header Bosgroepen NIEUWS

Oktober 2016 - Bosgroep Zuid Nederland

KloosterboschNa 15 jaar is Limburg een nieuw landgoed rijker

In Houthem, gemeente Valkenburg, startte de familie Schaepkens 15 jaar geleden met de ontwikkeling van een nieuw landgoed. De Bosgroep ondersteunt de familie bij haar initiatief. Na jaren van inspanning is het landgoed van 40 hectare nu bijna klaar.

Lees meer

Naar boven

LenieLenie Renken met pensioen

Na ruim 20 dienstjaren ging Lenie Renken 24 oktober met pensioen. Lenie had al 1,5 jaar eerder kunnen gaan genieten van haar vrije tijd, maar ze wilde nog geen afscheid nemen van de Bosgroep. We zullen haar gedrevenheid, passie en warme persoonlijkheid zeker missen. Om Lenie te bedanken voor haar jarenlange inzet hebben we haar afscheid op 22 september gevierd.

Lees meer

Naar boven

overeenkomstBosgroepen ondertekenen overeenkomst voor meer en productiever bos

Meer bos en productiever bos: 19 partijen uit de bos- en houtsector willen daar samen werk van maken. Zij ondertekenden daarvoor op woensdag 26 oktober tijdens de Nationale Klimaattop in Rotterdam een intentieverklaring. Ben Huisman, directeur van de Unie van Bosgroepen, tekende namens de Bosgroepen. Ook minister-president Rutte en staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur & Milieu) zetten hun handtekening: het Rijk zal meewerken aan een verkenning van de haalbaarheid van het plan.

Lees meer

Naar boven

ZonsopkomstBosgroepen op stoom met SNL-aanvragen

Van 15 november tot 31 december moeten SNL-aanvragen bij de provincies worden ingediend. De Bosgroepen liggen met de voorbereiding van deze aanvragen goed op schema. Voor de leden die dit jaar een nieuwe SNL-aanvraag krijgen is het evengoed belangrijk dat ze de aanvraag snel controleren.

Lees meer

Naar boven

AppSuccesvolle Beheerdersdag blijft doorgroeien!

Vrijdag 30 september vond voor de achtste keer de Beheerdersdag plaats, dé jaarlijkse ontmoetingsdag rondom het beheer van bos, natuur en landschap. Een recordaantal van 600 bezoekers kwam naar het zonnige Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Ook dit jaar speelde de Beheerdersdag in op actuele ontwikkelingen in het beheer, zoals de inzet van drones en het in goede banen leiden van het toenemende aantal vrijwilligers.

Lees meer

Naar boven

RegiobijeenkomstRegiobijeenkomst met jubileumtintje in Ossendrecht

De najaarsbijeenkomst op 6 oktober stond in het teken van bosecosysteembeheer. We waren te gast bij Volksabdij Onze Lieve Vrouw Ter Duinen in Ossendrecht. Op het programma: nieuwe inzichten op het vlak van bosbodemontwikkeling en introductie van bosplanten. Op de dag was ook aandacht voor het 25-jarig jubileum van de Unie van Bosgroepen.

Lees meer

Naar boven

AndreAndré Jansen met sabbatical

Vanaf 1 november neemt ecoloog André Jansen 5 maanden sabbatical. André wil de tijd gebruiken om een boek te schrijven over de Nederlandse hoogvenen. Daarnaast gaat hij zich verdiepen in ecosysteemdiensten.

Lees meer

Naar boven

KastanjeAgenda

  • dinsdag 15 november: Veldwerkplaats Duurzame Duindynamiek (lees meer)
  • woensdag 23 november: Veldwerkplaats Verlanding Laagveenpetgaten (lees meer)
  • donderdag 1 december: ALV Bosgroep Zuid Nederland
  • woensdag 7 december: Veldwerkplaats Hoogveenherstel (lees meer)
  • vrijdag 16 december: Veldwerkplaats Lichtvervuiling (lees meer)

Naar boven
Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Bosgroepen. De nieuwsbrief verschijnt 6x per jaar. De redactie bestaat uit: Theo Keizers (Bosgroep Noord-Oost Nederland), Jeroen van der Horst (Bosgroep Midden Nederland), Joris Alblas (Bosgroep Zuid Nederland) en Lotty Nijhuis (Unie van Bosgroepen). Reacties kunt u mailen naar redactie@bosgroepen.nl. Het overnemen van tekstdelen mag, mits bronvermelding plaatsvindt. Gebruik van beeldmateriaal mag alleen met toestemming van de redactie.
footer nieuwsbrief bosgroepen
 


This email was sent to <<E-mail Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bosgroep Zuid Nederland · Huisvenseweg 14 · Heeze, 5591 VD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp