Copy
Newsletter Fundació Pau Costa setembre-desembre 2013
Bon Nadal / Feliz Navidad /
Merry Christmas
Benvolgut/da <<First Name>>,
 
Ens adrecem a tu per informar-te de les darreres activitats realitzades per la Fundació Pau Costa durant els últims mesos, així com de les accions futures que estem planificant. Aquesta newsletter ve carregada de 18 bones notícies, d'experiències que hem viscut plegats i que esperem continuar visquent amb tu durant el proper any. Bon Nadal i Feliç 2014!


Projecte Pharos

Inici del projecte europeu Pharos el dia 1 de desembre, dins el 7è marc europeu i amb la participació de 8 partners de: Alemanya, Espanya, Grècia, Anglaterra, França i Holanda. El projecte tindrà el logo que la FPC va presentar en el concurs de logos que es va dur a terme durant les primeres setmanes del projecte i que van votar la resta de partners.
 

JC: Ecologia del foc a Pirineus

El 5 d'octubre es va realitzar una formació a camp sobre la dinàmica d'incendis als Pirineus, visitant incendis recents i passats. Es va generar debat sobre l'ecologia del foc de les espècies més comuns, i sobre la reintroducció del foc a les pastures.  


JC: Vallirana - WUI

L'incendi d'aquest estiu a Vallirana va servir d'escenari per estudiar els incendis d'interfase urbano-forestal, incendis de 4a o 5a generació que ja són més que una realitat al nostre territori i a tot l'arc mediterrani.

20è Aniversari EFI

Ponència de Marc Castellnou al 20è Aniversari de l'EFI que es va celebrar a Nancy del 23 al 27 de setembre, per informar a la comunitat forestal de la problemàtica actual i futura d'incendis forestals a Europa.
 

Marketplaces - Ambiental

Presentació del projecte MEFITU al Marketplace Tarragona  i assistència al Marketplace Sant Cugat per buscar noves vies de col·laboració. Aquests espais estan organitzats pel Departament de Territori i Sostenibilitat i el Club EMAS.


Curs de cremes prescrites a Extremadura

El passat 2 de desembre es van realitzar les primeres cremes prescrites de gestió a la Comunitat Autònoma d'Extremadura amb l'objectiu de recuperar pastures naturals i millorar l'hàbitat de Capra hispánica pyrenaica victoriae.


Formació en incendis forestals a Bombers de Navarra

Durant aquests mesos s'ha executat el Curs d'Ús del Foc als Bombers de Navarra, el darrer curs de l'any a aquest col·lectiu.


Curs al personal del Cabildo de Gran Canaria

Realització de quatre cursos al personal del Cabildo de Gran Canaria: Sistema de Comanament d'Emergències, Ús del Foc Prescrit - Nivell Bàsic, Ús del Foc Prescrit - Nivell Mitjà i Curs de Planificació Funcional i Organització Operativa.
 


Xerrada PATT 2013

El passat 20 de novembre, la FPC va participar en el Pla Anual de Transferència Tecnològica a Prades.

 

VII Diada de Tècniques - XCT

Participació a la jornada del 26 de setembre a Barcelona amb el taller "La Gestió del territori adaptada al règim d'incendis".
 

Retorn d'experiències a les Illes Balears

Els dies 12 i 13 de desembre tècnics de la FPC van viatjar a Mallorca per reunir-se amb tècnics de la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears i analitzar els incendis d'Andratx i Artà.


Jornades Euromediterrànies d'Incendis Forestals

Els dies 18, 19 i 20 de Novembre es van dur a terme aquestes jornades organitzades pel CUIMPB, amb el suport de la FPC i l'ISPC. Amb la participació d'un centenar d'assistents i una vintena de ponents, es va aprofundir sobre la Investigació i el desenvolupament tecnològic en IF, la Dimensió humana dels IF, els Esdeveniments de les últimes campanyes d'IF i sobre Gestió Forestal. 


8è Congrés Europeu de Pedagogia Forestal

Participació al congrés durant els dies 23, 24 i 25 d'octubre i presentació del projecte MEFITU amb la ponència titulada For Whom? What methods? How to approach?
 

MeteoMauri - Boscos

Marc Castellnou, President de la FPC, parla de la problemàtica actual dels boscos a la secció MeteoEscapades del programa MeteoMauri de Catalunya Ràdio. Li donem al play?
Fe d'errades - A la darrera newsletter, ens vam oblidar de citar la participació de la FPC al 4t Congrés Internacional FESP (Fire Effects on Soil Properties) amb la ponència "The operational tool for changing firefighter for fire management" el dia 5 de juliol a Lituània.


Webinar CPS

Realització d'un seminari on-line i en directe de l'eina CPS Wildfire Management Tool (WMT) desenvolupada per l'EMXSYS, i que va merèixer el primer premi del Challenge EU Inspire de la NASA.


L'Estiu més negre

Assessors del documental l'Estiu més negre i dinamitzadors del debat en tres projeccions que s'han fet a Barcelona i València.

Activitats planificades pels propers mesos

Us agrairíem que en féssiu la màxima difusió!

Aquest any la Reunió FuegoRed es farà a Catalunya, en commemoració del 20è aniversari dels incendis del '94 que van afectar el Bages-Berguedà. Les inscripcions ja estan obertes!

Des de l'executiu estem treballant per preparar nous journals clubs, per obrir una línia de formació on-line (webinars), per executar el MEFITU a noves escoles, per planificar accions dins el marc del 20è aniversari dels incendis del Bages-Berguedà... i molt més!
Invalid Vimeo Video Id: 81374546

Invalid Vimeo Video Id: 77672190
Copyright © 2013 PauCostaFoundation, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp