Copy

6. august 2015

Velkommen til nyhedsbrevet fra Godsbanen og aktørerne

Vi håber, I har haft en god juli og er med på en mere sommerlig sensommer på Godsbanen. I dette nyhedsbrev kan I læse om:

Tre udstillinger:
Yolo i Foyeren
HUNGER i Produktionsgangen
VANDHULLET i Produktionsgangen

Workshops, forestillinger, Skrivekunst, kunstnermøder mm:
Litteraturcentrets Bygge By - reception
Skrivekunstskolens start på efterårssæsonen
Åbne Scenes danseperformance HS
Secret Hotels Infoaften og Open Day
SVALHOLMs to upcoming egyptiske kunstnere
Splittergal Sigøjnerfestival
Åbne Scene: Performance med DOO og Århus Produktionsskole

Og til sidst: bemærk to vigtige ansøgningsfrister den 1. september:
  1. Kuratering til Åbne Scene 
  2. Lokaler til længerevarende produktioner 

Udstilling: Yolo, Godsbanens Foyer 6. - 29. august

’Yolo’ er et udtryk, et akronym for udsagnet ’You only live once’! –so enjoy, carpe diem. Det er et handlingsøjeblik, et udråb. Yolo er noget, man siger før man tager springet, vover at vinde eller at tabe, eller, som i Ravkniven, skærer hul og hopper ind i et andet univers. 
Udstillingen Yolo undersøger andre universer og parallelverdener med et humoristisk og legende greb, der byder på gampling, jackpot, jukebox, action og meget mer’.
Yolo er den tredje af fire kuraterede udstillinger af Anna Ankerstjerne og Emilia Rosenkrantz. Fernisering i dag kl. 17. Læs mere på Facebook.

Udstilling: HUNGER, Produktionsgangen til 31. august

Jonas Ghobadi (f. 1966) udstiller sine malerier i olie og akryl på væg 1-4 i Produktionsgangen. Malerierne repræsenterer for Jonas Ghobadi især længsel og frustration. Denne sult efter noget uopnåeligt (eller opnåeligt, men utilfredsstillende) er et tilbagevendende tema i Ghobadis værker.

Udstilling: VANDHULLET, Produktionsgangen til 31. august

Billedkunstner Bjørn T. Lerberg udstiller sine fotografier på væg 5-6 i Produktionsgangen: 
"Mine fotografier i sort/hvidt tager udgangspunkt i et vandhul langt inde i den danske “vildmark”. Dette sted har jeg med mit kamera frekventeret i flere omgange og i skiftende vejrlig. Udfra dette fotomateriale har jeg udvalgt 18 billeder, hvor jeg prøver at genfortælle vandhullets sjæl eller ånd om du vil. Skal du  som beskuer kunne opleve stedets sjæl, må du bruge din fantasi og din vilje og evne til indlevelse."
Litteraturcentrets Bygge By-workshop - reception 7. august
I denne uge holder Litteraturcentret og Papirkontoret Bygge By-workshop, hvor børn arbejder med byers historie og arkitektur - fortæller, bygger og finder på. Kom og oplev børnenes kreative resultater!
Sted: Vogn 1, Godsbanen. Tid: Fredag d. 7. august kl. 13.00-14.00.

Skrivekunstskolen Efterår 2015: Fra 10. august

Endnu engang byder Skrivekunstskolen på kreativ skrivning og konstruktiv kritik mm. Det hele finder sted fra d. 10/8 til d. 18/12 på Godsbanen. Løbende optag.
Kontakt: Skoleleder Christian Djurhuus, tlf. 2096 7454, mail: info@litteraturen.nu.
Se mere på litteraturen.nu

Åbne Scene: HS - danseperformance 13. og 14. august

Gæstespil af finske Osiris Teatteriis, der med tre dansere i forskellige aldre hylder maleren Helene Scherfbecks (1862-1946) liv og kunst. Forestillingen kombinerer teater, dans, musik og video. HS er kurateret af Åbne Scene.
Læs interview med instruktøren Liisa Isotalo.
Yderligere info og billetter på www.aabnescene.billetten.dk

Secret Hotel: Infoaften 13. august og Open Day 25. august

Secret Hotel inviterer til gratis infoaften hos Mogador Tesalon i Nørregade d. 13/8 kl. 19.30. Kom og hør om vores aktiviteter og muligheden for at blive frivillig.
D. 25/8 holder vi Open Day under Landscape Dialogues Summer Lab i Mols Bjerge. Oplæg ved internationale kunstnere og forskere, økomad, fest og sauna for kun 50 kr! Køb billet.
Se hele Secret Hotels efterårsprogram

SVALHOLM: Mød to kunstnere fra Egypten den 24. august

Køn, identitet og seksualitet er temaerne, når SVALHOLM har disse to upcoming egyptiske kunstnere i residensophold på Godsbanen under titlen INSIDE EGYPT.
Mød filminstruktør Aida Elkashef og koreograf Mohamed El Deep til smagsprøver på deres kunst og en snak, om hvordan det er at være ung, passioneret og bo i Egypten. 
Det sker:  Mandag den 24. august kl.16 - 17 i foyeren på Godsbanen. Gratis adgang.
Se kunstnerne på facebook
Læs mere på SVALHOLM.DK

Åbne Scene: Over huden, performance 27. - 28. august

Above the skin - performance ved italienske Guiseppe L. Bonifati fra DOO, Divano Occidentale Orientale, i samarbejde med elever fra Århus Produktionsskole.  
At mødes, nøgen og dækket af en anden hud: Iklædt tætsluttende dragter bevæger performerne sig gennem byen i en handling mod umenneskeliggørelse og ligegyldighed. Endemålet er Åbne Scene, hvor deltagerne afslører deres skjulte identiteter. Forestillingen er kurateret af Åbne Scene.
Læs mere på Åbne Scenes Facebook-side og på http://divanoccidentaleorientale.com/

Splittergal Sigøjnerfestival fra 27.- 29. august

Ungarsk sigøjnersang, Balkanpunk og flamingodans er nogle af de aktiviteter, der vil udfolde sig på Institut for (X) fra torsdag den 27. august kl. 15. 
De Jydske Heltes cirkustelt og områdets værksteder bliver base for koncerter og workshops. Festivalen er en del af De Splittergales bidrag til Kulturby 2017 aktiviteterne.
Læs mere her: www.desplittergale.dk

Åbne Scene: Søg kuratering til ledige perioder i 2016 og 2017

Der er nu åbnet for at søge kuratering på Åbne Scene. Bemærk: Fristen er fremrykket til 1. september, så den følger de øvrige produktionslokaler og gæstelejligheder. Der kan søges om ledige perioder frem til ultimo 2017.
Der vil blive udpeget nye kuratorer i løbet af august måned til at foretage kurateringen.
Du kan læse om ledige perioder, ansøgning mm. på www.aabnescene.dk

Sidste ansøgningsfrist: Lokaler til længerevarende produktioner

1. september kl. 23.59 er sidste chance for at søge om produktionslokaler til længerevarende kulturproduktioner i hele 2016 på Godsbanen/Brobjergskolen. Der kan søges via Ansøgningsportalen.
NB: Længerevarende kulturproduktion er produktioner, som strækker sig over 7 kalenderdage på fuld tid. Lokaler til kortere produktioner kan søges online fra midt i oktober 2015.
Læs mere på www.godsbanen.dk