Copy
Februari 2016
Nieuwsbrief
 
Geachte lezer,

Onze eerste nieuwsbrief dit jaar. Een jaar dat alweer in volle gang is. Veel mensen zijn druk bezig goede voornemens uit te voeren, bij te stellen of misschien juist verder te gaan op de reeds ingeslagen koers.

Een goed moment om eens kritisch te kijken hoe het met onze klantgerichtheid gesteld is. Hoe goed kennen we onze klant eigenlijk? Weten we waar onze klanten mee worstelen en dus waarmee we ze echt verder kunnen helpen? Het blijft een uitdaging om de klant daarbij zelf aan het woord te laten en daarmee de interne klantgerichtheid - die zeker niet onbelangrijk is - echt van buiten naar binnen te voeden. Douwe schrijft daarover in een reactie op een stelling van VVP online, u leest het verderop in de nieuwsbrief.

Sjoerd komt ook aan het woord in deze nieuwsbrief en daarbij draait het om de adviseur van de toekomst. Maar wanneer begint die toekomst eigenlijk? Sjoerd wil vandaag nog stap voor stap met u aan de slag!

Tot slot willen we graag met u delen dat ons team onlangs is uitgebreid met Stephan van den Nouwland. Een korte introductie treft u verderop in de nieuwsbrief. Daarnaast een  nadere kennismaking met Arno, inmiddels een vaste waarde binnen ons team, aan de hand van een vijftal vragen.

Met vriendelijke groet,
SparklingCRM
Wim, Douwe, Susan, Mark, Arno, Alaric, Stephan en Thea
Share
Tweet
Forward

Sjoerd helpt u graag stap voor stap op weg als adviseur van de toekomst


Er wordt veel gecommuniceerd over de adviseur van de toekomst, en dus over later. Echter, later is nu en had vroeger al moeten starten. Voor adviseurs c.q. adviesbedrijven is dit ook een dilemma. Wanneer ga ik nu daadwerkelijk mijn nieuwe rol pakken en invullen?

Wij geven het u te doen, maar het is wel tijd om de vroeger-nu-later bespiegelingen te voeren, én fundamentele keuzes te gaan maken over hoe u uw bedrijfsvoering en strategie gaat invullen.
 
In het artikel ‘Stap voor stap naar de adviseur van de toekomst’ leest u hoe u dit stapsgewijs kunt realiseren.

 
Stap voor stap naar de adviseur van de toekomst

Zit u al op het goede spoor?


Als u het omdenken citaat hieronder leest, dan kunt u beter naast het spoor terecht komen om vervolgens uw nieuwe spoor te kiezen.

Sjoerd staat u echter op te wachten bij de wissel en helpt u een ander spoor te kiezen. Binnen het online platform staat een nieuwe manier van werken centraal die uitgaat van de klant en gericht is op gemak voor zowel de klant als de adviseur. Het is opgezet los van de beperkende context van bestaande processen of systemen en bedoeld om stap voor stap toe te kunnen passen. Sjoerd neemt u daarin mee zonder u te laten ontsporen.
Lees verder

De klant centraal stellen nog ver weg?


Een tijdje geleden kwam in de VVP nieuwsbrief de volgende stelling voorbij van Indra Frishert: ‘Vraag je zelf af: wat vind ik zelf belangrijk, hoe zou ik zelf als klant behandeld willen worden?’. Zo’n benadering is goed bedoeld en wordt vaak gehanteerd, maar de stelling toont direct de fundamentele uitdaging aan waarom klantgericht ondernemen in de financiële branche nog steeds onvoldoende van de grond komt.
Lees verder

Volledig ontspoord


Als iemand volledig ontspoord is, betekent het vaak dat het niet zo goed gaat. Van het padje af, de weg kwijt. Toch geeft dit omdenken citaat aan dat je soms letterlijk moet ontsporen om nieuwe wegen in te kunnen slaan. Veranderen gaat moeizaam, dat herkennen we allemaal wel. Echt loskomen van ingesleten patronen, de dagelijkse gewoontes en zelfs van de bril waar je gewoonlijk doorheen kijkt, is lastig. En zeg nu zelf, heeft u ooit een haakse bocht in een spoorrails gezien?

Nader kennismaken


"Als je uiteindelijk gezamenlijk tot een passende oplossing komt dan geeft dat een enorme boost"

Maak in 5 vragen nader kennis met Arno Mul.
 
Meer over Arno

Even voorstellen


Graag stellen we onze nieuwe collega Stephan van den Nouwland aan u voor, die per 1 december 2015 ons team is komen versterken.
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
Service
Service
Sjoerd
Sjoerd
Copyright © 2016 SparklingCRM, Alle rechten voorbehouden
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven dat wij u mogen informeren over CRM ontwikkelingen.

U kunt zich ten allen tijde voor deze nieuwsbrief aan- of afmelden via onderstaande links
Afmelden | Aanmelden

Meer informatie vindt u op onze website
www.sparklingcrm.nl


Email Marketing Powered by Mailchimp
Afmelden voor deze lijst