header Bosgroepen NIEUWS

Juni 2015 - Bosgroep Zuid Nederland

Ervaringen met QD in Hilvarenbeek en Alphen-Chaam

In Nederland hebben we nu enkele jaren ervaring met QD (Kwalificeren-Dimensioneren). Bij het beheer van gemeente Hilvarenbeek misschien wel het langst. Hier bereiden we met deze natuurvolgende bosbeheermethode inmiddels de tweede dunningsronde voor. Ook in Alphen-Chaam hebben we ervaring opgedaan. Wat hebben we inmiddels al geleerd? QD zorgt voor kwaliteitshout, mooi gestructureerd bos en is bovendien rendabel!

Lees meer

Naar boven

Meerjarig plan voor beheer open ruimten
De Hoge Veluwe

De Bosgroepen hebben voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe een meerjarig beheerplan opgesteld. In dit plan staat beschreven welke maatregelen in het Het Nationale Park de Hoge Veluwe de komende 6 jaar (2015 – 2020) gewenst zijn om de open ruimten ecologisch optimaal te ontwikkelen. Op dit moment werken we hard aan concrete werkplannen per jaar en maken we een begin met verbindingen tussen heidegebieden.

Lees meer

Naar boven

De Bosgroepen zijn coöperaties:
informeren over actuele ziekten en plagen – bacterievuur

De Bosgroepen zijn allemaal coöperaties. Wat betekent dat en wat doet een coöperatie? We besteden dit jaar in een serie berichten aandacht aan de verschillende coöperatieve taken van de Bosgroepen. Deze keer: informeren over actuele ziekten en plagen, zoals over de wellicht minder bekende ziekte bacterievuur.

Lees meer

Naar boven

Bosgroepen en Stichting Bargerveen bundelen expertise

De Bosgroepen en Stichting Bargerveen werken al enkele jaren samen aan projecten. In expertise vullen we elkaar goed aan. Daarom zijn wij per 1 januari een officieel samenwerkingsverband aangegaan.

Lees meer

Naar boven

Nieuws over de Subsidie Natuur- en Landschapsbeheer

Voor ruim 700 leden verzorgen de Bosgroepen de aanvraag van SNL-subsidie. De betalingen over 2014 hebben inmiddels plaatsgevonden. En er is meer nieuws.

Lees meer

Naar boven

Vacatures bij Bosgroep Zuid Nederland

Bij Bosgroep Zuid Nederland zijn op dit moment vier vacatures. Wij zijn op zoek naar twee projectmedewerkers, een projectleider en een senior-projectleider.

Lees meer

Naar boven

Meld u aan voor de Beheerdersdag

Wilt u de Beheerdersdag dit jaar zeker niet missen? Meld u dan vandaag nog aan!

Deelname kost dit jaar € 26,00. Hiervoor krijgt u een compleet verzorgde dag, inclusief koffie/thee, lunch en een drankje aan het eind. De dag vindt plaats op Radio Kootwijk. Het programma wordt in juli bekend gemaakt.

Op www.beheerdersdag.nl/aanmelden kunt u vanaf vandaag uw toegangsbewijs aanschaffen. Wees er op tijd bij, want vol is vol!

Naar boven

Agenda

  • vrijdag 18 september: Veldwerkplaats Herstel en beheer van ijzerrijke venen (lees meer)
  • dinsdag 22 september: Start opfriscursus bosbeheer en bosexploitatie regio Noord (lees meer)
  • vrijdag 25 september: Beheerdersdag (lees meer)
  • woensdag 30 september: Veldwerkplaats De Hagmolenbeek: beekherstel in combinatie met landbouw (lees meer)
  • vrijdag 16 oktober: Regiobijeenkomst
  • zaterdag 7 november: Natuurwerkdag (lees meer)
  • donderdag 10 december: ALV Bosgroep Zuid Nederland

Naar boven
Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Bosgroepen. De nieuwsbrief verschijnt 6x per jaar. De redactie bestaat uit: Gerald Kragt (Bosgroep Noord-Oost Nederland), Jeroen van der Horst (Bosgroep Midden Nederland), Joris Alblas (Bosgroep Zuid Nederland) en Renske Terhürne (Unie van Bosgroepen). Reacties kunt u mailen naar redactie@bosgroepen.nl. Het overnemen van tekstdelen mag, mits bronvermelding plaatsvindt. Gebruik van beeldmateriaal mag alleen met toestemming van de redactie.
footer nieuwsbrief bosgroepen