilket danner grunden for hans oplæg.

Fredag d. 21.11.14: Videoaften og Sleepover på teatret. Vi viser den klassiske og dramatiske film "Betrayal", som er skrevet af Harold Pinter og baseret på begivenheder fra hans eget liv, hvor vi baglæns følger en syv år lang affære. Vi ser film, spiser popcorn og lytter efter spøgelser. Og de aller modigste tager liggeunderlag og sovepose under armen og overnatter i teatrets foyer. 

Mandag d. 24.11.14: Gadepræst Mia Rahr Jacobsen holder oplæg om skyld, anger og selvretfærdighed.
For yderligere information
www.sortehest.com

Spørgsmål om arrangementerne til
kommunikation@sortehest.com

Billetbestilling til forestillingerne på mail
billet@sortehest.com 
eller på tlf. 33 31 06 06 hverdage ml. 12-16
Billetten.dk: 70 20 20 96
www.teaterrabat.dk

12. sep. - 25. okt. 2014

Det Pinter'ske Efterår

Det Pinter'ske Efterår indledes med den absurde klassiker "Old Times". Anna besøger efter 20 år ungdomsveninden Kate og hendes mand Deeley. Som aftenen skrider frem, viser det sig, at også Deeley og Anna kender hinanden - endda ganske indgående. Eller gør de? Et venskabeligt besøg udvikler sig til et ægteskabeligt trekantsdrama, hvor karaktererne tager patent på fortidens synder. De vikles ind i et net af historier, hvor løgn og sandhed flyder sammen, og det bliver skræmmende svært at gennemskue, hvad der er virkelighed.

I forestillingen konfronterer Pinter os med minders skrøbelighed og forførende kraft, når vores hukommelse kreerer dén virkelighed, vi hver især ønsker at se os selv igennem.

Inspireret af The Harold Pinter Theatre i London  bytter Beate Bille og Sarah Boberg roller fra aften til aften. Spillelisten kan ses på teatrets hjemmeside.

Medvirkende:
Sarah Boberg, Beate Bille & Michael Moritzen
Iscenesættelse:
Maria Walbom Vinterberg 

For yderligere information se
www.sortehest.com 
Billetter kan bestilles på
www.teaterrabat.dk

7. nov. - 6. dec. 2014

Det Pinter'ske Efterår

"Køkkenelevatoren" udgør anden del af Det Pinter'ske Efterår. I denne spændingsfyldte og humoristiske forestilling sidder to lejemordere i et nedlagt restaurantkøkken i en kælder og venter på beskeden om, hvornår de skal begå deres næste mord. Først og fremmest slår de tiden ihjel, og tilsyneladende er alt som det plejer for de to. Men det er bestemt ikke tilfældet. En køkkenelevator sender mystiske madbestillingerne ned til dem, og efterhånden stiger deres bekymring og paranoia. 


I en fysisk og farlig magtkamp lader de to lejemordere vanviddet og absurdismen strømme i komikens tegn  tilført gyserelementer. Det allestedsnærværende spørgsmål i forestillingen er: Hvad er meningen med det hele? Makkerparret lader dette drukne i hverdagslige diskussioner og overspringshandlinger, indtil de til sidst bliver tvunget til at tage en skæbnesvanger beslutning.


Medvirkende:
Morten Holst & Morten Brovn
Iscenesættelse:
Peter Kunz


For yderligere information se
www.sortehest.com 
Billetter kan bestilles på 
www.teaterrabat.dk 
Ønsker du ikke længere at modtage mails fra Teatret ved Sorte Hest, så skriv til kommunikation@sortehest.com
Share
Tweet
Forward to Friend