header Bosgroepen NIEUWS

September 2016 - Bosgroep Zuid Nederland

Heeft u zich al aangemeld voor de Beheerdersdag?

Op vrijdag 30 september organiseren wij weer samen met de VBNE de jaarlijkse Beheerdersdag. Ditmaal op de landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd.

U bent van harte welkom! Alle informatie over aanmelden, programma, locatie, etc. is te vinden op www.beheerdersdag.nl.
 

Naar boven

SNL-aanvragen kunnen van start!

Leden met een aflopende SNL-aanvraag hebben lang op duidelijkheid moeten wachten. Maar sinds kort kunnen we verder met de nieuwe SNL-aanvragen voor 2017. We streven ernaar de leden met een aflopende SNL-aanvraag via de Bosgroepen aan te schrijven met een offerte.


Lees meer

Naar boven

Gentiaanblauwtje fladdert weer op De Malpie

De verwachting was dat de populatie van het Gentiaanblauwtje uitgestorven zou zijn op De Malpie. Maar 16 augustus heeft de Bosgroep samen met vrijwilligers eitjes van het Gentiaanblauwtje gevonden.

Lees meer

Naar boven

Volgende stap in de PAS – Herstel Weerterbos

Na een succesvolle afronding van een eerste project in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) in het natuurgebied Leudal, krijgt de Bosgroep de kans om in het Weerterbos aan de slag te gaan met de PAS. Een samenwerking met het Limburgs Landschap en circa 70 eigenaren.

Lees meer

Naar boven

3 nieuwe medewerkers

De Bosgroep heeft er per augustus 3 nieuwe medewerkers bij. Pieterjan Vervecken is begonnen als projectmedewerker in de regio West-Brabant/Zeeland. Twee nieuwe aanwinsten zijn er voor het Interreg-project Eco2Eco, dat zich richt op verhogen van de economische en ecologische waarde van bos in de grensregio. Koen Moons (foto) is de nieuwe medewerker communicatie voor dit project. Daarnaast gaat Petra Schmitz aan de slag voor Eco2Eco.

Lees meer

Naar boven

Jubileumjaar Unie van Bosgroepen

De Unie van Bosgroepen bestaat 25 jaar. Dit wordt gevierd met diverse activiteiten verspreid door het land. Zo waren er al feestelijke bijeenkomsten op Landgoed Vilsteren en in het Nationale Park de Hoge Veluwe.

Ook in het najaar hopen we u nog te ontmoeten op onze bijeenkomst in Noord-Brabant. Deze is op 6 oktober bij de Volksabdij in Ossendrecht.

Lees meer

Naar boven

Denk mee over samenwerking!

Samenwerking is voor de Bosgroepen een sleutelwoord. In het jubileumjaar van de Unie van Bosgroepen nodigen we u uit om mee te denken over nieuwe vormen van samenwerking. Diverse leden en relaties gingen u al voor:

“Mijn ervaring is dat de Bosgroep heel actief samenwerkt als het gaat om bosbeheer, houtverkoop, beheer, subsidies e.d. maar ikzelf zou best wat meer op de hoogte willen blijven van wat de Bosgroep doet in landschapsbeheer, Natura 2000, ecosysteemdiensten e.d.'"

“De Bosgroepen hebben veel kennis in huis. Ze mogen nog zichtbaarder zijn in het veld.”

“Ik zou het fijn vinden als de Bosgroep voor mij contact legt met omringende beheerders en zoekt naar regionale afstemming.”

"De ideale samenwerking met de Bosgroepen? Die hebben we in mijn ogen al!"

Wat zijn uw ideeën over (coöperatieve) samenwerking? Wij horen ze graag. Ga direct naar de enquête en maak uw ideeën en wensen kenbaar. De enquête duurt slechts 5 minuten.
 

Naar boven

Grote verandering SNL-stelsel voor kleine beheerders

Met ingang van 1 januari 2017 moeten alle beheerders die gebruik willen maken van SNL-beheersubsidie gecertificeerd zijn. Daarnaast stellen de meeste provincies een ondergrens in van 75 hectare of meer. Wie een eigendom heeft dat kleiner is dan de ondergrens, moet zich aansluiten bij een collectief. Voor leden van de Bosgroepen, die via de Bosgroep aanvragen, verandert er niets in de procedure. Voor alle anderen wel.

Lees meer

Naar boven

MeesAgenda

  • woensdag 21 september: Veldwerkplaats Effecten van verbrakking op laagveen (lees meer)
  • woensdag 28 september: Veldwerkplaats De ecologische waarde en het beheer van sloten (lees meer)
  • woensdag 28 september: Veldwerkplaats Beheer natte dooradering en waterkwaliteit (Cultuurlandschap) (lees meer)
  • vrijdag 30 september: Beheerdersdag, Landgoed Mariënwaerdt (lees meer)
  • donderdag 6 oktober: Jubileumbijeenkomst Natuurpoort 'De Volksabdij' (lees meer)
  • dinsdag 15 november: Veldwerkplaats Duurzame Duindynamiek (lees meer)
  • woensdag 23 november: Veldwerkplaats Verlanding van veenpetgaten (lees meer)

Naar boven
Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Bosgroepen. De nieuwsbrief verschijnt 6x per jaar. De redactie bestaat uit: Gerald Kragt (Bosgroep Noord-Oost Nederland), Jeroen van der Horst (Bosgroep Midden Nederland), Joris Alblas (Bosgroep Zuid Nederland) en Renske Terhürne (Unie van Bosgroepen). Reacties kunt u mailen naar redactie@bosgroepen.nl. Het overnemen van tekstdelen mag, mits bronvermelding plaatsvindt. Gebruik van beeldmateriaal mag alleen met toestemming van de redactie.
footer nieuwsbrief bosgroepen
 


This email was sent to r.terhurne@bosgroepen.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bosgroep Zuid Nederland · Huisvenseweg 14 · Heeze, 5591 VD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp