Copy
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor deze dienst op de website van Gezonde School Fryslan
Wilt u lesmaterialen lenen? Met behulp van deze materialen kunt u op een praktische manier vorm en inhoud geven aan uw lessen over gezondheid. U kunt bij het informatiecentrum van GGD Fryslân terecht voor folders, lesmateriaal, gezondheidsinformatie en advies. De materialen zijn gratis te leen voor iedereen die in Fryslân werkt en woont.

Nieuwe richtlijnen gezondere kantines en kantinescan

Het voedingscentrum heeft in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nieuwe richtlijnen voor kantines ontwikkeld die toepasbaar zijn in alle mogelijke kantines. In deze Richtlijnen Gezondere Kantines staan het aanbod en de uitstraling centraal. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kantinebezoekers vaker kiezen voor gezond eten als dat letterlijk en figuurlijk voor de hand ligt.
Lees meer

Discriminatie

Discriminatie aan de orde stellen in de lessen is niet altijd even gemakkelijk. Noodzakelijk is het wel. Discriminatie is namelijk verboden. De website 'School en Veiligheid' geeft op de themapagina 'Discriminatie' tips en adviezen over de omgang met discriminatie. Het is belangrijk dat de docent begrijpt wat discriminatie is en wat het met leerlingen doet.
Lees meer

Minder dan de helft van de Friese kinderen beweegt voldoende

De motorische fitheid van kinderen is de laatste 25 jaar achteruitgegaan in Nederland. Eén van de oorzaken is teveel stil zitten achter computer, tablet of telefoon. Het gevolg hiervan is dat kinderen een grotere kans hebben op overgewicht, verschillende ziekten en blessures. Dit kan leiden tot een stijging van de zorgkosten. Hoe staan de Friese kinderen er volgens hun ouders voor?
Lees meer

Blote voeten in het zand, genieten van de zon, zee en elkaar

Yes, de zomervakantie staat voor de deur. Na een jaar volop studeren zijn jongeren er helemaal aan toe. Heerlijk naar warme oorden afreizen, genieten van de zon, blote voeten in het zand, een nieuwe zomerliefde die spontaan ontstaat. Hand in hand rond het kampvuur… Het hebben van plezier staat voorop, genieten van elkaar. Thuiskomen met een ongewenst souvenir is nooit leuk. Aandacht voor veilig vrijen is dus belangrijk!
Lees meer

Lespakket 'Angst in de klas'

'Angst in de klas' is een nieuw lespakket bedoeld voor het basisonderwijs. Het gaat over verschillende angsten bij kinderen. Het lespakket bestaat uit: 1) de website: angstindeklas.nl, 2) een leerlingenboekje en 3) een handleiding voor de docent. De website geeft achtergrondinformatie over de verschillende angsten, lessuggesties en het verhaal 'Stoer'.
Lees meer

Toolbox 'Gezonde voeding en opvoeding'

Een gezond gewicht voor kinderen en volwassenen is belangrijk. Hoe eerder ouders en kinderen weten hoe belangrijk ontbijten, gezond eten en bewegen is, hoe gemakkelijker zij deze gewoonten blijvend inpassen in hun dagelijkse leefpatroon. Deze toolbox bevat acht interactieve workshops om de boodschap over gezonde (op)voeding over te brengen op ouders van peuters.
Lees meer

Seksueel weerbaar met een erkende online game

‘Can You Fix It?’, het online spel over liefde, seks en relaties, heeft de erkenning ‘goed onderbouwd’ gekregen. Met dit spel leren jongeren op tijd hun grenzen aan te geven wanneer een situatie uit de hand dreigt te lopen. Docenten en voorlichters kunnen de game gebruiken in hun lessen over relaties en seksualiteit, maar jongeren kunnen de game ook zelf spelen op de website sense.info.
Lees meer

MaklukZat

De workshop MaklukZat is een activiteit die is ontwikkeld voor leerlingen van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en het MBO. In teams gaan de leerlingen een eigen campagne ontwikkelen over het onderwerp NIX18. De teams gaan met elkaar de wedstrijd aan en dingen met hun campagne mee naar de titel beste NIX18 campagne.
Lees meer
Postbus 612, 8901 BK Leeuwarden  |  Harlingertrekweg 58, Leeuwarden  | 
Tel. 088 - 22 99 444  |  www.ggdfryslan.nl  |  www.gezondeschoolfryslan.nl
Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2016 GGD Fryslân, Alle rechten voorbehouden.
Verwijder mij uit deze lijst  |  Inschrijving bewerken  |  Bekijk deze mail in mijn browser