Copy
 
header Bosgroepen NIEUWS

Oktober 2015 - Unie van Bosgroepen

Beheerdersdag: leukste bos- en natuurbijeenkomst van het jaar

'Interessante verhalen, leuke contacten en een toplocatie!’ Aldus één van de ruim 500 bezoekers aan de Beheerdersdag op 25 september. De Bosgroepen organiseerden de dag samen met de VBNE en andere partners voor de 7e keer. We kijken terug op een geslaagde dag.

Gemist? Op www.beheerdersdag.nl kunt u van alles terugkijken en -lezen. Ook kunt u daar het Beheerdersdag-magazine vol achtergrondverhalen bestellen. En noteer alvast in uw agenda: 8e Beheerdersdag – vrijdag 30 september 2016.

Naar boven

Vraag nu nieuwe SNL-subsidie aan

Van 15 november tot 31 december kunt u nieuwe subsidie aanvragen voor het beheerjaar 2016 in het kader van het Subsidiestelsel Natuur en Landschap (SNL). Ook als uw huidige overeenkomst binnen de Provinciale Subsidieregeling Natuurbeheer (PSN) niet direct eind 2015 maar in 2016 afloopt, is het van belang om nu al een nieuwe overeenkomst af te sluiten.

Lees meer

Naar boven

De Rondhoutveiling: bijzonder hout gekoppeld aan bijzondere kopers

De Nederlandse Rondhoutveiling komt er weer aan, traditiegetrouw door de Bosgroepen georganiseerd op de laatste zaterdag van februari. Tieke Poelen, bosbeheerder bij Kroondomein Het Loo, doet al meer dan 10 jaar mee. “De Rondhoutveiling is een goede gelegenheid om kwaliteitshout voor een mooie prijs te verkopen.”

Lees meer

Naar boven

Essentaksterfte: dilemma’s voor beheerders

Sinds 2010 komt in Nederland essentaksterfte voor. Vooral essenhakhout is gevoelig voor aantasting. Maar het regelmatig afzetten van de essenstobben is van belang voor behoud van de natuurwaarden. Hoe ga je daarmee om? Bosgroep Midden Nederland organiseerde enige tijd terug op Landgoed Kolland een bijeenkomst rond het ontstane beheerdilemma.

Lees meer

Naar boven

Agenda

  • woensdag 4 november: Veldwerkplaats  De Leuvenumse beek: beekherstel met zandsuppletie en dood hout (lees meer)
  • vrijdag 6 november: Veldwerkplaats Wisenten in Nederland (lees meer)
  • zaterdag 7 november: Natuurwerkdag (lees meer)
  • dinsdag 24 november: Veldwerkplaats De effecten van het herintroduceren of wegvangen van konijnen in natuurgebieden (lees meer)

Naar boven
Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Bosgroepen. De nieuwsbrief verschijnt 6x per jaar. De redactie bestaat uit: Gerald Kragt (Bosgroep Noord-Oost Nederland), Jeroen van der Horst (Bosgroep Midden Nederland), Joris Alblas (Bosgroep Zuid Nederland) en Renske Terhürne (Unie van Bosgroepen). Reacties kunt u mailen naar redactie@bosgroepen.nl. Het overnemen van tekstdelen mag, mits bronvermelding plaatsvindt. Gebruik van beeldmateriaal mag alleen met toestemming van de redactie.
footer nieuwsbrief bosgroepen