Copy
 
header Bosgroepen NIEUWS

Juni 2016 - Bosgroep Noord-Oost Nederland

Carlein MakaCarlein Maka versterkt Bosgroepen

Vanaf 7 juni versterkt Carlein Maka de Bosgroepen als interim bureaumanager. Ze zal zich vooral richten op het soepel laten draaien van de interne organisatie van de Bosgroepen Noord-Oost Nederland en Midden Nederland.

Lees meer

Naar boven

ALVALV: financiële situatie Bosgroep toegelicht

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 8 juni is de financiële situatie van de Bosgroep toelicht. Over 2015 is verlies gemaakt. De Bosgroep is in overleg met de provincie Friesland over mogelijke oplossingen. De jaarrekening 2015 is daarom nog niet ter vaststelling aangeboden. Dit gebeurt later dit jaar.

Lees meer

Naar boven

GezondPersoneel weer opgeknapt

De Bosgroep is weer bijna op volle sterkte. De ziekenboeg was de afgelopen tijd behoorlijk volgeboekt.

Lees meer

Naar boven

PeterAdieu Peter

Peter Stouten heeft op 10 juni na 26 jaar dienst afscheid genomen van de Bosgroep. Hij is de eerste die met pensioen gaat van de pioniers die de Bosgroepen hebben gemaakt tot wat ze nu zijn. We zullen zijn markante persoonlijkheid, humor en kennis zeker missen. Om Peter te bedanken voor zijn jarenlange inzet hebben we zijn afscheid met meerdere festiviteiten gevierd.

Lees meer

Naar boven

QDStudiereis QD-beheer

Eind mei hebben namens Bosgroep Noord-Oost Nederland Gerald Kragt en Martijn Jansen deelgenomen aan een studiereis over de QD-beheermethode. De heer Wilhelm, grondlegger van de methode, leidde medewerkers van de Nederlandse en Belgische Bosgroepen in 4 dagen langs een verscheidenheid aan opstanden waar QD wordt toegepast. De methode lijkt ook geschikt voor Nederlandse percelen.

Lees meer

Naar boven

GallowaySNL-aanvraagperiode staat weer voor de deur

Ieder jaar dienen de Bosgroepen SNL-aanvragen in bij de provincies. De SNL-aanvraagperiode staat weer voor de deur. Loopt uw huidige SNL-aanvraag aan het einde van dit jaar af, dan kunnen de Bosgroepen binnenkort weer een nieuwe aanvraag voor u indienen.

Lees meer

Naar boven

SNLUnie van Bosgroepen viert 25-jarig jubileum

In 2016 bestaat de Unie van Bosgroepen 25 jaar. En dat vieren we, samen met u! In bijeenkomsten door het hele land nemen wij u mee terug naar de basis van beheer van bos en natuur, steeds vanuit een andere invalshoek. Maar we richten de blik ook op actuele en toekomstige ontwikkelingen, én werpen een frisse blik op de rol van de coöperatie. De eerste bijeenkomst is inmiddels achter de rug, de volgende staat gepland voor 7 juli.

Wij hopen dat u het jubileum met ons meeviert. U bent van harte welkom!

Kijk voor actuele informatie in de agenda onderaan deze nieuwsbrief of op onze website. Daar vindt u tevens een mooi beeldverslag van de eerste bijeenkomst, op Landgoed Vilsteren.

Naar boven

social returnMeld u aan voor de Beheerdersdag

Bent u geïnteresseerd in beheer van bos, natuur en landschap? Dan is de Beheerdersdag iets voor u! Een dag boordevol actualiteit, kennisuitwisseling en ontmoeting rondom bos-, natuur- en landschapsbeheer. U kunt kiezen uit een ruim aantal lezingen, workshops en excursies, over de goed gevulde infomarkt struinen of een kijkje nemen bij de demonstratie van diverse machines. Kortom: een dag die u niet mag missen!

De Beheerdersdag is dit jaar op vrijdag 30 september op de Heerlijkheid Mariënwaerdt. De dag wordt georganiseerd door de Bosgroepen en de VBNE, samen met partners. Voor leden van de Bosgroepen kost deelname aan deze dag 35 euro.

Meld u nu aan op beheerdersdag.nl
 

Naar boven

Unie 25Denk mee over de coöperatie van de toekomst!

De Unie van Bosgroepen bestaat 25 jaar. In die 25 jaar hebben wij met samenwerking mooie resultaten bereikt. Daar gaan we graag mee door, voor én met u! Wij horen daarom graag uw wensen voor verdere samenwerking binnen onze coöperatie. Aan het einde van het jubileumjaar bundelen wij alle wensen en ideeën tot nieuwe speerpunten voor ons werk.

Denkt u met ons mee? Het invullen van de enquête kost slechts enkele minuten. Wij danken u bij voorbaat voor uw bijdrage en de genomen moeite.

Naar de enquête

Naar boven

AgendaAgenda

  • woensdag 6 juli: Veldwerkplaats Beheer van perceelranden en landschapselementen voor patrijs (lees meer)
  • donderdag 7 juli: Jubileummiddag Midden Nederland, de Hoge Veluwe (lees meer)
  • donderdag 14 juli: Veldwerkplaats Herstel van vochtig schraalland op voormalige landbouwgronden (lees meer)
  • donderdag 1 september: Veldwerkplaats Natuurbrandpreventie in de praktijk (lees meer)
  • dinsdag 13 september: Veldwerkplaats Nutriëntenbalans droge heide (lees meer)
  • woensdag 21 september: Veldwerkplaats Effecten van verbrakking op laagveen (lees meer)
  • woensdag 28 september: Veldwerkplaats De ecologische waarde en het beheer van sloten (lees meer)
  • vrijdag 30 september: Beheerdersdag 2016 (lees meer)
  • donderdag 6 oktober: Jubileumbijeenkomst Natuurpoort 'De Volksabdij' (lees meer)
  • zondag 9 oktober: Jubileumbijeenkomst & Landgoederendag Landgoed Lauswolt (lees meer)

Naar boven
Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Bosgroepen. De nieuwsbrief verschijnt 6x per jaar. De redactie bestaat uit: Theo Keizers (Bosgroep Noord-Oost Nederland), Jeroen van der Horst (Bosgroep Midden Nederland), Joris Alblas (Bosgroep Zuid Nederland) en Renske Terhürne (Unie van Bosgroepen). Reacties kunt u mailen naar redactie@bosgroepen.nl. Het overnemen van tekstdelen mag, mits bronvermelding plaatsvindt. Gebruik van beeldmateriaal mag alleen met toestemming van de redactie.
footer nieuwsbrief bosgroepen