Copy
Amasiko Greenschool Update | Actie Faida groot succes!!
View this email in your browser
Beste sympathisanten,

In de vorige nieuwsbrief stond het verhaal van Faida, een jonge vrouw die een aantal maanden na haar middelbare school bij ons werkte en die ervan droomt om verpleegster te worden. Haar alleenstaande moeder heeft in de afgelopen 2 jaar hun land verkocht om die droom waar te maken. Faida heeft 5 semesters succesvol afgerond, voor het laatste semester ontbrak het geld en haar laatste hoop was dat ze iemand zou vinden die haar wil sponsoren. We plaatsten een oproep voor ondersteuning t.w.v. 560,- euro. De reacties waren overweldigend. Binnen een aantal dagen was het benodigde bedrag op onze rekening overgemaakt, enkele dagen later stond er een bedrag van 1.595,- euro!

Beste mensen, hartelijk dank voor die geweldige reactie! Vorige week ben ik naar haar school geweest en heb een aanbetaling gedaan zodat ze niet van school gestuurd wordt. De vreugde van Faida was onbeschrijfelijk. Faida belde haar moeder, die zat te huilen aan de telefoon.

“Hoe kan ik deze mensen ooit bedanken” zei ze, "ik kan toch geen Engels spreken!"

Het geld voor Faida’s studiekosten is overgeboekt en op onze Ugandese rekening binnengekomen. Hiermee is haar studiefinanciering verzekerd.
Faida heeft nog een verzoek; haar moeder heeft al hun landbouwgrond verkocht om haar studie te betalen. Faida vroeg of we ter vervanging een perceel ter waarde van 300 euro kunnen kopen. Ik heb dit toegezegd.

Het resterende bedrag staat nog op de Nederlandse bankrekening, we gaan hier een goede bestemming voor zoeken. Het voorbeeld van Faida is een bewijs dat we met onze opzet op de goede weg zitten!In deze streek streven ouders ernaar om kinderen naar school te sturen. Als er te weinig inkomen is wordt er de voorkeur gegeven aan opleiding van jongens. Ouders proberen wel om meisjes 7 jaar lagere school af te laten maken (P1-P7) en indien mogelijk ook nog 4 jaar middelbare school (S1-S4). Een soort mavo dus. Meisjes zijn dan 17 jaar. De volgende stap is dan om zsm een man te vinden die een bruidsschat kan betalen; trouwen en een jaar later een kind. Daarmee is de rest van hun leven bepaald door werk op het land, kinderen krijgen en het zorgen voor een gezin...

Faida nam daar geen genoegen mee en ze kwam bij ons met de vraag of ze hier kon werken. Met jullie hulp staat ze eind van dit jaar op eigen benen en kan dan voor haar moeder, broers en zussen zorgen. Hopelijk treden deze ook in haar voetsporen en zorgen voor een eigen inkomen alvorens aan trouwen te denken.
 
En daarmee zijn we bij ons programma aangekomen.Amasiko Green School geeft jongeren met een minimale opleiding tussen P7 en S4 een kans om een leer-werk programma te volgen. Dit is geen formele opleiding, maar een praktisch meeleven en meewerken op onze leefgemeenschap. Dit betekent; daar aanpakken waar er werk is en laat dat nou op de boerderij zijn met werken in de tuin, vee verzorgen, het terrein onderhouden, bouwen, verven, schoonmaken, meewerken in de keuken.... noem maar op.

Alles gericht op praktische vaardigheden die noodzakelijk zijn voor het verbeteren van leefomstandigheden.

Daarnaast theorie over gezondheidszorg, hygiëne, duurzame landbouw, veehouderij, fruit en groeten teelt, gebruik van herwinbare energiebronnen, respect voor milieu en samenleving.

We hebben dit de afgelopen 2,5 jaar informeel met jongeren gedaan die hier kwamen werken zoals Faida. Als in november de volgende lichting leerlingen hun school afsluiten willen we dit formeel opstarten.

In de komende maanden moeten er nog faciliteiten opgezet worden, zoals o.a. een kweek kas voor groente en fruit, irrigatie, varkens- en kippenhouderij en een slaapzaal.
A letter from Faida

To my sponsors,

I humbly appreciate for your support,, that you have paid my school fees for the last semester in th e couse of comprehensive nursing. It is my sincere dream to become a nurse and help all thise poor people in our district.

You know, I lost my father and my mother had sold all tour land to pay for my fees and she now was not able to pay for the last semester.

May the almighty God bless you so much for the heart you have showed me. I also thank Wilfried so much for starting Amasiko Greenschool, I wish that he be able to support others as there are so many orphans unable to develop themselves alone.

Thank you, yours faithfully,

Mackeline Faida
Oproep;

Met de ervaring van de studiefinanciering voor Faida, waar de sympathisanten meer dan het benodigde bedrag doneerden, zoek ik naar een mogelijkheid om een graadmeter/donatie meter te gebruiken waar we precies kunnen zien hoeveel er al gedoneerd is. Beste sympathisanten is er iemand de kennis/ervaring heeft met crowd funding en ons kan helpen dit op te zetten?

Als iemand mee wil helpen, stuur s.v.p. een e-mail aan w_vdeen@yahoo.co.uk

En nogmaals onze hartelijke dank voor de ondersteuning van Faida!

Met vriendelijk groeten,

Wilfried van der Veen
Amasiko Green School
Ons e-mailadres is;
info@amasiko.org

unsubscribe from this list    update subscription preferences