header Bosgroepen NIEUWS

Juni 2016 - Bosgroep Zuid Nederland

Wandelen in De MalpieDe Malpie is een ‘Must Walk’ – Valkenswaard Wandelgemeente van 2016

De gemeente Valkenswaard mag zich Wandelgemeente van 2016 noemen. De route ‘De ontdekking van De Malpie’ won de verkiezing van wandelkrant ‘Te Voet’. De aanwezigheid van de bijzondere plantjes ‘small 5’ van de natte heides maken De Malpie zo bijzonder. Wij zijn trots dat we dit gebied voor de gemeente mogen beheren.

Lees meer

Naar boven

MaartenMaarten Clement terug als regiomanager voor West-Brabant en Zeeland

Vanaf juni 2016 neemt Maarten Clement het regiomanager-stokje terug over van Etiënne Thomassen voor regio West-Brabant en Zeeland. Maarten zal naast zijn werk als regiomanager ook het aanspreekpunt zijn voor de provincies Noord-Brabant en Zeeland. Etiënne blijft, naast zijn werk voor het expertteam, betrokken bij het bosbouwkundige deel van West-Brabant en Zeeland.

Lees meer

Naar boven

GallowaySNL-aanvraagperiode staat weer voor de deur

Ieder jaar dienen de Bosgroepen SNL-aanvragen in bij de provincies. De SNL-aanvraagperiode staat weer voor de deur. Loopt uw huidige SNL-aanvraag aan het einde van dit jaar af, dan kunnen de Bosgroepen binnenkort weer een nieuwe aanvraag voor u indienen.

Lees meer

Naar boven

Natuur in LimburgGeld voor natuurontwikkeling in Limburg

Ook anno 2016 organiseert u natuurontwikkeling samen met de Bosgroep! Draag bij aan een robuust Natuurnetwerk door omvorming van landbouwgrond naar natuur. Er is in Limburg nog ruimte om mee te doen.

Lees meer

Naar boven

SNLUnie van Bosgroepen viert 25-jarig jubileum

In 2016 bestaat de Unie van Bosgroepen 25 jaar. En dat vieren we, samen met u! In bijeenkomsten door het hele land nemen wij u mee terug naar de basis van beheer van bos en natuur, steeds vanuit een andere invalshoek. Maar we richten de blik ook op actuele en toekomstige ontwikkelingen, én werpen een frisse blik op de rol van de coöperatie. De eerste bijeenkomst is inmiddels achter de rug, de volgende staat gepland voor 7 juli.

Wij hopen dat u het jubileum met ons meeviert. U bent van harte welkom!

Kijk voor actuele informatie in de agenda onderaan deze nieuwsbrief of op onze website.

Naar boven

social returnMeld u aan voor de Beheerdersdag

Bent u geïnteresseerd in beheer van bos, natuur en landschap? Dan is de Beheerdersdag iets voor u! Een dag boordevol actualiteit, kennisuitwisseling en ontmoeting rondom bos-, natuur- en landschapsbeheer. U kunt kiezen uit een ruim aantal lezingen, workshops en excursies, over de goed gevulde infomarkt struinen of een kijkje nemen bij de demonstratie van diverse machines. Kortom: een dag die u niet mag missen!

De Beheerdersdag is dit jaar op vrijdag 30 september op de Heerlijkheid Mariënwaerdt. De dag wordt georganiseerd door de Bosgroepen en de VBNE, samen met partners. Voor leden van de Bosgroepen kost deelname aan deze dag 35 euro.

Meld u nu aan op beheerdersdag.nl
 

Naar boven

Unie 25Denk mee over de coöperatie van de toekomst!

De Unie van Bosgroepen bestaat 25 jaar. In die 25 jaar hebben wij met samenwerking mooie resultaten bereikt. Daar gaan we graag mee door, voor én met u! Wij horen daarom graag uw wensen voor verdere samenwerking binnen onze coöperatie. Aan het einde van het jubileumjaar bundelen wij alle wensen en ideeën tot nieuwe speerpunten voor ons werk.

Denkt u met ons mee? Het invullen van de enquête kost slechts enkele minuten. Wij danken u bij voorbaat voor uw bijdrage en de genomen moeite.

Naar de enquête

Naar boven

HoutstapelBosgroepen maken afspraken over omrekeningsfactoren rondhout

Bij de verkoop van hout wordt gebruik gemaakt van omrekeningsfactoren. Zo wordt gecorrigeerd voor de onzuiverheden die ontstaan bij het meten van het volume hout aan een rolstapel. Verschillende partijen gebruikten tot voor kort hun eigen omrekeningsfactoren. De Algemene Vereniging Inlands Hout en de Bosgroepen hebben afgesproken om vanaf nu altijd dezelfde omrekeningsfactoren te gebruiken.

Lees meer

Naar boven

AgendaAgenda

  • woensdag 6 juli: Veldwerkplaats Beheer van perceelranden en landschapselementen voor patrijs (lees meer)
  • donderdag 7 juli: Jubileummiddag Midden Nederland, de Hoge Veluwe (lees meer)
  • donderdag 14 juli: Veldwerkplaats Herstel van vochtig schraalland op voormalige landbouwgronden (lees meer)
  • donderdag 1 september: Veldwerkplaats Natuurbrandpreventie in de praktijk (lees meer)
  • dinsdag 13 september: Veldwerkplaats Nutriëntenbalans droge heide (lees meer)
  • woensdag 21 september: Veldwerkplaats Effecten van verbrakking op laagveen (lees meer)
  • woensdag 28 september: Veldwerkplaats De ecologische waarde en het beheer van sloten (lees meer)
  • vrijdag 30 september: Beheerdersdag 2016 (lees meer)
  • donderdag 6 oktober: Jubileumbijeenkomst Natuurpoort 'De Volksabdij' (lees meer)
  • zondag 9 oktober: Jubileumbijeenkomst & Landgoederendag Landgoed Lauswolt (lees meer)

Naar boven
Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Bosgroepen. De nieuwsbrief verschijnt 6x per jaar. De redactie bestaat uit: Theo Keizers (Bosgroep Noord-Oost Nederland), Jeroen van der Horst (Bosgroep Midden Nederland), Joris Alblas (Bosgroep Zuid Nederland) en Renske Terhürne (Unie van Bosgroepen). Reacties kunt u mailen naar redactie@bosgroepen.nl. Het overnemen van tekstdelen mag, mits bronvermelding plaatsvindt. Gebruik van beeldmateriaal mag alleen met toestemming van de redactie.
footer nieuwsbrief bosgroepen