Copy
 
header Bosgroepen NIEUWS

April 2016 - Bosgroep Noord-Oost Nederland

peterReceptie pensionering Peter Stouten

Op 10 juni nemen we afscheid van van Peter Stouten, die met pensioen gaat. We nodigen leden, relaties en (oud-)collega’s uit om Peter op zijn laatste werkdag te komen bedanken voor zijn inzet voor de Bosgroepen. De receptie wordt gehouden in Theehuis ’t Hunebed, Van Helomaweg 47 te Darp van 16.00-18.30 uur.

Leden in de regio Drenthe, Kop van Overijssel en Noordoostpolder ontvangen ook nog een uitnodiging per brief.

Naar boven

Unie 25De Unie van Bosgroepen viert feest. Viert u met ons mee?

In 2016 bestaat de Unie van Bosgroepen 25 jaar. En dat vieren we! Samen met de drie Bosgroepen organiseren we door het jaar heen een aantal jubileumbijeenkomsten. Ook werken we mee aan een themanummer van De Levende Natuur. U leest er meer over op onze speciale jubileumpagina. Wij hopen u ergens in het land te ontmoeten op één van onze jubileumactiviteiten!

De eerste bijeenkomst is op donderdag 23 juni op Landgoed Vilsteren.

Naar boven

beukVerhogen aandeel loofbos bij kleine particuliere eigenaren

Gezamenlijk met Landschap Overijssel en Overijssels Particulier Grondbezit voert de Bosgroep in Overijssel een pilotproject uit waarin kleine naaldhoutpercelen naar loofbos worden omgevormd. Het project vindt plaats in het kader van het pilotprogramma Zoetwatervoorziening Oost-Nederland (ZON). Particuliere eigenaren kunnen meedoen aan het project.

Lees meer

Naar boven

Henk-JanEen nieuwe collega

Per 1 april is Henk-Jan Jeurink als beheerassistent in dienst van Bosgroep Noord-Oost Nederland, regio Salland en Twente. In deze functie zal hij de regiobeheerders Martijn Jansen en Erik Sonder ondersteunen.

Lees meer

Naar boven

SNLPositieve beoordeling SNL-aanpak Bosgroepen

De Bosgroepen zijn door Stichting Certificering SNL positief beoordeeld voor hun aanpak van SNL-subsidieaanvragen en voor de kwaliteit van het bijbehorende beheer. Dat is een enorm compliment voor het werk van de Bosgroepen én de 700 leden die meedoen in de verzamelaanvraag voor subsidie natuur- en landschapsbeheer (SNL).

Lees meer

Naar boven

Logo BeheerdersdagBeheerdersdag: 30 september op Heerlijkheid Marienwaerdt

De voorbereidingen voor de Beheerdersdag 2016 op 30 september zijn alweer in volle gang. Noteer alvast de datum in uw agenda. Dit jaar heten de Bosgroepen en VBNE alle beheerders welkom op Heerlijkheid Mariënwaerdt. Vanaf juni kunt u zich aanmelden via www.beheerdersdag.nl. Houd de website in de gaten of volg de Beheerdersdag op Twitter via #Beheerdersdag. Uiteraard wordt u ook nader geïnformeerd via deze nieuwsbrief.

Naar boven

AgendaAgenda

  • woensdag 8 juni: ALV Bosgroep Noord-Oost Nederland (lees meer)
  • 10 juni: afscheidsreceptie Peter Schouten
  • donderdag 23 juni: Jubileumbijeenkomst Landgoed Vilsteren (lees meer)
  • woensdag 29 juni: Veldwerkplaats Essentaksterfte (lees meer)
  • donderdag 7 juli: Jubileumbijeenkomst Midden Nederland (lees meer)
  • vrijdag 30 september: Beheerdersdag 2016 (lees meer)

Naar boven
Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Bosgroepen. De nieuwsbrief verschijnt 6x per jaar. De redactie bestaat uit: Gerald Kragt (Bosgroep Noord-Oost Nederland), Jeroen van der Horst (Bosgroep Midden Nederland), Joris Alblas (Bosgroep Zuid Nederland) en Renske Terhürne (Unie van Bosgroepen). Reacties kunt u mailen naar redactie@bosgroepen.nl. Het overnemen van tekstdelen mag, mits bronvermelding plaatsvindt. Gebruik van beeldmateriaal mag alleen met toestemming van de redactie.
footer nieuwsbrief bosgroepen