Copy

Manitoba Nieuwsbrief

jaargang 8, nummer 1, september 2020
Van de redactie // Het nieuwe scoutingjaar is begonnen! Alle speltakken blikten de eerste opkomst met plezier terug op hun kampen, gevolgd door een zonnig overvliegdagje (check de foto-carrousel onderaan de nieuwsbrief). Daarna eerst nog even een workshopdag voor onze vrijwilligers, want het is heel belangrijk om -ondanks het afstand houden- samen wat leuke en leerzame activiteiten te ondernemen zoals kabelbaan bouwen en bijlwerpen. Nu alle oudsten overgevlogen zijn naar hun nieuwe speltak en de wachtlijsten afgebeld zijn, kan het feest echt beginnen!
Natuurlijk is ook dit jaar weer de bier-en wijnactie. Zelfs aan de organisatie van de proefavond wordt hard gewerkt, dus hou de nieuwsbrief in de gaten. En klik vooral nog even door naar de corona afspraken voor scouting, dan weet je zeker dat je up-to-date bent.
Heel veel leesplezier, wees lief voor elkaar en blijf gezond!

Mischa en Elena
In deze nieuwsbrief: leidingteams // uniformen en insignes // terugblik vrijwilligersdag // van het bestuur // scouting in tijden van corona // vooraankondiging wijnactie // foto's overvliegdag
Leidingteams - Zoals elk seizoen zijn er weer wat wisselingen in de leidingteams:
  • We krijgen er bij de meisjeswelpen en verkenners nieuwe leiding bij vanuit de sherrows. Welkom Mika en Veerle. Astrid heeft nog niet besloten of ze leiding gaat worden en kijkt nog even rond als hulpleiding.
  • Mang (Roel), Daniël en Marieke, super jammer dat jullie stoppen met leiding geven! Gelukkig blijven Daniel en Marieke actief binnen de Drie Ringen Stam en gaat Roel kijken bij de Beukenstam. We zullen ze dus zeker nog tegenkomen bij Manitoba!
  • We zien ook een gezicht ‘terug van weggeweest’: oud penningmeester Guy is nu beverleiding.
  • Helaas zal Gijs dit jaar in mindere mate aanwezig zijn. Wij wensen hem veel beterschap en succes met zijn herstel! 
Meer lezen of een compleet overzichtje zien? klik hier

Uniformen en insignes
Vlieg je over, en geef je je oude scoutingblouse door aan iemand van Manitoba? Laat dan alle insignes erop zitten en vertel aan de leiding dat je je blouse doorgegeven hebt. Jij krijgt dan nieuwe insignes, in plaats van het nieuwe Manitoba-lid dat jouw blouse overnam. 

Installatie, wat is dat?
Ben je nieuw bij de groep, nieuw in een speltak, of heb je een nieuwe functie, dan vieren we dat bij scouting. En we maken het officieel, door je te 'installeren'. Tijdens de installatie doe of hernieuw je de belofte. Daarna hoor je er echt helemaal bij. Je krijgt je insignes voor op je uniform en je mag vanaf nu ook de groepsdas van Manitoba dragen. Lees meer.

Vrijwilligersactiviteit 
Op 19 september was er voor alle vrijwilligers van Manitoba een vrijwilligersactiviteit georganiseerd. Tijdens deze dag werden er verschillende workshops aangeboden in drie rondes waar vooraf op ingetekend kon worden. 
Zo was er onder andere een workshop klimveiligheid voor beginners en voor gevorderden, een pleistercursus, survival, een workshop materiaal, houtsnijden, gps, kabelbaan opbouwen etc.

Het was leuk dat er vanuit twee andere scoutinggroepen ook een workshop aangeboden werd. Mooi om te zien dat er zo kennis uitgewisseld kan worden.
Tussendoor was er een lunchactiviteit in kleine groepen. De speltakteams kwamen daar weer even samen en hadden ook een speltakgesprek met de groepsbegeleiders.
Het was een gezellige en leerzame dag. Bedankt allemaal voor jullie inzet!


Sponsorkliks nooit meer vergeten

Een heel leuke extra bron van inkomsten voor Manitoba is dat mensen bestellen via Sponsorkliks, waardoor wij een paar procent commissie krijgen. Dat doe je door naar www.sponsorkliks.nl te gaan, Scouting Manitoba (eenmalig) als sponsordoel te kiezen, en dan de winkel van je keuze te selecteren. Er doen echt honderden grote webwinkels mee, zoals Mediamarkt, Bol.com, Booking.com, AliExpress, Coolblue en Thuisbezorgd.

Vaak horen we dat iemand iets heeft gekocht in een webshop en zich te laat heeft bedacht dat om dat via Sponsorkliks te doen. Nu kan je dat voorkomen door de Sponsorkliks-extensie te installeren in je Chrome browser. Klik op de link en installeer de Sponsorkliks browser-extensieAls je naar een webwinkel gaat die meedoet, ziet de extensie dat, en er verschijnt een popup of je Manitoba wilt sponsoren. Zeg je ja, dan is het geregeld. Zeg je nee, jammer voor ons maar ook goed.

 
Van het bestuur - Na een zomer met tropische temperaturen, waarin onze speltakken in een bubbel op zomerkamp zijn geweest, is nu een nieuw scouting seizoen aangebroken.
De leiding van de speltakken hebben weer opkomsten met gave en avontuurlijke activiteiten op de planning staan. We hanteren hierbij uiteraard de richtlijnen van de overheid, Scouting Nederland en het RIVM om de opkomsten goed en veilig te laten verlopen.
Op 12 september begonnen we met een overvliegactiviteit voor de hele groep. Zaterdag 19 september was er voor de leiding een leidingdag met workshops om zich te verdiepen in scouting-activiteiten.
Op zaterdag 26 september is dan de eerste opkomst per speltak.
We wensen alle leden, leiding en vrijwilligers heel veel plezier bij de opkomsten. Samen zorgen we ervoor dat we op een superleuke, maar ook veilige manier, gave activiteiten kunnen doen!
Scouting in tijden van corona - De regels rondom het corona-virus veranderen regelmatig. Deze week is het protocol van scouting Nederland aangescherpt, dit heeft ook consequenties voor Manitoba. Onze vrijwilligers zijn bezig met de uitwerking hiervan voor onze groep. Als er zaken veranderen tav de opkomsten, horen jullie dit via het bestuur of de leiding. Ben je nieuwsgierig naar de richtlijnen van Scouting Nederland? Klik op het plaatje!
PROEVERIJ - Bier- en wijnactie 2020 // Steun Manitoba en bestel de speciaal voor jou voorgeproefde en geselecteerde bieren en wijnen! Ondersteuners van Scouting Manitoba en liefhebbers van een goed glas opgelet: de bier- en wijnactie van Manitoba gaat weer van start. Wij hopen ook dit jaar een leuke, gezellige en sfeervolle proefavond te organiseren. In samenwerking met het bestuur zijn we aan het kijken of en hoe dit kan plaatsvinden binnen de gegeven randvoorwaarden van het coronatijdperk. Als de proefavond niet doorgaat proberen we toch een lekker assortiment van wijnen en bieren voor jullie te selecteren zodat het bestellen in ieder geval kan doorgaan. Een gezellige proeverij van bier en wijn, een mooie kans om de voorraad aan te vullen én een bijdrage aan de kas van Manitoba te leveren. Kom dus zaterdagavond 14 november naar de bier- en wijnproefavond (graag opgeven via deze link), de kosten voor deze avond zijn €12,50. 
Eind oktober opent de winkel en kan je het bier en de wijnen bestellen via www.manitoba.nl/winkel, die je dan kan ophalen op 12 december.

agenda

26 september - eerste opkomst met nieuwe leden
9 oktober - TL-raad
17 oktober - JOTA-JOTI
31 oktober - grote schoonmaak
14 november - proefavond bier- en wijnactie
20 november - ALV/Groepsraad
28 november - Sinterklaas bij Manitoba?
12 december - uitdelen bier- en wijnactie


Wil je iets veranderen?
Je kunt voorkeuren aanpassen or uitschrijven voor deze verzendlijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp