Copy
NYHEDSBREV, august 2014
View this email in your browser

 

Her kan du læse om:

OLD TIMES
KØKKENELEVATOREN
KUNSTHUS-ARRANGEMENTER
SOMMERDRENGE
BLAH BLAH BLAH
ANKOMSTEN
DET SPRINGENDE PUNKT
VIGGA OG BROHOVEDERNE
HJERNEKASSEN
FRIT FLET
HESTESTOLESELSKABET OLD TIMES


"I don't intend to simply go away and write my plays and be a good boy. I intend to remain an independent and political intelligence in my own right." - Harold Pinter

Vi er på hesten tilbage fra sommerfolden, og sæsonen er skudt i gang. Teaterchef Maria W. Vinterberg har sammen med sine skuespillere indtaget teatersalen. Scenograf Marianne Nilsson konstruerer og designer, og vores scenemester Rasmus er trukket i malertøjet. Vores skrædder Mikael har målebånd om halsen og saks ved hånden, og alle er de er nu i fuld gang med at skabe det visuelle udtryk til forestillingen. På kontoret taster pigerne løs, og ud kommer sæsonprogram, plakat, nyhedsbrev og invitationer. Vi er med andre ord igen på frodigt græs og i fuld galop mod premieren på Harold Pinters klassiker "Old Times".

Her på Teatret ved Sorte Hest har vi dedikeret efteråret til Nobelprismodtager Harold Pinter, idet vi opfører to af hans største klassikere: "Old Times" og "Køkkenelevatoren". Vi kalder det Det Pinter'ske Efterår, og "Old Times" udgør første del. Vi er allerede godt igang med prøverne i salen, og det er en intens og udfordrende opgave for de tre skuespillere Beate Bille, Sarah Boberg og Michael Moritzen. Instruktør Maria W. Vinterberg har nemlig med inspiration fra The Harold Pinter Theatre i London valgt, at de to kvinder fra aften til aften i hele spilleperioden skal bytte roller. De har desuden en 20'er liggende klar, for hver onsdag slår de plat og krone foran publikum, om hvem der skal spille hovedrollen som Anna. 

Vi glæder os til fra midt september at kunne byde publikum indenfor til et ægteskabeligt trekantsdrama, hvor Harold Pinter blotlægger mørket under hverdagsævl og bryder ind  i undertrykkelsens lukkede rum.
For yderligere information
www.sortehest.com

Billetbestilling på mail
billet@sortehest.com 
eller på tlf. 33 31 06 06 hverdage ml. 12-16
Billetten.dk: 70 20 20 96
www.teaterrabat.dk

12. sep. - 25. okt. 2014

Det Pinter'ske Efterår

Det Pinter'ske efterår indledes med den absurde klassiker "Old times". Anna besøger efter 20 år ungdomsveninden Kate og hendes mand Deeley. Som aftenen skrider frem, viser det sig, at også Deeley og Anna kender hinanden - endda ganske indgående. Eller gør de? Et venskabeligt besøg udvikler dig til et ægteskabeligt trekantsdrama, hvor løgn og sandhed flyder sammen, og det bliver skræmmende svært at gennemskue, hvad der er virkelighed.

Inspireret af The Harold Pinter Theatre i London  bytter Beate Bille og Sarah Boberg roller fra aften til aften.

Medvirkende:
Sarah Boberg, Beate Bille & Michael Moritzen
Iscenesættelse:
Maria Walbom Vinterberg 

For yderligere information se
www.sortehest.com 
Billetter kan bestilles på
www.teaterrabat.dk

 Sep. - dec. 2014

Kunsthusarrangementer

I forbindelse med Det Pinter'ske Efterår laver vi en række kunsthus-arrangementer på udvalgte spilledage, hvor alle som har billet til "Old Times" eller "Køkkenelevatoren" er velkomne. Vi ønsker med disse kunsthus-arrangementer at tage tematikker og perspektiver fra forestillingerne ud af teaterrummet og udbrede dem ved diskussion, refleksion, foredrag og workshops.

Arrangementerne er gratis, vil foregå på teatret, og datoerne til disse vil løbende blive offentliggjort på teatrets hjemmeside.

For yderligere information skriv til
kommunikation@sortehest.com

10. jan. - 11. feb. 2015

Gæstespil af Teater Rio Rose

"BLAH BLAH BLAH" er en visuel forestilling om en mand og en løgn fuld af støvregn. Manden lyver så meget, at han selv tror på det. Han gemmer sig bag en facade af "ærlige løgne" og klynger sig stædigt til sit selvbedrag og misbrug. Kærligt og humoristisk skildres denne mands ensomme kamp med sin livsløgn, og hans vage håb om at kunne overvinde sig selv og finde vejen tilbage mod ærligheden.

En forestilling om løgnens alternativ, om at turde give slip og have modet til at tage imod og erkende sine egne fejl.

Medvirkende:
Folmer Kristensen & Poul Jepsen
Iscenesættelse:
Tove Bornhøft

For yderligere information se
www.sortehest.com 
Billetter kan bestilles på 
www.teaterrabat.dk

20. marts - 18. april 2015

Hestespil

Vi genopsætter sidste sæsons publikums- og anmeldersucces "Det Springende punkt", som er baseret på Inger Christensens digteriske univers, iscenesat med nykomponeret musik. På scenen står Karen-Lise Mynster i en poetisk monolog om et passioneret menneskes søgen efter at kunne beskrive en verden, der er for mægtig at forstå. Om et menneskes kamp for at bevare poesiens dimension, så vi kan få lys, luft og næring til at udvikle og bevare vores empati og indlevelsesevne - vores menneskelighed.

★★★★★★ Frederiksborg Amtsavis
★★★★★★ Magasinet KBH            
★★★★★ Jyllandsposten                

Medvirkende:
Karen-Lise Mynster & Henriette Groth

For yderligere information se
www.sortehest.com 
Billetter kan bestilles på 
www.teaterrabat.dk

11. dec. 2014 & 12. feb. 2015

Foredrag og underholdning

Hjernekassen har Peter Lund Madsen som vært og består af inspirerende foredrag fra fire engagerede foredragsholdere, som hver især fortæller om netop deres speciale. Foredragesholderne er nye hver gang, så kommer man til begge arrangementerne, lærer man noget nyt om emner inden for alt mellem himmel og jord.

Program og yderligere spilledatoer opdateres løbende på teatrets hjemmeside. 


For yderligere information se
www.sortehest.com 
Billetter kan bestilles på 
www.teaterrabat.dk


Teatret ved Sorte Hest har stiftet en eksklusiv kreds af stole-ejere. Da vi længe har ønsket at få nye stole i salen, har vi stfitet Heste-Stole-Selskabet. Køber man en stol, får man sit navn på stoleryggen og i sæsonen 2014-15 vil der være et Heste-Stole-arrangement i forbindelse med generalprøven på hver forestilling, hvor man har 100 % rådighed over sin stol, og man bliver budt på et glas.

Heste-Stole-Selskabets medlemmer vil figurere på vores hjemmeside, og der vil hænge et indrammet eksemplar af navnene på stolejerne i teatrets foyer.

Hvis man vil købe en stol, er prisen følgende:
1-5 række 3500,-
6-resten af salens rækker 2500,-

Kontakt teatret for yderligere information 

 

7. nov. - 5. sep. 2014

Det Pinter'ske Efterår

"Køkkenelevatoren" udgør anden del af Det Pinter'ske Efterår. I denne tragikomiske forestilling sidder to lejemordere og venter på beskeden om, hvornår de skal begå deres næste mord. Først og fremmest slår de tiden ihjel, og tilsyneladende er alt som det plejer. Men det er bestemt ikke tilfældet. En køkkenelevator sender mystiske madbestillinger ned til makkerparret, og efterhånden stiger deres bekymring og paranoia. Det der startede som en almindelig arbejdsdag for de to lejemordere, udvikler sig skæbnesvangert og ender i et fatalt forræderi. Medvirkende:
Morten Holst & Morten Brovn
Iscenesættelse:
Peter Kunz

For yderligere information se
www.sortehest.com 
Billetter kan bestilles på 
www.teaterrabat.dk 

15.-20. dec. 2014

Gæstestpil af Teatertugt

Rosalinde Mynster har dramatiseret digtsamlingen "Sommerdrenge" af Rebecca Bach-Lauritsen. Kille, Anna og Fisker har sommerferie. De spiser pomfritter, bader og blæser sæbebobler, imens de venter. På noget - noget vigtigt: Sommerdrenge. En forestilling om ikke at være den samme, som man var sidste sommer og alligevel aldrig at have været mere sig selv, om forelskelse og spæd seksualitet, om at vokse sammen og forbi hinanden.

Medvirkende:
Simon Kongsted, Signe H. Sørensen & Rosalinde Mynster
Iscenesættelse:
Nynne Roberta

Billetter kan bestilles på mail
billet@sortehest.com 
 eller tlf. 33 31 06 06 hverdage ml. 12-16

25. april - 23. maj 2015

Gæstespil af Teater Rio Rose

En filmatisering og iscenesættelse af Shaun Tans prisvindende, grafiske novelle "ANKOMSTEN". Hvad får et menneske til at bryde op fra hjemmet, lægge alt bag sig og rejse alene til et fremmed land, et sted uden venner og familie, hvor sproget er ukendt, ensomheden overvældende, dagligdagens helt almindelige genstande uden navn og selve fremtiden uvis?

I Teater Rio Roses ordløse og visuelle forestilling vises bogens billeder på film ledsaget af nykomponeret musik. 

Medvirkende:
Thomas Clausen &Francesco Calì
Iscenesættelse:
Tove Bornhøft & Jonas Wagner


For yderligere information se
www.sortehest.com 
Billetter kan bestilles på 
www.teaterrabat.dk

 

 Syv søndage i efteråret

Historiefortælling 

Vigga og Brohovederne samles igen til historiefortælling på Teatret ved Sorte Hest syv søndage i hhv. efteråret og foråret. Vigga Bro er værtinde, og de håndplukkede fortællere værner alle om den ældgamle mundtlige tradition. De favner det nyskabende, som sprænger rammerne med et særligt øje for det magiske rum mellem fortællingen og lytterens fantasi.


Medvirkende:
Vigga Bro, Pernille Stockfleth, Peter Hartman, Mariane Josefsen og gæster.


Programmet offentliggøres løbende på teatrets hjemmeside.

For yderligere informaton se
www.sortehest.com 
Billetter kan bestilles på
www.teaterrabat.dk


FRIT FLET

Januar 2015

Foredrag og oplæsning

Det nystiftede litteraturselskab for i januar besøg af kvinderne bag bogen "FRIT FLET". Naja Marie Aidt, Line Knutzon og Mette Moestrup har skrevet fællesbogen "FRIT FLET". En kæmpestor kollagebog om frihed, køn, latter, venskab, penge, magt, ensomhed, kærlighed og meget andet. Under pseudonymerne A, B og C har de tre kvinder komponeret tekster i mange forskellige genrer, bl.a. digte, dramatik, prosa, sange, lege, lister, breve og interviews. De fortæller om bogen og arbejdet med den samt læser op fra den.

Tjek hjemmesiden løbende for tidspunkt og billetbestilling. 
Ønsker du ikke længere at modtage mails fra Teatret ved Sorte Hest, så skriv til kommunikation@sortehest.com
Share
Tweet
Forward to Friend