Copy

Manitoba Nieuwsbrief

jaargang 6, nummer 4, maart 2019
Hallo lezers // We hebben weer lekker veel leesvoer, tips, verzoekjes en foto's voor jullie. 
Blijf dus vooral niet hangen in onze intro, maar lees lekker verder!
In deze nieuwsbrief: sponsordiner // brons voor elena // grote schoonmaak // tijger gezocht // nog een vertrouwenspersoon // europese jamboree 2020 //  groepsopkomst in beeld // agenda
LAATSTE KANS - Sponsordiner // Het kan nog net: kom zaterdag 23 maart met je gezin dineren bij Manitoba! We zijn dan helemaal in tropische sferen: onze groepskoks koken een Surinaams buffet voor ons. Lekker eten dus met voor elk wat wils én je goed voelen, want met jouw bijdrage sponsor je Manitoba. We sparen voor een nieuw fornuis. Aanschuiven kan al vanaf € 14,50 (kinderen: € 7,50), maar hé, het is een sponsoractie, dus meer geven mag altijd!  Reserveer uiterlijk donderdag 20:00 uur je plek via manitoba.nl/winkel.
NIEUWS - Brons voor Elena // Afgelopen vrijdag verraste het verenigingsbestuur, op initiatief van Rob Daale, Elena met een bronzen waarderingsteken vanwege haar jarenlange inzet voor Manitoba. Na haar met een smoesje naar het clubhuis gelokt te hebben, volgde een toespraak door Evert. Hij sprak vol lof over al haar jaren als jeugdlid, welpenleiding, gidsenleiding, diverse bestuursfuncties, bisongeloei- en nieuwsbriefredactie en oprichting van de Beukenstam. Nadat ze de hemel in geprezen was, werd haar de bronzen waarderingsteken op de borst gespeld. Vanzelfsprekend heeft ze hier de rest van de avond trots mee rond gelopen. Betrouwbare bronnen melden ons wel dat ze hem voor het slapen gaan niet heeft afgedaan en we hopen Elena samen mét het brons snel weer in het clubhuis rond te zien lopen.
OPROEP - Lekker soppen // Op zaterdag 30 maart houden we weer Grote Schoonmaak. Grijp je kans om bij een citroentjesfris emmertje sop gezellig kennis te maken met andere scoutingouders en -vrijwilligers terwijl we samen het hele clubhuis weer heerlijk spic en span maken. Je hebt gegarandeerd eer van je werk, dit wil je!
We soppen van 10u tot 12:15u. Alle opkomsten zijn 's ochtends (sherrows en gidsen: vrijdagavond). 

GEZOCHT GEZOCHT GEZOCHT GEZOCHT GEZOCHT GEZOCHT

Nee, er is geen tijger ontsnapt. Maar het verenigingsbestuur vraagt jullie aandacht voor het volgende:
Het verenigingsbestuur van Manitoba heeft als primaire doel het ondersteunen van de speltakteams. Het bestaat uit een voorzitter, een secretaris, een penningmeester, twee groepsbegeleiders en een algemeen lid. De huidige penningmeester heeft aangegeven dat, na 10 jaar, het tijd is om het stokje door te geven. Daarom zijn wij nu naarstig op zoek naar een nieuwe penningmeester.

Daarnaast hebben we dringend behoefte aan een groepsbegeleider én een praktijkbegeleider binnen de vereniging.

Als bestuur van Manitoba dragen wij de leiding van onze scoutinggroep op handen. Zonder leiding geen opkomsten, zonder leiding geen Manitoba. Elke week steken zij uren van hun vrije tijd in het voorbereiden en uitvoeren van het programma. Dat vraagt behoorlijk wat van deze enthousiaste groep mensen. Soms hebben ze hierbij ondersteuning nodig, bijvoorbeeld als ze meer willen weten over de veiligheid tijdens kampen, als het in een team niet zo lekker loopt, als er een kind is dat wat extra aandacht nodig heeft, als ze willen weten hoe je ouders nog meer betrekt bij de speltak of als ze informatie willen over het cursusaanbod van scouting Nederland.

Als verenigingsbestuur van Manitoba vinden wij het belangrijk dat deze groep mensen, het leidingteam, zich gesteund en gehoord voelt. Dit doen wij onder andere door het bieden van ondersteuning vanuit groepsbegeleiders en een praktijkbegeleider. Deze hebben een nauw contact met de speltakleiding, voeren gesprekken om op de hoogte te blijven wat er speelt en zijn aanspreekpunt bij vragen. Omdat wij op dit moment deze rollen niet kunnen invullen, vragen wij u als ouders om hulp. Zonder groepsbegeleider, praktijkbegeleider en penningmeester heeft scouting Manitoba een groot probleem. Help jij ons met zoeken? Of wil je zelf meer weten over een van deze vacatures? Spreek ons aan (we zijn er bijvoorbeeld tijdens het sponsordiner of de grote schoonmaak) of mail naar info@manitoba.nl Help ons uit de brand!

VEILIGHEID -  Nieuwe vertrouwenspersoon // Een jeugdlid of een ouder kan een probleem hebben met of een klacht hebben over iets wat Manitoba betreft. Vaak zal dit besproken worden met de speltakleiding, groepsbegeleider of het bestuur. Maar sommige klachten liggen nou eenmaal gevoeliger: bijvoorbeeld die met betrekking tot pesten, mishandeling, ruzie, seksuele intimidatie, discriminatie of racisme. En wat dacht je van verdenking van drugsgebruik, alcoholmisbruik, diefstal of fraude? Vanaf nu kun je niet alleen terecht bij Trudy, maar ook bij Rein van Goor. 
EUROPESE JAMBOREE -  Polen 2020 // Er wacht een nieuw gaaf scoutingavontuur op je! Volgend jaar zomer vindt in Gdansk, Polen de 3e Europese Jamboree plaats. Het is voor jeugdleden van 14 tot en met 17 jaar. Je vindt alle informatie over dit fantastische evenement op de website van European Jamboree 2020.
SPONSORKLIKS - Bestellen via de app // Heel vaak horen we dat mensen iets hebben besteld en pas achteraf bedenken dat ze Sponsorkliks zijn vergeten. Of dat ze op de telefoon bestellen, en dus niet via onze link. Voor dat laatste is er een oplossing: installeer de SponsorKliksapp (voor Android en Apple). Je hoeft dan op je telefoon niet meer via www.manitoba.nl te gaan, je gaat rechtstreeks naar de website van de webshop van jouw keuze. Je hoeft alleen de eerste keer in de app aan te geven dat je Manitoba wil sponsoren. Wisselen van vereniging is overigens ook heel gemakkelijk!
Leuke bonus: kijk een dag later in het transactie-overzicht hoeveel jouw sponsoring ons heeft opgeleverd, en hoeveel Manitoba in zijn geheel heeft gehad. Vele kleintjes maken één hele grote!
Bestel je alleen via je PC? Zet de Manitoba-sponsorkliks link op de bladwijzerbalk van je browser, dan hoef je niet meer eerst naar onze site. Hoe je dat doet? Zie de sponsorkliks-instructiefilmpjes.

Agenda

Check de actuele groepsagenda via de scouting app of op onze website.
23 maart  -  Lentediner / sponsordiner
29 maart  -  avondopkomst gidsen en sherrow's
30 maart  -  Grote Schoonmaak
6 - 7 april  -  Groepshike
13 april  -  Lotenverkoop
20 april  -  Pasen, geen opkomst, wel HITWil je iets veranderen?
Je kunt voorkeuren aanpassen or uitschrijven voor deze verzendlijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp