Copy
 
header Bosgroepen NIEUWS

Juni 2016 - Bosgroep Midden Nederland

SNLJubileummiddag op de Hoge Veluwe

In 2016 bestaat de Unie van Bosgroepen 25 jaar. En dat vieren we, samen met de leden en relaties van alle Bosgroepen, verspreid door het hele land.
Op donderdag 7 juli vindt er een jubileummiddag plaats in de regio Midden Nederland met het thema ‘vitaliteit van de bodem voor bos en natuur’. U bent hierbij van harte uitgenodigd.

Lees meer

Naar boven

HoutstapelBosgroepen maken afspraken over omrekeningsfactoren rondhout

Bij de verkoop van hout wordt gebruik gemaakt van omrekeningsfactoren. Zo wordt gecorrigeerd voor de onzuiverheden die ontstaan bij het meten van het volume hout aan een rolstapel. Verschillende partijen gebruikten tot voor kort hun eigen omrekeningsfactoren. De Algemene Vereniging Inlands Hout en de Bosgroepen hebben afgesproken om vanaf nu altijd dezelfde omrekeningsfactoren te gebruiken.

Lees meer

Naar boven

GallowaySNL-aanvraagperiode staat weer voor de deur

Ieder jaar dienen de Bosgroepen SNL-aanvragen in bij de provincies. De SNL-aanvraagperiode staat weer voor de deur. Loopt uw huidige SNL-aanvraag aan het einde van dit jaar af, dan kunnen de Bosgroepen binnenkort weer een nieuwe aanvraag voor u indienen.

Lees meer

Naar boven

Carlein MakaCarlein Maka versterkt Bosgroepen

Vanaf 7 juni versterkt Carlein Maka de Bosgroepen als interim bureaumanager. Ze zal zich vooral richten op het soepel laten draaien van de automatisering en de financiële administratie van de Bosgroepen Noord-Oost Nederland en Midden Nederland.

Lees meer

Naar boven

BosVerslag Algemene Ledenvergadering 1 juni

Op woensdag 1 juni vond de Algemene Ledenvergadering van de Bosgroep plaats in Doetinchem. Op de agenda stond het financiële resultaat van de Bosgroep en de samenwerking met Bosgroep Noord-Oost Nederland.

Lees meer

Naar boven

social returnMeld u aan voor de Beheerdersdag

Bent u geïnteresseerd in beheer van bos, natuur en landschap? Dan is de Beheerdersdag iets voor u! Een dag boordevol actualiteit, kennisuitwisseling en ontmoeting rondom bos-, natuur- en landschapsbeheer. U kunt kiezen uit een ruim aantal lezingen, workshops en excursies, over de goed gevulde infomarkt struinen of een kijkje nemen bij de demonstratie van diverse machines. Kortom: een dag die u niet mag missen!

De Beheerdersdag is dit jaar op vrijdag 30 september op de Heerlijkheid Mariënwaerdt. De dag wordt georganiseerd door de Bosgroepen en de VBNE, samen met partners. Voor leden van de Bosgroepen kost deelname aan deze dag 35 euro.

Meld u nu aan op beheerdersdag.nl
 

Naar boven

MeesAgenda

 • woensdag 6 juli: Veldwerkplaats Beheer van perceelranden en landschapselementen voor patrijs (lees meer)
 • donderdag 7 juli: Jubileummiddag Midden Nederland, de Hoge Veluwe (lees meer)
 • donderdag 14 juli: Veldwerkplaats Herstel van vochtig schraalland op voormalige landbouwgronden (lees meer)
 • donderdag 1 september: Veldwerkplaats Natuurbrandpreventie in de praktijk (lees meer)
 • dinsdag 13 september: Veldwerkplaats Nutriëntenbalans droge heide (lees meer)
 • woensdag 21 september: Veldwerkplaats Effecten van verbrakking op laagveen (lees meer)
 • woensdag 28 september: Veldwerkplaats De ecologische waarde en het beheer van sloten (lees meer)
 • vrijdag 30 september: Beheerdersdag, Landgoed Mariënwaerdt (lees meer)
 • donderdag 6 oktober: Jubileumbijeenkomst Natuurpoort 'De Volksabdij' (lees meer)
 • zondag 9 oktober: Jubileumbijeenkomst & Landgoederendag Landgoed Lauswolt (lees meer)
 • woensdag 23 november: ALV Bosgroep Midden Nederland

Naar boven
Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Bosgroepen. De nieuwsbrief verschijnt 6x per jaar. De redactie bestaat uit: Theo Keizers (Bosgroep Noord-Oost Nederland), Jeroen van der Horst (Bosgroep Midden Nederland), Joris Alblas (Bosgroep Zuid Nederland) en Renske Terhürne (Unie van Bosgroepen). Reacties kunt u mailen naar redactie@bosgroepen.nl. Het overnemen van tekstdelen mag, mits bronvermelding plaatsvindt. Gebruik van beeldmateriaal mag alleen met toestemming van de redactie.
footer nieuwsbrief bosgroepen