Februari 2017
Nieuwsbrief
 
Geachte lezer,

Hierbij ontvangt u onze eerste nieuwsbrief van 2017. We blikken hierin onder andere vooruit op het symposium Beursbengel 80 jaar en onze workshop die we daarvoor organiseren over de 'digitale paradox'.

Met deze paradox bedoelen we dat we enerzijds technologische vernieuwing willen benutten om processen te innoveren en digitale kanalen te optimaliseren en anderzijds de meerwaarde van het persoonlijk contact met klanten niet willen verliezen. Dit dilemma speelt volgens ons in meerdere branches. Of zou een duurzame klantrelatie ook zonder dat persoonlijk contact kunnen bestaan? We zijn benieuwd hoe u dat ziet!

Met vriendelijke groet,
SparklingCRM
Wim, Douwe, Susan, Mark, Arno, Alaric, Stephan en Martin
Share
Tweet
Forward

Sjoerd op symposium Beursbengel 80 jaar


Op 30 maart organiseren wij, als initiatiefnemers van Sjoerd, een workshop tijdens het symposium Beursbengel 80 jaar.

Onder de titel “Klantgericht ondernemen en de digitale paradox” staan we graag samen met u stil bij de vraag hoe u technologie kunt inzetten als versterker van uw onderscheidende observaties zonder concessies te doen aan de meerwaarde van persoonlijk contact. Discussieert u met ons mee?

 
Klantgericht ondernemen en de digitale paradox

Westland Kaas Groep op v9


Voor Westland Kaas Groep heeft SparklingCRM onlangs een succesvolle migratie naar Aurea CRM versie 9 gerealiseerd. 'Met SparklingCRM hebben we een gedreven partner in huis, die doet wat hij zegt en zegt wat hij doet’, vindt Arjan Westland, manager ICT en Supply Chain development.
Lees de volledige klantcase

Wat zegt uw neus?


‘Dokter, ruik eens aan uw patiënt en kijk minder op uw computer’ was de kop van het krantenartikel waarin het belang van zintuiglijke waarneming wordt onderstreept. Durft u echter nog op uw gevoel af te gaan in een tijd waarin techniek de dienst lijkt uit te maken? Of is de balans doorgeslagen naar een situatie waarin we meer op de techniek vertrouwen dan op wat we zelf waarnemen en voelen.
 
Durft u nog op uw gevoel af te gaan? Lees het hele blog

Inzicht in klantreizen


Elke keer dat een klant uw bedrijf aanraakt, zet hij een stap in zijn klantreis met u. Deze touchpoints ontstaan niet alleen in persoonlijk contact, ze kunnen ook deels geautomatiseerd worden verzameld of worden afgeleid vanuit (online) gedragingen. Het is van belang dat u de gedragingen achterhaalt op een manier die ook echt inzicht verschaft in de klantbehoefte en de klantreis daar naartoe. 

Hoe het inzicht in klantreizen u verder helpt, leest u in ons white paper 'Een CRM-systeem alleen maakt uw bedrijf nog niet klantgericht' dat u met de link hieronder direct kunt openen. 
Open het white paper

De kracht van het niet weten


En degene die niet wist dat het niet kon, die deed het gewoon! In een veranderingstraject - bijvoorbeeld in het kader van de implementatie van een nieuwe CRM applicatie - zien we dat ook regelmatig. Hoe meer je weet van bestaande werkwijzen en structuren en de belemmeringen ervan, des te lastiger is het vaak om op een nieuwe manier aan de slag te gaan. Het is goed om bij de samenstelling van het projectteam een goede mix te kiezen van zowel ervaren als ook relatief nieuwe medewerkers. Op die manier combineer je ervaring met een frisse blik en kun je elkaar positief beïnvloeden.

Uitbreiding team


Per 1 januari jl. is ons team uitgebreid met de komst van Martin van Diepen als CRM consultant en medewerker van onze servicedesk. Martin heeft onder andere ervaring met het uitvoeren van gebruikerstesten bij de implementatie van nieuwe applicaties. Een waardevolle aanvulling op ons team! Lees Martin zijn visie op klantgericht ondernemen op onze site via de link hieronder. 

 
Martin van Diepen
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
Service
Service
Sjoerd
Sjoerd
Copyright © 2017 SparklingCRM, Alle rechten voorbehouden
U ontvangt deze berichten als relatie van SparklingCRM, na het bijwonen van een presentatie of omdat u heeft aangegeven dat wij u mogen informeren over ontwikkelingen op het gebied van duurzaam klantgericht ondernemen.

U kunt zich ten allen tijde voor deze nieuwsbrief aan- of afmelden via onderstaande links
Afmelden | Aanmelden

Meer informatie vindt u op onze website
www.sparklingcrm.nl


Email Marketing Powered by Mailchimp
Afmelden voor deze lijst