Copy
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor deze dienst op de website van Gezonde School Fryslan
Wilt u lesmaterialen lenen? Met behulp van deze materialen kunt u op een praktische manier vorm en inhoud geven aan uw lessen over gezondheid. U kunt bij het informatiecentrum van GGD Fryslân terecht voor folders, lesmateriaal, gezondheidsinformatie en advies. De materialen zijn gratis te leen voor iedereen die in Fryslân werkt en woont.

Ouders, geef je kinderen water mee naar school!

Foodwatch bracht onlangs alarmerende cijfers naar buiten over de hoeveelheid suiker in kinderdrankjes. Uit onderzoek blijkt dat de drinkpakjes 6,5 suikerklontje per pakje (200 ml) bevatten. Kinderen die deze pakjes meekrijgen, krijgen te veel suiker binnen en dit kan leiden tot overgewicht. Daarom pleit Jongeren Op Gezond Gewicht er al langer voor dat kinderen water drinken op school.
Lees meer

Nieuwe campagne "Het zou je dochter kunnen zijn...in de greep van een loverboy"

Meld Misdaad Anoniem begint met een nieuwe campagne tegen gedwongen prostitutie. De campagne met de naam: “het zou je dochter kunnen zijn…in de greep van een loverboy” is gericht op klanten en zorgverleners die werken met minderjarigen en verstandelijk beperkte mensen. Het doel van de campagne is mensen bewust te maken van signalen die op prostitutie kunnen wijzen.
Lees meer

Voorlichtingsbox "Lief, lijf en leven" voor jongeren met een verstandelijke beperking

Veel mensen met een verstandelijke en communicatieve beperking hebben een gemis aan kennis over het eigen lichaam. De voorlichtingsbox wil een bijdrage leveren aan het vergroten van die kennis. Kijkend naar de seksuele gezondheid van mensen met een beperking kun je namelijk stellen dat de huidige situatie nog verre van ideaal is. Ze lopen een groter gevaar om slachtoffer te worden van misbruik, zo blijkt uit onderzoek.
Lees meer

Week van de Lentekriebels - 14 t/m 18 maart 2016

De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek over relationele en seksuele vorming voor het basisonderwijs. In deze projectweek geven scholen in groep 1 t/m 8 elke dag minimaal één les over relaties en seksualiteit. Scholen maken hiervoor gebruik van het lespakket "Relaties en Seksualiteit" en andere ondersteunende materialen en organiseren verschillende activiteiten.  
Lees meer

Alle schoolpleinen in 2020 rookvrij!

Roken op het schoolplein mag in 2020 niet meer. De Tweede Kamer heeft ingestemd met het voorstel om alle schoolpleinen over vier jaar volledig rookvrij te maken. Jongeren horen les te krijgen in een rookvrije omgeving en daar hoort een rookvrij schoolterrein bij. Soms is het een uitdaging om dit te realiseren. In Leeuwarden is een belangrijke stap in de goede richting gezet.
Lees meer

Toolbox bundelt kennis over hulp aan jeugd

De toolbox wijkteamswerkenmetjeugd.nl biedt een overzicht van kennis voor professionals die in een wijkteam werken met kinderen, opvoeders en gezinnen. De toolbox bundelt kennis die in de afgelopen jaren is ontwikkeld per onderwerp, zoals veiligheid thuis en op school, problematisch gedrag en ouderschap. De informatie en de hulpmiddelen zijn gratis te downloaden.
Lees meer

9 maart - Landelijke luizendag 2016

Doet uw school ook mee aan de Landelijke Luizendag 2016 op de woensdag na de voorjaarsvakantie? Deze dag wordt georganiseerd door het Landelijk Steunpunt Hoofdluis. Elk jaar krijgen ongeveer 240.000 kinderen hoofdluis en het doel van de Landelijke Luizendag is om Nederland in één keer luizenvrij te krijgen. Als iedereen op één dag tegelijk kamt en indien nodig behandelt, is het probleem opgelost!
Lees meer

Boek "Sociale media in het speciaal onderwijs"

Het boek "Sociale media in het speciaal onderwijs" bevat vijftien portretten van leraren in het (voortgezet) speciaal onderwijs die sociale media op een inspirerende, creatieve wijze inzetten in hun klas. Het boek kan besteld worden, maar is ook gratis te downloaden.
Lees meer
Postbus 612, 8901 BK Leeuwarden  |  Harlingertrekweg 58, Leeuwarden  | 
088 22 99 444  |  www.ggdfryslan.nl/jgz | www.gezondeschoolfryslan.nl
Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2016 GGD Fryslân, Alle rechten voorbehouden.
Verwijder mij uit deze lijst  |  Inschrijving bewerken  |  Bekijk deze mail in mijn browser