Oktober 2016
Nieuwsbrief
 
Geachte lezer,

Het is alweer een hele tijd geleden dat u voor het laatst een nieuwsbrief van ons kreeg. Wij zaten ondertussen echter niet stil en u waarschijnlijk ook niet. Het gaat voortreffelijk in ‘CRM land’ en onze projectportefeuille weerspiegelt dat ook. Voor 2017 hebben we de nodige acties op stapel staan, waaronder het uitbreiden van ons team, u nog wat regelmatiger informeren middels onze nieuwsbrief en ook het upgraden alsmede uitbreiden van onze white papers.

Onlangs hebben we een nieuw whitepaper gepubliceerd getiteld "Een CRM systeem maakt nog niet klantgericht". Het idee voor dit artikel is met name ontstaan doordat we klanten mochten helpen om het aanwezige CRM systeem beter te laten aansluiten bij de centrale klantvisie.

Dat CRM daarbij vaak niet op zichzelf staat in het landschap, zal geen verrassing zijn. De manier waarop de applicaties samenwerken of geïntegreerd zijn maakt wel het verschil. In het recent gepubliceerde artikel "Verbinding tussen mensen en processen optimaliseren" komt dat ook naar voren. U kunt het verderop downloaden. De werking van de waardeketen die genoemd wordt in dit artikel wordt vandaag nog maar eens bevestigd door GfK-onderzoek, zo valt te lezen in VVP.

Verder delen we met u nog onze Sjoerd reeks uit de Beursbengel, belichten we een positief effect van onze projectaanpak en laten we u nader kennismaken met collega Stephan. 

Met vriendelijke groet,
SparklingCRM
Wim, Douwe, Susan, Mark, Arno, Alaric en Stephan
Share
Tweet
Forward

Een CRM systeem maakt nog niet klantgericht!


CRM is een cruciaal hulpmiddel voor efficiënte en effectieve persoonlijke service en daarmee een belangrijke factor in de kracht van uw bedrijf. Als u al een CRM-pakket heeft aangeschaft, bent u op de goede weg. Maar om er optimaal van te profiteren, is het niet voldoende om het enkel te gebruiken voor het versturen van mailings en nieuwsbrieven. De moderne klant verwacht meer dan simpele contactmomenten. U moet samen met hem op weg gaan en onderweg toegevoegde waarde bieden door relevante interactie.
Lees verder

Verbinding tussen mensen en processen optimaliseren


“Pas als je samenhang organiseert vanuit een centrale klantvisie, kun je systemen
en applicaties optimaal integreren. En dat is een belangrijke stap op weg naar integrale
klantbenadering.” Zo begint het artikel dat begin deze maand in het Adfiz magazine verscheen. In het huidige complexe landschap waarin allerlei informatie via verschillende applicaties gedigitaliseerd, is behoefte aan integratie. Veel oplossingen excelleren in hun eigen functionaliteit, maar staan op zichzelf. Om verbinding te creëren moet veel meer gebeuren dan alleen een koppeling leggen. Lees de highlights van het artikel op onze site en download daar ook het volledige artikel in PDF.
Lees verder

Data delen in ruil voor passende verzekering


In het Adfiz artikel ziet u de klantwaardeketen en spreken we van een vliegwiel effect wanneer klanten actief informatie gaan delen zodra ze daar de voordelen van gaan ervaren. Vandaag bracht VVP online een onderzoek van GfK onder de aandacht, waaruit blijkt dat ongeveer de helft van de consumenten bereid is data te delen voor een beter passende verzekering of een lagere premie. Dit onderzoek onderstreept de werking van de waardeketen vanuit de consument. Lees het volledige artikel hier http://www.vvponline.nl/nieuws/61700

Lantor Live!


Onze klant Lantor is sinds september live met het Lantor CRM systeem. Lantor richt zich op de ontwikkeling, productie en wereldwijde marketing van non-wovens voor industriële toepassingen in de Kabel-, Composites-, Bouw- en Verpakkingsindustrie. Zij leveren bijzondere innovatieve en hoogwaardige oplossingen met toegevoegde waarde. Een prachtig en succesvol Nederlands bedrijf.

De CRM toepassing die in de periode januari – augustus samen met het interne project- en praktijkteam is ontwikkeld, kende als primaire focus ondersteuning van het Salesproces met een hele intelligente toepassing van Opportunity management en Offerte generatie. Daarnaast zijn de domeinen Marketing (met de Lantor Markt Segmentatie) en Tickets (incl. het ISO gecertificeerde Klachtenmanagement) bij deze Go Live ook direct in gebruik genomen. De oplevering was inclusief koppelingen met SAP, Outlook en Office!

Voor Fase 2 wordt inmiddels hard gewerkt aan de inregeling van de Projectenmodule die dan ook nog voor de jaarwisseling in productie zal gaan.

Wilt u wat meer weten van dit geslaagde project, binnenkort publiceren we een meer uitgebreide case beschrijving op onze website. 

Sjoerd in de Beursbengel


Inmiddels is 'onze' Sjoerd een vast gezicht geworden op de achterpagina van de Beursbengel. Misschien bent u hem daar ook al eens tegengekomen.

Zoals hierboven op de foto bij het Adfiz artikel zichtbaar is, hangen een aantal posters ook bij ons op kantoor. 

In november en december kunt u Sjoerd nog aantreffen in de Beursbengel. 

Positief effect


We hebben vaak de neiging om te focussen op de dingen die niet goed lopen en steken onze energie in het veranderen of verbeteren ervan. Dit kan heel zinvol zijn, maar het gevaar is wel dat het alle aandacht weghaalt van goedlopende initiatieven of de sfeer negatief beïnvloedt. 

Door heel bewust met elkaar te kijken naar dingen die goed gaan en wat je daarmee kunt doen ontstaat een hele andere energie. We ervaren dit ook als we dit toepassen in onze projectaanpak. 
Projectaanpak met energie

Nader kennismaken


"Verras de klant in zijn of haar verwachting, luister oprecht en kom gezamenlijk tot creatieve oplossingen..."

Een nadere kennismaking met Stephan in vijf vragen. 
5 vragen aan Stephan
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
Service
Service
Sjoerd
Sjoerd
Copyright © 2016 SparklingCRM, Alle rechten voorbehouden
U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van SparklingCRM of omdat u heeft aangegeven dat wij u mogen informeren over ontwikkelingen op het gebied van duurzaam klantgericht ondernemen.

U kunt zich ten allen tijde voor deze nieuwsbrief aan- of afmelden via onderstaande links
Afmelden | Aanmelden

Meer informatie vindt u op onze website
www.sparklingcrm.nl


Email Marketing Powered by Mailchimp
Afmelden voor deze lijst