Copy
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor deze dienst op de website van Gezonde School Fryslan
Gezonde Scholen presteren beter! Deze nieuwsbrief bundelt het laatste nieuws over de verschillende activiteiten die deel uit kunnen maken van Gezonde School Fryslân. De Gezonde School is een werkwijze die scholen helpt bij het ontwikkelen van effectief gezondheidsbeleid. Het nieuws is afkomstig van lokale ketenpartners en landelijke thema-instituten, gezondheidsfondsen en andere samenwerkingspartners. De website van Gezonde School Fryslân is het platform voor gezondheid en veiligheid op school in Friesland.

Inmiddels 12 thema-certificaten behaald op de Friese scholen!

Het aantal scholen met een landelijk vignet Gezonde School stijgt snel. Sinds 2011 hebben landelijk ruim tweehonderd basisscholen een aanvraag ingediend. In de afgelopen periode werden er een aantal vignetten behaald op de Friese Scholen, zo ook op de openbare basisschool de Triangel in Steggerda. Op 6 oktober jl. was de feestelijke uitreiking van het vignet.
Lees meer

Nieuwe ronde ondersteuningsaanbod Gezonde School in voorjaar 2015

De vierde en laatste ondersteuningsronde Gezonde School start van 12 februari tot en met 16 maart 2015. Alle scholen uit het primair- en voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs kunnen een aanvraag indienen voor advies-op-maat, ondersteuning bij Gezonde School-activiteiten en/of vergoeding taakuren. Meer informatie: Gezonde School -ondersteuningsaanbod.

Overlast rondom de jaarwisseling

In december start Halt met het geven van de voorlichting ‘overlast rond de jaarwisseling’ op scholen. De komende tijd gaan medewerkers van Halt in heel Nederland en op zo’n 150 scholen in Friesland, Groningen en Drenthe (voornamelijk basisscholen groep 7/8 en eerste klassen in voortgezet onderwijs) het gesprek aan met jongeren over verschillende vormen van overlast die spelen rondom oud & nieuw en de gevolgen voor andere mensen.
Lees meer

Mediawijsheid: wat kunt u doen op school?

De informatie over de gezondheidsthema's op Gezondeschool.nl zijn vernieuwd. Ook is er een belangrijk thema bijgekomen: Mediawijsheid! Met veel praktische informatie over hoe om te gaan met sociale media op school, hoe u ouders betrekt en diverse voorbeelden en brochures.

Bijna 70 scholen start met de aanleg van een Gezond Schoolplein

Vlak voor de zomer zijn er 49 nieuwe scholen geselecteerd die van start gaan met de realisatie van hun Gezond Schoolplein. In januari starten reeds 21 scholen, waarmee het totaal aantal op 70 scholen komt. Nu alle 70 scholen bekend zijn, kunnen er geen aanvragen  meer worden ingediend. Scholen kunnen natuurlijk wel zelf aan de slag gaan met een Gezond Schoolplein.
Lees meer
Postbus 612, 8901 BK Leeuwarden  |  Harlingertrekweg 58, Leeuwarden  | 
088 22 99 444  |  www.ggdfryslan.nl/jgz | www.gezondeschoolfryslan.nl
Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2014 GGD Fryslân, Alle rechten voorbehouden.
Verwijder mij uit deze lijst  |  Inschrijving bewerken  |  Bekijk deze mail in mijn browser