Copy
header Bosgroepen NIEUWS

Februari 2014 - Bosgroep Midden Nederland

logo bosgroepen

Voorbereidingen Rondhoutveiling in volle gang

Op 22 februari vindt de jaarlijkse rondhoutveiling weer plaats. Al het hout dat geveild gaat worden ligt inmiddels klaar op de rolbaan bij Schaarsbergen. De rolbaan is sinds afgelopen weekend open voor publiek. In totaal wordt er 745 m3 hout geveild, waaronder ook een aantal echte topstukken. De veilingcatalogus is dit jaar voor het eerst ook digitaal beschikbaar en te downloaden op onze website. Lees meer

Naar boven

Plugplantsoen: goede planning is belangrijk

De laatste tijd wordt er volop gesproken over plugplantsoen. Zowel onderzoek als praktijk wijzen uit dat het beter en goedkoper is dan de traditionele manier van planten. Op onze website leest u meer over de voordelen van plugplantsoen (klik hier).

Bij het gebruik van plugplantsoen is de planning vooraf essentieel. De tijd dat kwekers naar eigen inzicht grote hoeveelheden plantmateriaal opkweekten is voorbij. Om te voorkomen dat het plantmateriaal dat u wenst niet beschikbaar is op het door u gewenste moment, is een goede planning dus noodzakelijk. De Bosgroepen zijn de partij bij uitstek om de vraag naar plantsoen te inventariseren en te bundelen. Wij kunnen ervoor zorgen dat het gewenste plantmateriaal voor u als lid beschikbaar is en dat u verzekerd bent van een goede herkomst en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Binnenkort ontvangen al onze leden nadere informatie over het bestellen van plugplantsoen. Heeft u hier al eerder een vraag over, neem dan contact op met uw regiobeheerder of regiomanager.

Naar boven

De Natuurvlees Coöperatie: ook iets voor u?

Zoals eerder gemeld in deze nieuwsbrief is in juli 2013 de Natuurvlees Coöperatie Nederland (NCN) opgericht. Het is een initiatief van de Bosgroepen, Staatsbosbeheer en Omnivoor. De NCN is een coöperatie van én voor natuurbeheerders. Voor u als lid van de Bosgroep biedt de coöperatie mogelijk ook perspectief. Lees meer

Naar boven

Fête de la Nature

Mensen een inspirerende en feestelijk ervaring in de natuur bezorgen. Dat is wat Fête de la Nature wil bereiken. Niet op één plek maar door heel Nederland. Iedereen kan zijn eigen activiteit organiseren, groot of klein. Op de heide, in een park of gewoon in de eigen achtertuin. Traditionele natuuractiviteiten maar vooral ook onverwachte en verrassende combinaties. En dit alles in één weekend: 24 en 25 mei. Ook mee doen? Kijk dan op www.fetedelanature.nl.

Naar boven

Voorlopig geen PEFC bij de Bosgroepen

Vorig jaar heeft de Unie van Bosgroepen de mogelijkheden voor PEFC-groepcertificering verkend en de resultaten aan alle leden voorgelegd. Uit deze ledenconsultatie kwam naar voren dat er op dit moment weinig interesse is in deelname aan PEFC-groepcertificering via de Bosgroepen. Lees meer

Naar boven

Subsidieprogramma Natuur

De Bosgroep bereidt een programma-aanvraag voor waarbij allerlei natuurprojecten in één keer worden ingediend bij de provincie Gelderland. In afwijking van andere jaren gaat het hierbij niet om een enkel project, uit te voeren in een specifieke periode, maar om een verzameling van projecten die uitgevoerd gaan worden in de periode 2014-2019. Het gaat om de realisatie van nieuwe natuur en om herstel van bestaande natuur, waaronder de PAS (Programmatische Aanpak Stikstof). De maatregelen zijn subsidiabel via de regeling SKNL (Subsidie Kwaliteitsimpuls Natuur en Landschap). Lees meer

Naar boven

Uw terreinkaart in kleur

Via de Bosgroep kunt u een aantrekkelijke en actuele beheer- of themakaart van uw terrein laten maken. De Bosgroep heeft de apparatuur om ook grotere formaten in kleur uit te printen. Dit kan tot een formaat die gaat tot A0 (dat is ± 119 x 84 cm). Als u wenst kunt u uw bedrijfskaart eerst actueel laten maken door de Bosgroep (begrenzing, vak en afdelingen, grondgebruik etc.) en daarna in elk gewenst formaat in kleur laten uitprinten. Een kaart in kantoor of werkschuur is decoratief en erg handig bij beheer, communicatie en voorlichting. Als u belangstelling heeft neem dan contact op met de Bosgroep of uw regiobeheerder voor de mogelijkheden.

Naar boven

Nieuwe website Bosgroepen

De website van de Bosgroepen wordt op dit moment in een nieuw jasje gestoken. Met een fris ontwerp en een verbeterde menustructuur willen wij u nog beter van informatie gaan voorzien. De nieuwe website zal in april gelanceerd worden.

Naar boven

Agenda


Naar boven
Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Bosgroepen. De nieuwsbrief verschijnt 6x per jaar. De redactie bestaat uit: Gerald Kragt (Bosgroep Noord-Oost Nederland), Jeroen van der Horst (Bosgroep Midden Nederland), Petra Schmitz (Bosgroep Zuid Nederland) en Renske Terhürne (Unie van Bosgroepen). Reacties kunt u mailen naar redactie@bosgroepen.nl. Het overnemen van tekstdelen mag, mits bronvermelding plaatsvindt. Gebruik van beeldmateriaal mag alleen met toestemming van de redactie.
footer nieuwsbrief bosgroepen