Copy

Manitoba Nieuwsbrief

jaargang 6, nummer 3, januari 2019
Welkom // Wat fantastisch dat jullie ook in 2019 weer onze trouwe lezers zijn! Namens ons van de nieuwsbrief-redactie: de beste wensen.
In deze nieuwsbrief veel financieel nieuws, en dan is de jaarrekening nog niet eens opgemaakt.
 
Voor de klussers onder ons hebben we een leuke vacature en natuurlijk nodigen we jullie allen uit voor leuke activiteiten die de komende tijd op stapel staan zoals 'Niet mokken, wel sokken' en het sponsordiner, in Surinaamse sferen dit jaar. 
 
In deze nieuwsbrief: lentediner // pannenbier voor dakhelden // sponsornieuws // portret van onze penningmeester Guy // geslaagde wijnactie // vacature Buurman // supertent // Niet mokken, wel sokken // beveropkomsten in beeld // agenda
NIEUWS - Lentediner in tropische sferen // Zaterdag 23 maart zijn we helemaal in tropische sferen. Het is dan weer de hoogste tijd voor het sponsordiner, georganiseerd door de Stichting en dit jaar kiest onze chefkok Jeroen heerlijke gerechten uit de Surinaamse keuken. Bij de nieuwsbriefredactie loopt het water ons al in de mond tijdens het zoeken van een bijpassend plaatje zoals Roti (maar het werd toch een palmboom 😉). Inschrijven kan nu al via de webwinkel! Vorig jaar haalden we ruim € 500 op voor ons nieuwe dak. Dit jaar zamelen we geld in voor een nieuw fornuis, met een diner met liefde gekookt op het oude fornuis. Aanschuiven kan al vanaf € 14,50 (kinderen: € 7,50).
UITNODIGING - Pannenbier voor alle dakhelden // Het zit er op, het nieuwe dak. Wat fijn dat alle bevers, welpen en stam nu droog hun opkomst kunnen draaien. We zijn heel blij met het resultaat en wij willen natuurlijk de vrijwilligers - niet minder dan 34! - die geholpen hebben dit te realiseren hartelijk bedanken. Dankzij jullie hebben we een prachtig dak én kon de prijs van het project omlaag. Op 16 februari om 11.30 uur zijn alle 34 dakhelden en Ridderhof Bouw uitgenodigd op het clubhuis voor “pannenbier”.  
SPONSOR - Schoenmaker John Keijzer moeten we even goed in het zonnetje zetten. We kunnen daar altijd terecht als we weer eens een sleutel nodig hebben. En dat gaat niet alleen snel, ze doen het ook nog voor niks. Dank je wel!
PORTRET - Penningmeester Guy Holtus draagt het stokje over // Na meer dan 11 jaar zeer trouw penningmeesterschap draagt Guy Holtus deze maand het stokje over aan Roel van 't Ende. Guy kwam bij Manitoba als vader van Laura en Redmar. Aangetrokken door de gezellige sfeer meldde hij zich als vrijwilliger, waarmee het bestuur goud in handen kreeg. Guy bleek naast een secuur penningmeester ook een enthousiaste bestuurder met oog voor wat er echt toe doet: het scoutingspel voor de kinderen en de vrijwilligers die zich daarvoor inzetten. Op allerlei manieren droeg hij de afgelopen jaren bij aan het faciliteren hiervan. Hij begeleidde de speltakpenningmeesters, richtte de Club van 100 op en nam de organisatie van de scoutingloterij en wijnactie op zich, evenals het maken en beheren van onze website met allerlei handigheidjes om het de leiding makkelijker te maken om aan informatie te komen. En ook bij een groepshike of zomerkamp was Guy altijd te vinden, als deelnemer, bezoeker of themafiguur. Na drie volle bestuurstermijnen werd het tijd het stokje over te dragen. In 2018 draaide Roel daarom al mee als aspirant penningmeester en kan Guy nu met een gerust hart zijn pet met euroteken aan hem overdragen. 
TERUGBLIK -  Geslaagde wijnactie // Eind 2018 organiseerden we weer de jaarlijks terugkerende wijn & bier actie. De proeverij avond was zeer druk bezocht en erg gezellig! Organisator Igor maakte enthousiast reclame voor een aantal bijzondere items die met succes geveild werden en brouwerij Voortsche Bieren sponsorde de bieren. Mede daardoor konden we een zeer positief resultaat noteren. Een mooie afsluiter voor penningmeester Guy Holtus!
VACATURE -  A je to, Jeroen! Ed (of Willem) Bever gezocht // Ben jij thuis degene die de lakens uitdeelt als het op klussen aankomt? Hou je van aanpakken en gezelligheid en heb je een paar uurtjes in de week over voor onze fantastische groep? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Jeroen -buurman- Dirks, met al 40+ jaar bij onze groep het op één langste lid van Manitoba (na Rob -ons fossiel- Daale), treedt terug als bestuurslid Onderhoud. Jeroen blijft lid van het SOD (speltak ondersteunende diensten) als klusser en groepskok en zoekt een Buurman. Wat we nodig hebben is iemand die de het gebouwbeheer en coördinatie van het onderhoud op zicht neemt, af en toe meewerkt op de zaterdag(ochtend) en mee vergadert met de stichting (8x per jaar op een doordeweekse avond).
Dus. Is 'a je to' jouw lijfspreuk? Noemen ze jou Willem (of Ed) Bever? Kom een bakkie doen of mail naar sb@manitoba.nl.
SPONSOR - Stichting De Boom geeft Manitoba een supertent // Wat zijn we er blij mee! We hebben een nieuwe tent die te typeren is als woonkamer-met-haardvuur-tent. Marcus schreef een brief aan Stichting De Boom, kreeg een positieve reactie terug en reed naar Duitsland om de tent te halen.
De yurt meet 9 meter doorsnee en is meer dan 4 meter hoog. Door het rookgat in het midden van het dak kan er ín de tent vuur gestookt worden. En daar kunnen we dus met de hele groep droog omheen zitten! Als optie heeft de tent ook nog twee 'erkers' voor opslag van materialen, fourage of te gebruiken als slaapkamer. Het leuke is dat de tent op allerlei manieren te koppelen is aan tenten van ditzelfde type. Wanneer scoutinggroepen samenwerken kunnen daar machtige bouwwerken uit ontstaan, zoals deze 'kathedraal'.
We denken dat het zaagwerk door verkenners en gidsen in de Schoolsteegse Bosjes -terrein van De Boom- bijgedragen heeft aan de welwillendheid om te sponsoren. 

Groepsactiviteit

'Niet mokken, wel sokken!' | Wanneer? 9 februari | Tijd? 13:30-16:00
Waar? Hamershof voor de Jumbo | Wie? Alle speltakken van Manitoba | Wat? Grote activiteit 
Trek je leukste sokken aan!
Graag aan- of afmelden bij de leiding voor 7 februari.

Agenda

Check de actuele groepsagenda via de scouting app of op onze website.
9 februari  -  groepsactiviteit
23 februari  -  voorjaarsvakantie, wel opkomst
2 maart  -  voorjaarsvakantie, wel opkomst
15 maart  -  AVL Groepsraad
23 maart  -  LentedinerWil je iets veranderen?
Je kunt voorkeuren aanpassen or uitschrijven voor deze verzendlijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp