Copy
 
header Bosgroepen NIEUWS

Oktober 2016 - Bosgroep Midden Nederland

overeenkomstBosgroepen ondertekenen overeenkomst voor meer en productiever bos

Meer bos en productiever bos: 19 partijen uit de bos- en houtsector willen daar samen werk van maken. Zij ondertekenden daarvoor op woensdag 26 oktober tijdens de Nationale Klimaattop in Rotterdam een intentieverklaring. Ben Huisman, directeur van de Unie van Bosgroepen, tekende namens de Bosgroepen. Ook minister-president Rutte en staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur & Milieu) zetten hun handtekening: het Rijk zal meewerken aan een verkenning van de haalbaarheid van het plan.

Lees meer

Naar boven

ZonsopkomstBosgroepen op stoom met SNL-aanvragen

Van 15 november tot 31 december moeten SNL-aanvragen bij de provincies worden ingediend. De Bosgroepen liggen met de voorbereiding van deze aanvragen goed op schema. Voor de leden die dit jaar een nieuwe SNL-aanvraag krijgen is het evengoed belangrijk dat ze de aanvraag snel controleren.

Lees meer

Naar boven

AppSuccesvolle Beheerdersdag blijft doorgroeien!

Vrijdag 30 september vond voor de achtste keer de Beheerdersdag plaats, dé jaarlijkse ontmoetingsdag rondom het beheer van bos, natuur en landschap. Een recordaantal van 600 bezoekers kwam naar het zonnige Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Ook dit jaar speelde de Beheerdersdag in op actuele ontwikkelingen in het beheer, zoals de inzet van drones en het in goede banen leiden van het toenemende aantal vrijwilligers.

Lees meer

Naar boven

KloosterboschNa 15 jaar is Limburg een nieuw landgoed rijker

In Houthem, gemeente Valkenburg, startte de familie Schaepkens 15 jaar geleden met de ontwikkeling van een nieuw landgoed. De Bosgroep ondersteunt de familie bij haar initiatief. Na jaren van inspanning is het landgoed van 40 hectare nu bijna klaar.

Lees meer

Naar boven

KastanjeAgenda

  • dinsdag 15 november: Veldwerkplaats Duurzame Duindynamiek (lees meer)
  • woensdag 23 november: Veldwerkplaats Verlanding Laagveenpetgaten (lees meer)
  • woensdag 7 december: Veldwerkplaats Hoogveenherstel (lees meer)
  • vrijdag 16 december: Veldwerkplaats Lichtvervuiling (lees meer)

Naar boven
Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Bosgroepen. De nieuwsbrief verschijnt 6x per jaar. De redactie bestaat uit: Theo Keizers (Bosgroep Noord-Oost Nederland), Jeroen van der Horst (Bosgroep Midden Nederland), Joris Alblas (Bosgroep Zuid Nederland) en Lotty Nijhuis (Unie van Bosgroepen). Reacties kunt u mailen naar redactie@bosgroepen.nl. Het overnemen van tekstdelen mag, mits bronvermelding plaatsvindt. Gebruik van beeldmateriaal mag alleen met toestemming van de redactie.
footer nieuwsbrief bosgroepen
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bosgroep Midden Nederland · Postbus 8135 · Ede, CT 6710 AC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp