Copy

Manitoba Nieuwsbrief

jaargang 7, nummer 2, oktober 2019
INTRO - Lieve lezers! // Alweer een nieuwsbrief? We horen het je denken! Klopt, het is dan ook ongelooflijk druk in Manitoba-land. We hebben veel nieuwtjes en een hoop leuke dingen waar je aan mee kunt doen. Deel mee in het gezellige Manitoba gevoel! Of, zoals een ouder het ooit treffend omschreef: "scouting is nooit saai". Ervaar het zelf, aankomende zaterdag (2 november) al bij de grote schoonmaak.
Breng je emmertje, poetsdoek en kruiwagen mee, wij zorgen voor koffie en koek! We starten om 10u. Verder kan er de komende tijd volop geholpen worden met allerhande klussen én organiseren we een bier- en wijnproeverij.
Voor wie deze nieuwsbrief helemaal van a tot z leest wacht onderaan een beloning: een uitgebreide update over het groepszomerkamp. 
Genoeg gekletst, lees lekker verder. En tot ziens op Manitoba!
In deze nieuwsbrief: installatie // lunch voor nieuwe leiding // ontmoet het bestuur // bier- en wijnactie 2019 // aspirant bestuurslid // pak het plamuurmes dat je past // sponsorkliks // manikamp2020 // fotocaroussel grote schoonmaak // agenda
NIEUWE LEDEN - Installatie // Ben je nieuw bij de groep, nieuw in een speltak, of heb je een nieuwe functie, dan vieren we dat bij Manitoba. En we maken het officieel, door je te ‘installeren’. Wil je weten wat dat inhoudt? Op onze website lees je meer over de installatie en welk insigne waar op je blouse hoort. 
VRIJWILLIGERSBELEID - Lunch voor nieuwe leiding // We heten Elise, Lucas, Sofie, Elske, Leah van harte welkom als nieuwe leiding bij Manitoba. En ook welkom aan Hans en Roel, terug van weggeweest! Het bestuur nodigde alle nieuwe leiding uit voor een gezellige lunch en kennismaking, met informatie over de organisatiestructuur van stichting en vereniging en over de praktische gang van zaken. Ook Rik, als nieuwe praktijkbegeleider, was aanwezig. Hij heeft een rol in de interne en externe opleiding van nieuwe leiding (en ook alle andere leiding), de scouting academy.
Wil je weten wie in welk team zit? Klik hier!
NIEUWS - Ontmoet het bestuur // Het bestuur vindt het belangrijk om de ouders van jeugdleden te ontmoeten. Jullie kunnen ons daarom tegenkomen bij de oudermomenten van de speltakken en bij installaties. Voor jullie zijn wij niet zo zichtbaar, maar achter de schermen verzetten we behoorlijk wat werk. Zo ondersteunen wij onder andere de leidingteams. Voor de zichtbaarheid is het goed om af en toe eens naar voren te stappen en te laten zien wie er achter 'het bestuur' schuilgaat.
PROEVERIJ - Bier- en wijnactie 2019 // Steun Manitoba, kom proeven en bestel! Ondersteuners van Scouting Manitoba en liefhebbers van een goed glas opgelet: de bier- en wijnactie van Manitoba gaat weer van start. Een gezellige proeverij van bier en wijn, een mooie kans om de voorraad aan te vullen én een bijdrage aan de kas van Manitoba te leveren. Dit jaar met medewerking van Wijnhandel Henri Bloem en Lekker Lokaal bij Auke. Het bier is afkomstig van de Heidebrouwerij uit Ede.
Kom zaterdagavond 16 november bier of wijn proeven op onze bier- en wijnproefavond (graag opgeven via deze link), de kosten voor deze avond zijn € 12,50. Bij opgave van 3 of meer mensen krijg je een flesje Manitoba Winterbier Limited Edition. Bestellen kan nu al via www.manitoba.nl/winkel.
NIEUWS - Bestuurslid // We hebben een nieuw kandidaat-bestuurslid! Bernard Rollema, ouder van Rianne (stam), Astrid (sherrows) en Kirsten (was vroeger meisjeswelp) heeft laten weten dat hij als algemeen bestuurslid wil toetreden en daar zijn wij heel erg blij mee. Tijdens de eerstkomende ALV zal hij voorgedragen en hopelijk benoemd worden. In de volgende nieuwsbrief zal Bernard zichzelf voorstellen. Alvast van harte welkom bij Manitoba.
KLUSSEN - Pak het plamuurmes dat je past // Iedere week beleven onze kinderen uitdagende activiteiten bij Manitoba. Om dit mogelijk te maken verbeteren wij ons clubhuis continue. Zo hebben wij recent het dak vervangen en het meisjeswelpenlokaal geïsoleerd. Houd je van klussen en heb je een een uurtje over? Help ons dan dit jaar met bijvoorbeeld:
 • Kampvuurkuil vernieuwen
 • Keuken verbouwen
 • Oprit bestraten
 • Binnenwerk schilderen
 • CV installatie nakijken

Laat je uitdagen door dit geweldige werk te coördineren of uit te voeren. Wie zich aanmeldt voor de klus-app-groep is steeds als eerste op de hoogte van welke hulp wanneer welkom is. Stuur je liever een mail? Dat kan naar stichtingsvoorzitter@manitoba.nl. Doe je mee? Onze kinderen zullen hier nog jaren plezier van hebben!

Shop online en spek de groepskas 

Verdien met jouw online aankopen geld voor Manitoba. Hoe werkt het? Ga via het sponsorkliks logo op www.manitoba.nl naar de webshop van jouw keuze: bol.com, wehkamp, hema, etc. Plaats je bestelling zoals je gewend bent. En wij krijgen de provisie! Lees meer of bekijk hier welke webshops meedoen. 
UPDATE - Manikamp2020 // Onze groep bestaat in 2020 vijfenzeventig jaar en dat vieren we o.a. met een groepszomerkamp. Elke nieuwsbrief geven we een update. Dit keer kunnen we vertellen dat 
alle speltakken, van bevers tot beukenstam, meegaan op dit gave kamp!

Verder zijn er een aantal dingen al duidelijk/in ontwikkeling, namelijk :
 • we gaan mogelijk met zijn allen met een bus naar de kamplocatie toe (en weer terug)
 • we hebben een aantal gezamenlijke programma onderdelen met de hele groep, zoals de opening, een maaltijd, een groepskampvuur.
 • daarnaast zijn er een aantal activiteiten in leeftijdsgroepen, zoals met alle bevers en welpen avondspel of met alle scouts en sherrows een hike.
 • er is ook genoeg tijd die je met je eigen speltak doorbrengt, net als met een gewoon zomerkamp.
 • de commissie heeft, als jullie dit lezen, een eerste voorbereidingsweekend gehouden op de beoogde buitenlandse kamplocatie.
 • de commissie zal proberen zo veel mogelijk aanwezig te zijn bij de oudermomenten die elke speltak aan het begin van het seizoen organiseert om jullie uit eerste hand te vertellen over dit bijzondere kamp.
Ben jij als ouder of Manitoba lid verbonden met bijvoorbeeld een busbedrijf? Of een supermarkt? Of een... En denk je, mijn connectie zou wel eens wat kunnen betekenen voor de groep, neem dan contact op met de commissie! 

Heb je vragen of wil je reageren? Stuur gerust een mailtje aan Veerle, Marcus, Gijs, Jasper en Rik via groepszomerkamp2020@manitoba.nl.
Agenda
2 november - Grote schoonmaak 
9 november - Regiorally (voor stamleden)
16 november - bier- en wijnproefavond
30 november -Sinterklaas welkom bij Manitoba
14 december - ophalen bier- en wijnactie
21 december - Kerstvakantie - wel opkomst
28 december - Kerstvakantie - geen opkomst
4 januari - nieuwjaarsactiviteit, info volgt
18 t/m 25 juli 2020 - groepszomerkamp 
3 oktober 2020 - reünie 


Wil je iets veranderen?
Je kunt voorkeuren aanpassen of uitschrijven voor deze verzendlijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp