Copy

Manitoba Nieuwsbrief

jaargang 8, nummer 2, november 2020
Van de redactie - Lieve lezers! Gaat het goed met jullie allen? We doen ons best om geen corona te verspreiden en tóch aan scouting te kunnen doen. Alle 18+ speltakken houden weer thuisopkomsten en we spreiden de aanwezigheid van jeugdspeltakken zo veel mogelijk over de dag en de clubhuisruimte. Klussen en andere 18+ activiteiten op de zaterdag liggen stil. Alles zodat de opkomsten van de jeugdleden zo goed mogelijk door kunnen gaan!
Als nieuwsbrief-redactie begonnen we ons intussen een beetje zorgen te maken over de wijn- en bierproeverij. Een duidelijke 18+ activiteit. Als fervent deelnemer waren we al alternatieve scenario's aan het bedenken: een demonstratie? Een walk-through? 
In rustig tempo rond het clubhuis, en steeds als je de voordeur passeert een slokje? En dat alles natuurlijk voor 20u...Gelukkig had de wijnactie commissie een beter plan. De proefavond gaat door, op een prima tijdstip en je hoeft er niet voor door de kou! 
We begrijpen dat niet iedereen die ons graag sponsort, dat via de aankoop van wijn of bier wil doen. Tip: kijk toch even op manitoba.nl/winkel voor leuke feestdagen cadeautjes en rechtstreeks sponsoren. En vergeet de sponsorkliks niet!
Tot slot de foto carrousel van de Viking-Beukenstam. Heel veel leesplezier!

Elena en Mischa 
In deze nieuwsbrief: bier-en wijnproeverij // installatie en insignes // scouting in het jeugdjournaal // welpen bij start Avonturenhuis // vacature // scouting in tijden van corona // 
Proeverij // Bier- en wijnactie 2020 - De Wijn- en bierproeverij op 14 november gaat door! Drink een heerlijk glas om ons te sponsoren.
Ook dit jaar hebben we weer de bier - wijnactie: koop een lekker biertje of een lekkere wijn tegen de winkelprijs en de winkel sponsort ons als dank.
Maar welke is nu de lekkerste? Daarvoor is een eenvoudige oplossing: de bier- en wijnproeverij: een online proeverij, waarin wij een proefpakket van tevoren thuisbezorgen. Dit pakket bestaat uit een 6-tal mooie bieren of een 9-tal mooie wijnen (die laatste is in handig 1-persoons formaat) én een klein hapje in beide pakketten. 
Samen zullen we bij het digitale haardvuur genieten van al het heerlijks dat voorbij komt!
Bijkomend voordeel: je hoeft geen chauffeur te regelen voor de terugreis. 
Geef je op via dit formulier, doe dat voor 9 november en proef met ons mee op 14 november. Kosten €15,- voor de bierproeverij, €17,50 voor de wijnproeverij. Binnenkort kan je ook bestellen via www.manitoba.nl/winkel.
 
Installatie, wat is dat?
Ben je nieuw bij de groep, nieuw in een speltak, of heb je een nieuwe functie, dan vieren we dat bij scouting. En we maken het officieel, door je te 'installeren'. Tijdens de installatie doe of hernieuw je de belofte. Daarna hoor je er echt helemaal bij. Je krijgt je insignes voor op je uniform en je mag vanaf nu ook de groepsdas van Manitoba dragen. Lees meer.

Scouting in het nieuws
Zaterdag 24 september was scouting op het Jeugdjournaal"Kinderen die op scouting willen, staan vaak eerst lang op een wachtlijst voor ze mee mogen doen." luidde het bericht. Ook Manitoba kan haar ego strelen met een lange wachtlijst. Afgelopen september moesten we zo'n 40-50 kinderen teleurstellen, 18 zijn nu aan het kijken of ze lid willen worden. Zij hebben minstens een half jaar, maar soms zelfs meer dan twee jaar (!) op de wachtlijst gestaan. Volgens de kinderen op het Jeugdjournaal is scouting het wachten meer dan waard. We hopen dat dat ook voor iedereen op onze wachtlijst geldt! 


Sponsorkliks nooit meer vergeten

Een heel leuke extra bron van inkomsten voor Manitoba is dat mensen bestellen via Sponsorkliks, waardoor wij een paar procent commissie krijgen. Dat doe je door naar www.sponsorkliks.nl te gaan, Scouting Manitoba (eenmalig) als sponsordoel te kiezen, en dan de winkel van je keuze te selecteren. Er doen echt honderden grote webwinkels mee, zoals Mediamarkt, Bol.com, Booking.com, AliExpress, Coolblue en Thuisbezorgd.

Vaak horen we dat iemand iets heeft gekocht in een webshop en zich te laat heeft bedacht dat om dat via Sponsorkliks te doen. Nu kan je dat voorkomen door de Sponsorkliks-extensie te installeren in je Chrome browser. Klik op de link en installeer de Sponsorkliks browser-extensieAls je naar een webwinkel gaat die meedoet, ziet de extensie dat, en er verschijnt een popup of je Manitoba wilt sponsoren. Zeg je ja, dan is het geregeld. Zeg je nee, jammer voor ons maar ook goed.

 
Start Avonturenhuis - Scoutinglandgoed Zeewolde kreeg op 25 september hooggeëerd bezoek. Naast een aantal bobo's, de voorzitter van Scouting Nederland en de burgemeester van Zeewolde waren onze welpen aanwezig bij de start van de bouw van het Avonturenhuis op Scoutinglandgoed Zeewolde. Wil je weten welke belangrijke rol onze welpen hadden? Klik dan hier.
Met deze verblijf accommodatie wil het Avonturenhuis een uitvalbasis bieden voor zowel kinderen met als zonder beperking voor een fantastisch avontuur in de natuur. Benieuwd naar dit fantastische avontuur? Klik hier!
 
Vacature penningmeester - Manitoba is de leukste scoutinggroep van Leusden, dankzij een fantastische groep vrijwilligers. Zowel voor als achter de schermen zorgen zij ervoor dat een hele horde kinderen een geweldige tijd heeft, samen met hun vrienden en vriendinnen. Nu moet er achter die schermen een belangrijke functie vervuld worden: we hebben geen penningmeester! Heb je affiniteit met cijfertjes en ben je graag een belangrijke spil in de Manitoba-familie? Klik hier en meld je snel aan!

Vanuit het verenigingsbestuur // ALV tijdens corona Twee keer per jaar, in maart en in november, houden we bij Manitoba een Algemene Ledenvergadering (ALV). Iedereen wordt daarbij uitgenodigd om zijn stem te laten horen. U als ouder hoort daar vaak over via de oudervertegenwoordiger van de speltak, deze schuift namens alle ouders van de speltak aan bij de ALV en inventariseert van tevoren welke vragen er leven onder de ouders.
Verder is alle speltakleiding aanwezig, vertegenwoordigers van de Stammen, materiaalbeheer, het SOD (speltakondersteunende dienst), het stichtingsbestuur en het verenigingsbestuur. Dat zijn aardig wat mensen bij elkaar en het zorgt voor betrokkenheid bij de groep, discussie, kritische vragen en overleg. We stemmen tijdens de ALV over de begroting van volgend jaar, de bestuursbezetting komt ter sprake en er worden afspraken gemaakt over de contributie, bijdragen aan weekendjes en zomerkampen.
Juist omdat het zo’n grote groep is die bij elkaar komt, hebben we als bestuur gekeken naar hoe we de ALV in coronatijd kunnen vormgeven. We willen dat iedereen zijn stem kan laten horen, maar online wordt dat óf een kippenhok, óf geeft het minimale interactie omdat iedereen zijn microfoon uit laat staan. We hebben ervoor gekozen om te werken met vertegenwoordigers vanuit alle onderdelen. Deze vertegenwoordigers doen actief mee met de ALV, andere belangstellenden zijn van harte welkom om aan te schuiven, maar dan op de achtergrond. Zij houden hun camera en microfoon uit en reageren via de chatfunctie.
20 November is de eerstkomende ALV gepland. Heeft u als ouder vragen, speel deze dan vooral door naar de oudervertegenwoordiger van de speltak van uw kind. Vindt u het leuk om op een andere manier betrokken te zijn bij Manitoba (zie bijvoorbeeld bovenstaande vacature voor penningmeester), dan gaan we vanuit het verenigingsbestuur graag in gesprek!
Saskia Blom, groepssecretaris

Scouting in tijden van corona - De regels rondom het corona-virus veranderen regelmatig. Donderdag 27 oktober werd door Scouting Nederland een nieuw factsheet gepubliceerd. Dit heeft ook consequenties voor Manitoba. Onze vrijwilligers zijn bezig met de uitwerking hiervan voor onze groep. Als er zaken veranderen tav de opkomsten, horen jullie dit via het bestuur of de leiding. Ben je nieuwsgierig naar de richtlijnen van Scouting Nederland? Klik op het plaatje!

agenda

14 november -  online proefavond bier- en wijnactie
20 november - ALV/Groepsraad
12 december - uitdelen bier- en wijnactie
19 december - Laatste opkomst van het jaar, ondanks de kerstvakantie
26 december - kerst(vakantie), geen opkomst


Wil je iets veranderen?
Je kunt voorkeuren aanpassen or uitschrijven voor deze verzendlijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp