Copy

Manitoba Nieuwsbrief

jaargang 7, nummer 1, september 2019
INTRO // Hoooooi! Hallo lieve lezers,
Het nieuwe seizoen is van start en dan mag een nieuwsbrief natuurlijk niet ontbreken. Check onderaan even of je op de foto's van groepsweekend staat en pak je agenda erbij. 
In 2020 bestaat Manitoba namelijk 75 jaar en dat gaan we vieren! Het groepszomerkamp wordt het hoogtepunt van het jubileumjaar en ook een reünie mag niet ontbreken natuurlijk.
In deze nieuwsbrief: scoutfit pop up shop // Scouting Keigoed // My Club Store spaaractie // Bier-en wijnactie // Manikamp 2020 // Sociale Veiligheid // foto's groepsweekend 2019
MANITOBA DUURZAAM - Scoutfit pop up shop // Met de start van het nieuwe seizoen hebben veel leden een nieuw uniform nodig: nieuwe speltak, uit je oude scout-fit gegroeid... Wat doe je met je oude blouse? Waar haal je een nieuwe vandaan? 
Om dit makkelijk te maken organiseren we 12 oktober een scoutfit pop-up shop.
Heb je een uniform dat je wilt verkopen?
Lever het tussen 11:30-12:00u in, voorzien van een briefje met je naam, de maat, prijs en je rekeningnummer. Wij verkopen 'm voor je en zorgen dat je het geld (of je niet-verkochte blouse terug) krijgt.
Wil je een tweedehands uniform kopen?
Kom tussen 12:00 en 14:30u passen en shoppen! Afrekenen doe je contant (of met een tikkie). Er is maar beperkt wisselgeld aanwezig.
EVENT - Scouting Keigoed // Op zaterdag 5 oktober is er een keileuk scouting evenement bij Plantsoen West in Amersfoort! Scouts en niet-scouts mogen een gaaf parcours komen doen en vossenjacht spelen. Er is een van alles te doen tussen 10 en 17u voor kinderen vanaf 5 jaar. Voor 12+ is er ook een uitdagend programma! Je mag met je hele speltak komen, of buiten je gewone opkomst om een kijkje komen nemen met je vrienden of familie. Check de mooie flyer of lees meer op de website van scoutingregio Utrechtse Heuvelrug.
SUCCES - My Club Store spaaractie // Velen hebben er enthousiast voor gespaard, sommigen lieten ook familieleden, buren en vrienden meesparen. En op 7 september konden zo'n 170 bestellingen worden opgehaald: vooral de waterflesjes, handdoeken en slippers bleken populair. Allemaal met je eigen naam, dus je hoeft ze niet eens te labelen voor een scoutingweekendje. Ook voor onze groep nog een leuke financiële meevaller: voor alle bestellingen kregen wij nog een donatie van Jumbo van € 250,-!
PROEVERIJ - Bier- en wijnactie 2019 // Steun Manitoba, kom proeven en bestel! Ondersteuners van Scouting Manitoba en liefhebbers van een goed glas opgelet: de bier- en wijnactie van Manitoba gaat weer van start. Een gezellige proeverij van bier en wijn, een mooie kans om de voorraad aan te vullen én een bijdrage aan de kas van Manitoba te leveren. Kom dus zaterdagavond 16 november naar de bier- en wijnproefavond (graag opgeven via deze link), de kosten voor deze avond zijn € 12,50. 
Eind oktober opent de winkel en kan je het bier en de wijnen bestellen via www.manitoba.nl/winkel, die je dan kan ophalen op 14 december.
 
JUBILIEUM - Manikamp 2020 // Volgend jaar wordt een bijzonder jaar voor ons allen bij Manitoba. De groep bestaat dan 75 jaar! En dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan, heeft de nieuwsbriefredactie uit zeer betrouwbare bron vernomen, dat gaan we vieren. Een van de hoogtepunten (en wij kijken er nu al naar uit) wordt het groepszomerkamp. Iedereen, van Bevers tot Beuken, gaat mee. Je kampeert met je eigen speltak, maar we gaan ook dingen met de hele groep doen. De nieuwsbriefredactie heeft haar uiterste best gedaan om meer informatie voor onze nieuwsgierige lezers los te krijgen. We weten inmiddels dat er al zo'n 5 jaar voor gespaard wordt, dus we verwachten extra-speciale activiteiten op een bijzondere locatie, maar vooralsnog hebben we dit nog niet bevestigd gekregen. Wel wilde de Manikamp-organisatie de datum bevestigen: houd je agenda leeg van 18 t/m 25 juli! Wij van de nieuwsbriefredactie houden jullie op de hoogte!
VAN HET BESTUUR - Sociale veiligheid // Binnen allerlei verenigingen is er de laatste jaren veel aandacht gevraagd voor de sociale veiligheid van de jeugdleden. Ook binnen Scouting Manitoba wordt hier voortdurend aandacht aan besteed. Hierbij hanteren wij de voorschriften en richtlijnen van Scouting Nederland. Zo heeft bijvoorbeeld elke leidinggevende van een speltak, bestuursleden en alle overige vrijwilligers (zoals kookstafleden, materiaalbeheerders, leden van het SOD) binnen Manitoba een VOG. 

In de overlegstructuur die wij binnen onze vereniging hebben wordt periodiek stil gestaan bij de veiligheid binnen de groep. We bespreken dan ook de sociale veiligheid, waardoor ook bijvoorbeeld het pestgedrag aan de orde komt.
Daarnaast heeft Manitoba een tweetal vertrouwenspersonen (Trudy Philipsen en Rein van Goor, vertrouwenspersoon@manitoba.nl), die voor iedereen binnen de vereniging benaderbaar zijn. Trudy en Rein hebben ook de trainingen van Scouting Nederland gevolgd op dit gebied.

We zijn al heel trots op de manier waarmee we met deze (soms best ingewikkelde) vraagstukken omgaan. We nemen maatregelen waar nodig en letten er op dat de cultuur binnen onze groep open is zodat we dit soort onderwerpen ook, op respectvolle wijze, kunnen bespreken en aankaarten. Natuurlijk is jullie inbreng ook buitengewoon belangrijk, dus als jullie vragen/opmerkingen/suggesties hebben over dit onderwerp, nodigen wij je uit om contact met ons op te nemen (bestuur@manitoba.nl).
SPONSORKLIKS - Shop online en spek de groepskas // Verdien met jouw online aankopen geld voor Manitoba. Hoe werkt het? Ga via het sponsorkliks logo op www.manitoba.nl naar de webshop van jouw keuze: bol.com, wehkamp, hema, etc. Plaats je bestelling zoals je gewend bent. En wij krijgen de provisie! Lees meer of bekijk hier welke webshops meedoen. 

agenda

5 oktober - Scouting Keigoed
12 oktober - Scoutfit pop up shop
19 & 26 oktober - herfstvakantie, wel opkomst
2 november - grote schoonmaak
18 t/m 25 juli 2020 - groepszomerkamp
3 oktober 2020 - reünie Wil je iets veranderen?
Je kunt voorkeuren aanpassen or uitschrijven voor deze verzendlijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp