Copy
 
header Bosgroepen NIEUWS

April 2016 - Bosgroep Midden Nederland

Unie 25De Unie van Bosgroepen viert feest. Viert u met ons mee?

In 2016 bestaat de Unie van Bosgroepen 25 jaar. En dat vieren we! Samen met de drie Bosgroepen organiseren we door het jaar heen een aantal jubileumbijeenkomsten. Ook werken we mee aan een themanummer van De Levende Natuur. U leest er meer over op onze speciale jubileumpagina. Wij hopen u ergens in het land te ontmoeten op één van onze jubileumactiviteiten!

De eerste bijeenkomst is op donderdag 23 juni op Landgoed Vilsteren.

Naar boven

Logo BeheerdersdagBeheerdersdag: 30 september op Heerlijkheid Marienwaerdt

De voorbereidingen voor de Beheerdersdag 2016 op 30 september zijn alweer in volle gang. Noteer alvast de datum in uw agenda. Dit jaar heten de Bosgroepen en VBNE alle beheerders welkom op Heerlijkheid Mariënwaerdt. Vanaf juni kunt u zich aanmelden via www.beheerdersdag.nl. Houd de website in de gaten of volg de Beheerdersdag op Twitter via #Beheerdersdag. Uiteraard wordt u ook nader geïnformeerd via deze nieuwsbrief.

Naar boven

VeluweBodem- en landschapsherstel op De Hoge Veluwe

Bosgroep Midden Nederland werkt op Het Nationale Park De Hoge Veluwe aan bodem- en landschapsherstel. Voor het landschapsherstel worden heidecorridors gerealiseerd die de bestaande heideterreinen verbinden. Om de effecten van de extreme verzuring van de afgelopen jaren te bestrijden wordt de bodem verbeterd door het geven van een steenmeelgift.

Lees meer

Naar boven

OostvoorneSNL-monitoring door de Bosgroep

De Bosgroep voert voor de leden die de SNL bij de Bosgroep hebben ondergebracht de SNL-monitoring uit. Het monitoren van de terreinen onder de SNL is een onderdeel van de subsidieregeling. De SNL-monitoring heeft als doel om de effecten op de aanwezige natuurwaarden in kaart te brengen.

Lees meer

Naar boven

duinenBosgroep coördineert vrijwilligers

De Bosgroep verzorgt voor de gemeente Den Haag de coördinatie van het Monitoringsplatform Westduinpark. Dit platform is een groep van vrijwillige deskundigen die de flora en fauna in het Westduinpark inventariseert.

Lees meer

Naar boven

SNLPositieve beoordeling SNL-aanpak Bosgroepen

De Bosgroepen zijn door Stichting Certificering SNL positief beoordeeld voor hun aanpak van SNL-subsidieaanvragen en voor de kwaliteit van het bijbehorende beheer. Dat is een enorm compliment voor het werk van de Bosgroepen én de 700 leden die meedoen in de verzamelaanvraag voor subsidie natuur- en landschapsbeheer (SNL).

Lees meer

Naar boven

AgendaAgenda

  • woensdag 1 juni: ALV Bosgroep Midden Nederland (lees meer)
  • donderdag 23 juni: Jubileumbijeenkomst Landgoed Vilsteren (lees meer)
  • woensdag 29 juni: Veldwerkplaats Essentaksterfte (lees meer)
  • donderdag 7 juli: Jubileumbijeenkomst Midden Nederland (lees meer)
  • vrijdag 30 september: Beheerdersdag 2016 (lees meer)
  • donderdag 6 oktober: Jubileumbijeenkomst Natuurpoort 'De Volksabdij' (lees meer)
  • zondag 9 oktober: Jubileumbijeenkomst & Landgoederendag Landgoed Lauswolt (lees meer)

Naar boven
Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Bosgroepen. De nieuwsbrief verschijnt 6x per jaar. De redactie bestaat uit: Gerald Kragt (Bosgroep Noord-Oost Nederland), Jeroen van der Horst (Bosgroep Midden Nederland), Joris Alblas (Bosgroep Zuid Nederland) en Renske Terhürne (Unie van Bosgroepen). Reacties kunt u mailen naar redactie@bosgroepen.nl. Het overnemen van tekstdelen mag, mits bronvermelding plaatsvindt. Gebruik van beeldmateriaal mag alleen met toestemming van de redactie.
footer nieuwsbrief bosgroepen