Copy
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor deze dienst op de website van Gezonde School Fryslan
Hoe wordt uw school een Gezonde School? Hoe maakt u een keuze uit het overweldigende aanbod? Hoe legt u dat vast in uw schoolbeleid? En hoe betrekt u ouders en leerlingen bij wat er op school gebeurt? Een Gezonde School adviseur kan met u meedenken.

Interview Gezonde Schooladviseur

Wat doet een Gezonde Schooladviseur en met welke vragen kunt u bij een adviseur terecht? Marja de Jong werkt al een lange tijd bij GGD Fryslân en is een Gezonde Schooladviseur in de gemeente Smallingerland. 'Ik adviseer over diverse onderdelen van de Gezonde School, bijvoorbeeld welke activiteiten een school kan inzetten of hulp en advies bij het maken van een gezondheidsplan. Het werk is leuk en heel afwisselend. Iedere school is weer anders en vergt een andere benadering!'
Lees meer

SBO De Triade in Wolvega is gezond

De Triade heeft het landelijke vignet Gezonde School behaald! De Triade is de eerste school voor speciaal onderwijs die in Friesland dit vignet in ontvangst heeft mogen nemen. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. De Triade zorgt voor actieve en gezonde leerlingen, veilige schoolomgeving, fris klimaat én heeft aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen.
Lees meer

1 op de 4 jongeren heeft gehoorschade

Eén op de vier Nederlandse jongeren (12 tot 25 jaar) heeft gehoorverlies. Dat blijkt uit onderzoek van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC). Muziek luisteren is leuk! Tenzij je oren daarna gaan piepen en suizen. Vier op de tien jongeren luisteren te vaak naar te harde muziek, met alle gevolgen van dien. Gehoorschade heeft namelijk een leven lang impact op het welzijn, de leerprestaties en het arbeidsperspectief van jongeren.
Lees meer

Record: scholen aan de slag met gezondheid

In heel Nederland hebben 1.775 scholen aanvragen gedaan voor extra hulp om aan de slag te gaan met gezondheid op school! Scholen uit het primair onderwijs deden de meeste aanvragen: 1.398. Scholen uit het voortgezet onderwijs deden 324 aanvragen en scholen uit het middelbaar beroepsonderwijs 53 aanvragen. De belangstelling toont aan dat de geboden ondersteuning aansluit bij de behoeften van scholen en dat zij het onderwerp belangrijk vinden.
Lees meer
Postbus 612, 8901 BK Leeuwarden  |  Harlingertrekweg 58, Leeuwarden  | 
088 22 99 444  |  www.ggdfryslan.nl/jgz | www.gezondeschoolfryslan.nl
Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2015 GGD Fryslân, Alle rechten voorbehouden.
Verwijder mij uit deze lijst  |  Inschrijving bewerken  |  Bekijk deze mail in mijn browser