Copy

Manitoba Nieuwsbrief

jaargang 6, nummer 6, juli 2019
Hallo lezers // En dan is er alweer bijna een scoutingjaar voorbij. Wat ging het weer snel en wat was het weer leuk! Gelukkig zijn er de zomerkampen nog, waar iedereen natuurlijk enorm naar uitkijkt. We hebben voor iedereen mooi weer besteld en we weten haast zeker dat we dat ook zullen krijgen. Maar een echte scout laat zijn of haar plezier natuurlijk niet bederven door een spatje regen! Wij van de nieuwsbriefredactie wensen iedereen een fantastisch zomerkamp en een hele fijne zomervakantie.
We zien jullie volgend seizoen natuurlijk weer bij Manitoba voor de eerste opkomsten!
Groetjes, Elena en Mischa

P.s. Zit je deze vakantie zomaar even niks te doen, op het strand, in het bos, op een terras of in je eigen achtertuin? Kijk dan even op de site voor de verschillende vrijwilligers vacatures. We hebben nog een paar leuke (en niet onbelangrijke) in de aanbieding!
In deze nieuwsbrief: vertrektijden zomerkampen // spaaractie jumbo // tuingereedschap gezocht // voorzitter aan het woord // sponsorkliks // 2e hands scout-fit handel // foto-impressie beukenstam vlottenweekend // agenda
ZOMERKAMP - Hoe laat gaat iedereen vertrekken? // Hier alle vertrektijden van de verschillende speltakken in een fijn klein overzichtje:
  • Meisjeswelpen: 11.00u verzamelen,12.00u vertrek.
  • Jongenswelpen: 12.45u verzamelen, 13.00u vertrek.
  • Gidsen: 9.30u verzamelen
  • Verkenners: 10.00u vertrek vanaf station, perron 9 3/4.
  • Sherrows: 07:00u vertrek.
Verzoek van onze verhuurder Bert, in koeienletters: houd rekening met onze huurders door te parkeren bij ISVW. 
SPAARACTIE - Nog maar even sparen // Je kunt nog tot en met 21 juli sparen voor die leuke artikelen met het Manitoba logo en je eigen naam. Lever je spaarboekje met MyClubStore-zegeltjes uiterlijk 28 juli in bij Jumbo! Begin september wordt alles uitgedeeld.
  • Heb je zegels over? Doneer ze via de box bij de voordeur van het clubhuis.
  • Heb je nog zegels nodig? Check de box bij de voordeur, neem er maximaal 10 p.p.
OPROEP - Van onze tuinman Rik // Om het buitengebied van Manitoba te onderhouden, zijn wij op zoek naar o.a. een grote grasmaaier, bladblazer en bosmaaier.
Heb jij nog een machine in de schuur staan die stof hapt of ken je iemand die iets heeft staan waarvan diegene geen idee heeft wat hij/zij ermee moet? Maak ons blij! Graag nog wel werkend en in redelijke staat. Gereedschap zoals spades, harken, batsen, kantenstekers, hooivork etc. mag bij verloedering ook gedoneerd worden.
VAN DE GROEPSVOORZITTER - Eric van Schaick // Weer een jaar voorbij. De zomerkampen staan voor de deur. Tijd om kort terug te kijken. Maar vooral om vooruit te kijken.
Het was een jaar waarin er mooie dingen de revue zijn gepasseerd. Mooie opkomsten. Goede acties. Lange vergaderingen. Ik kijk terug op een jaar waarin weer veel gevraagd is van alle vrijwilligers. Ik zet altijd de leiding boven aan want jullie staan er elke week. En wat dacht je van het SOD. Met name Richard is elke week aan het klussen. En ook materiaalbeheer. Ze mopperen met recht op iedereen die niet de gebruikte materialen op de juiste wijze terugbrengt. Maar met veel toewijding zorgen zij wel dat alles weer voor een volgend gebruik gereed is.
Dan heb je nog een aantal bestuursleden. Soms zie je ons niet of wat minder maar geloof me we zijn altijd “ingelogd" om de nodige zaken te regelen en waar nodig te ondersteunen. Hoe mooi is het om te zien dat op het ogenblik bij een te kort aan bestuursleden door de rest de open gevallen plekken worden opgevuld.
Vooruit kijkend hebben we uiteraard eerst de zomerkampen. Dan het komend seizoen: de teams staan te trappelen om in een gewijzigde samenstelling te starten. Het wordt een bijzonder seizoen. We starten op vertrouwde wijze met overvliegen en groepskamp, voor 18+ is er de Scout-in. En dan….. 2020: ons jubileumjaar, 75 jaar Manitoba. Het wordt een jaar met veel activiteiten, met als hoogtepunt het groepszomerkamp. Ik verheug me er zeer op.
 
Als je dit zo leest lijkt het allemaal vanzelf te gaan. Het kost veel tijd en energie. En hoe
mooi is het om te zien dat dit gedaan wordt door vrijwilligers die de club en de jeugdleden een warm
hart toe dragen. Vrijwilligers zijn echt onbetaalbaar. Ik ben dan ook oprecht trots dat ik in deze club mijn steentje bij mag dragen en dat ik daarbij omringd wordt door een stel mensen die het hart op de juiste plaats hebben en nagenoeg alles over hebben voor de mooiste club: Scouting Manitoba
Goed kamp gewenst en geniet van de vakantie!
 
Eric van Schaick - Voorzitter
Je kunt nog altijd buitengewoon simpel (en gratis en voor niets) Manitoba steunen door je internetaankopen via Sponsorkliks te doen. Manitoba ontvangt een commisie voor elke aankoop die je via Sponsorkliks doet. Dus heb je nog wat nodig voor je vakantie-uitrusting? Shop via Sponsorkliks en we worden er allemaal blij van. Meer informatie vind je op de website.
VOORAANKONDIGING - Scoutfit pop-up shop // Met de start van het nieuwe seizoen hebben veel leden een nieuw uniform nodig: nieuwe speltak, uit je oude scout-fit gegroeid... Wat doe je met je oude blouse? Waar haal je een nieuwe vandaan? 
Om dit makkelijk te maken zullen we kort na het Groepsweekend een pop-up shop opzetten. Hier kunnen jullie de oude uniform blouses inleveren ter verkoop en uiteraard ook terecht voor een "nieuwe" blouse. Hoe dit in zijn werk zal gaan laten we jullie in de volgende nieuwsbrief weten.
UNIEKE KANS - Stageplek vrij in bestuur // Pascal Koops: "De afgelopen 2 jaar heb ik stage gelopen bij het verenigingsbestuur van Manitoba. In deze tijd heb ik verschillende algemene taken uitgevoerd en heb hiermee veel ervaring opgedaan in het managen van groepen. Behalve dat het bestuur serieuze taken met zich meebrengt, was het altijd gezellig en hing er een goede sfeer. Nu ik stop als stagiair bij het bestuur, komt de stageplek weer vrij voor iemand anders. Ik raad het aan om op stage bij het bestuur te gaan, omdat het een interessante kijk geeft op wat er in de achtergrond van de vereniging gebeurt en ik heb er leuke en leerzame ervaring aan over gehouden."
AGENDA
20 juli - vertrek zomerkampen
27 juli - terugkomst zomerkampen (Sherrows komen later terug)
31 augustus - opruimen kampspullen
7 september - eerste opkomsten van het nieuwe seizoen
14-15 september - groepsweekend

Check de actuele groepsagenda via de scouting app of op onze website.


Wil je iets veranderen?
Je kunt voorkeuren aanpassen or uitschrijven voor deze verzendlijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp