Copy

Manitoba Nieuwsbrief

jaargang 5, nr 5, april 2018

Feestjes

In deze nieuwsbrief opvallend veel berichten over feestjes! Vijf van onze gidsen werden verrast met een leuke prijs, onze stichtingspenningmeester werd op 26 april met een smoesje naar het gemeentehuis gelokt, het verenigingsbestuur is blij met twee nieuwe bestuursleden en op 2 juni is het weer feest bij Manitoba voor alle scouts uit de regio. En: de nieuwsbriefredactie zelf is ook blij! Je leest erover in onze nieuwsbrief.

Gidsen naar LSW!

Vorig weekend deden 5 van onze gidsen mee aan de Regionale Scouting Wedstrijden (de RSW). Tijdens dit weekend kampeerden 27 scoutsploegen van verschillende groepen uit onze regio een weekend lang met elkaar, zonder hulp van hun eigen leiding. 
Onze meiden lieten zich van hun beste kant zien met tent opzetten, keuken bouwen, hiken, diverse spellen, koken, logboek en vooral: samenwerken. En wat hebben Bo, Iris, Mena, Floor en Frédèrique het geweldig goed gedaan: ze werden 2e!
In het Pinksterweekend mogen deze helden het gaan opnemen tegen de winnaars van andere regio's. Historisch feit: dit is de eerste keer dat Manitoba door is naar de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW). We zijn ontzettend trots op ze!
foto: Leusden Nu

Lintje voor Dirk Jan

Op 26 april is de penningmeester van onze stichting, Dirk Jan Bleijerveld, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dirk Jan ontving zijn lintje voor zijn inzet bij Agrarische Natuurvereniging Vallei Horstee, Scouting (bij Manitoba, landelijk en internationaal) en Coöperatie Boer en Zorg. Ere wie ere toekomt, van harte gefeliciteerd Dirk Jan! Lees meer.

Nieuwe redacteur Nieuwsbrief

We hebben het team dat de nieuwsbrief samenstelt uitgebreid. Met ingang van deze nieuwsbrief schrijf ik, Mischa Wester ook mee. Ik ben de moeder van Frédèrique, een van onze gidsen. In het dagelijks leven ben ik zpp-er, ik run mijn eigen strijkservice. Daarnaast heb ik nog een shop op Etsy, waar ik handgemaakte decoraties verkoop. Sinds een paar jaar lopen mijn kinderen rond bij scouting. Mijn oudste, Jeremy, bij Impeesa en Frédèrique bij Manitoba. Scouting is dus inmiddels een belangrijk onderdeel van ons gezin en het werd nu toch wel tijd dat ik daar een actievere rol in ga spelen. 

Dodenherdenking Stenen Man

Op 4 mei herdenkt Nederland alle Nederlandse oorlogsslachtoffers sinds WOII. De verkenners en gidsen van Manitoba staan dan in een erehaag om de Stenen Man bij Kamp Amersfoort. Dit doen we vanuit een stukje maatschappelijke participatie en zodat telkens nieuwe generaties bij de herdenking betrokken zijn. 
Om 18.45 uur vertrekt de stille tocht vanaf de parkeerplaats aan de Appèlweg. Scouts die meelopen dragen bij voorkeur hun (complete!) uniform. 

Benefiet Fiësta

Op 24 maart was het een gezellige drukte op Manitoba: we hadden 90 gasten te eten voor ons 'Benefiet Fiësta', een sponsordiner met een Mexicaans tintje voor een nieuw dak op ons clubgebouw. En... dat heeft bijna €600,- opgebracht, een prachtig bedrag. Organisator Trudy schreef een verslag van de avond, mét linkjes naar de recepten. Lees meer.

Aanhangers gevraagd

Wie heeft er een aanhanger te leen op de eerste en laatste dag van onze zomerkampen?! Van 14-21 juli gaan de welpen, scouts en sherrows op zomerkamp. Om alle kampeermaterialen en fietsen op de plaats van bestemming te krijgen, is wat extra bagageruimte in de vorm van een bus of aanhanger altijd welkom. Geef de leiding een seintje als je iets voor hen kunt betekenen! 

Nieuwe bestuursleden (en ander ALV nieuws)

Twee keer per jaar vergaderen bestuur, vrijwilligers en oudervertegenwoordigers over de belangrijkste zaken in onze scoutinggroep. We noemen deze vergadering ALV of groepsraad. 
Tijdens de groepsraad van maart 2018 is Igor Pont benoemd als groepsbegeleider en Roel van ’t Ende als algemeen lid voor het verenigingsbestuur. Het is de bedoeling dat Roel per 1 januari 2019 de rol van penningmeester gaat vervullen. Verder is Matthijs van Langeveld benoemd als oudervertegenwoordiger voor de Bevers.

Speciale aandacht was er voor privacy ivm de nieuwe wetgeving die per 25 mei van kracht wordt. Het bestuur lichtte de consequenties voor onze groep toe. Het belangrijkste is dat we duidelijke afspraken maken over hoe we omgaan met privacygevoelige informatie, en dat iedereen zich daaraan houdt. Het bestuur gaat nog langs alle speltakken met een Quick Reference Card om het in detail te bespreken.

Zoals altijd was er ook een financieel agendapunt. De groepsraad heeft de jaarrekening over 2017 vastgesteld en de penningmeester decharge verleend.

Gezocht: secretaris a.i.

Helaas is onze secretaris Willem uitgevallen wegens ziekte, daarom zoeken we iemand die dit gat voor ons kan en wil vullen. We zoeken iemand die de agenda voor vergaderingen opstelt, verslagen maakt van vergaderingen en nog een veelvoud aan andere secretariële activiteiten. Zie ook de vacature op onze website. De nood is hoog, dus als jij ons kan helpen, of je kent iemand die dat wil, laat het dan weten aan onze voorzitter Eric via bestuur@manitoba.nl.

Shop online en spek de groepskas 

Verdien met jouw online aankopen geld voor Manitoba. Hoe werkt het? Ga via het sponsorkliks logo op www.manitoba.nl naar de webshop van jouw keuze: bol.com, wehkamp, hema, etc. Plaats je bestelling zoals je gewend bent. En wij krijgen de provisie! Lees meer of bekijk hier welke webshops meedoen. 

Agenda

5 mei - meivakantie, geen opkomst
12 mei - Hemelvaartweekend, wel opkomst
19 mei - Pinksterweekend, geen opkomst
26 mei - doordraaidag: alle oudsten doen mee met de opkomst van de speltak waar ze volgend jaar lid van zijn
2 juni - stamfest
16 juni - Club van 100 activiteit
23 juni - groepsactiviteit, afwijkende opkomsttijden, meer info volgt
30 juni - grote schoonmaak, alle opkomsten 's ochtends of vrijdagavond
7 juli - geen opkomst ivm kampspullen inpakken
14 t/m 21 juli - zomerkampen 
Check de actuele groepsagenda via de scouting app of op onze website.
Redactie en copij: Mischa Wester en Elena Francissen
Copyright © 2018 Scouting Manitoba Leusden,

Email Marketing Powered by Mailchimp