Copy
Newsletter Fundació Pau Costa gener-març 2014
Benvolgut/da <<First Name>>,
 
Ens adrecem a tu per informar-te de les darreres activitats realitzades per la Fundació Pau Costa durant els últims mesos, així com de les accions futures que estem planificant. Aquesta newsletter ve carregada de bones notícies, d'experiències que hem viscut plegats i que esperem continuar visquent amb tu!

Per qualsevol aclariment o aportació que ens volgueu fer arribar podeu respondre a aquest mail directament o escriure'ns a info@paucostafoundation.org

Projecte FP7 Pharos

Reunions dins el marc del projecte FP7 Pharos a Atenes i a Barcelona, on la PCF va ser l'anfitriona d'aquest Second Progress Meeting amb els usuaris finals que es va celebra al nou Hospital de Sant Pau gràcies a l'EFIMED
 

Projecte FIREfficient

La PCF forma part del consorci d'aquest projecte, oficialment iniciat al gener de 2014, i que pretén establir eines operatives per millorar l'eficiència en la reducció del risc d'incendis forestals en els paisatges de la UE.

JC Extremadura: Ús del foc prescrit

Durant la setmana del 20 al 24 de gener, la PCF junt amb ADICOVER van organitzar un projecte de formació al Losar de la Vera amb l'objectiu d'explicar l'ús del foc com a eina de gestió del paisatge.


JC Solsona: Ecologia del foc en boscos de pinassa

El 22 de febrer es va organitzar aquesta jornada de camp en què es van realitzar quatre parades diferents per evaluar els efectes del foc, després d'un incendi i després d'una crema, sobre les poblacions d'aquesta espècie.
 

Webinar - Què indiquen les previsions per la campanya 2014?

El 27 de gener vam posar en marxa la nova via formativa de la PCF, els webinars. En aquest cas, en Marc Castellnou i en Jordi Vendrell van ser els ponents, cliqueu al vídeo per escolar-lo sencer!

Formació Internacional en ús del foc

Del 17 al 21 de març, una vintena de professionals del NIFRS, del Mourne Heritage Trust i del Forest Service del Govern d'Irlanda, es van formar a l'EIIF en ús de foc tècnic, gràcies al conveni amb l'ISPC. Després d'un dia de teoria, els alumnes van poder visualitzar cremes executades pel GRAF i participar-hi activament.
 

EFIMED - Russian Workshop

Els dies 20 i 21 de març, l'EFIMED va organitzar un workshop per científics i polítics de Rússia amb l'objectiu d'estretar enllaços en matèria d'incendis forestals. La PCF es va encarregar de gestionar la jornada a camp perquè els participants poguessin observar l'execució d'una crema controlada dels GRAF.

Assistència Tècnica a l'Alto Minho

Durant 4 setmanes, en Jordi Vendrell i en Llorenç Castell van assessorar tècnics de la regió per tipificar el risc d'incendis en funció de la seva tipologia.
 

Beques Sud-Àfrica

Des de fa uns mesos, hem estat treballant per oferir tres beques de formació a Sud-Àfrica. Per causes alienes a la PCF, aquesta formació no es durà a terme aquest any; esperem poder-la tornar a oferir més endavant.

Pràctiques amb foc tècnic a França

Al gener vam arribar a un acord amb Bombers francesos i l'enginyer pastoralista, Mr. Bernard Lambert, per realitzar pràctiques amb foc tècnic als Pirineus Orientals. Finalment, les condicions meteorològiques no han permès realitzar aquests intercanvis.

Col·labora amb la PCF!

Una de les novetats d'aquest 2014 és que pots col·laborar amb la PCF per donar suport als objectius de la Fundació i als projectes que impulsem amb una aportació de 60€/anuals. T'hi apuntes?


Mefitu: Escola Sant Genís i Santa Agnès de Taradell

Durant el mes de febrer, els alumnes de 3è, 4t, 5è i 6è van rebre formació en matèria d'incendis forestals teòrica i pràctica a l'escola, i després a camp, on vam estudiar els efectes de l'incendi de Taradell de 1983. [+premsa]


Mefitu: Escoles de Riudecols i Duesaigües

El dijous llarder, la PCF va organitzar el taller MEFITU a aquestes dues escoles gràcies a la col·laboració de Canteras La Ponderosa S.A. sorgida arrel del Market Place Tarragona.

Fira de la Biomassa de Vic

La PCF i la Cooperativa de biomassa Les Atxes van participar a la 3a Fira de Biomassa de vic amb la ponència La gestió de la biomassa a través de contractes d'estalvi energètic.
 

Això no té nom - CatRadio

Anem al programa de la Rita Marzoa de Catalunya Ràdio per donar suport a la presentació del documental l'Estiu més negre
 

Commemoració 20 anys incendis Bages-Berguedà

L'estiu de 1994 va ser un dels més afectats pel que fa a superfície afectada per incendis forestals a Catalunya, sobretot a la zona central del territori. La PCF col·labora amb aquesta commemoració promoguda per la Generalitat de Catalunya.

Activitats planificades pels propers mesos

Us agrairíem que en féssiu la màxima difusió!


V Reunió FuegoRed

Els propers dies 8, 9 i 10 de maig es celebrarà la Reunió FuegoRed entre Barcelona i Solsona, organitzada per FuegoRed, la Universitat de Barcelona i la PCF. Només queden inscripcions per les jornades de camp! Apunta-t'hi!
 

XXXI JTS Emili Garolera

Aquest any organitzem la jornada 2, l'11 d'abril, "Tractaments de regenerats naturals de pi blanc per a la prevenció d’incendis forestals compatibilitzant prevenció d’incendis i producció" a Vandellò-Pratdip.


1r Llibre editat per la PCF

Aquest any per celebrar Sant Jordi, publicarem el primer llibre de la PCF: "Operaciones Aéreas en Incendios Forestales", coordinat per en Juan Caamaño i amb el suport de molts col·laboradors. Anirem informant-vos de com el podeu reservar al nostre web i a les xarxes socials!
 

Journal Club 

Estem preparant el proper Journal Club "Iniciatives econòmiques locals en un paisatge que crema", que es celebrarà el 31 de maig!


Catàleg de Formació en IF

L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya juntament amb la PCF publiquen el Catàleg d'Activitats formatives en Incendis Forestals que recull un total de 24 cursos de modalitats i nivells diversos, pensats per professionals, però també oberts a persones que vulguin aprofundir en la matèria.
Copyright © 2014 PauCostaFoundation, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp