Copy
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor deze dienst op de website van Gezonde School Fryslan
GGD Fryslân biedt scholen ondersteuning aan om gezondheid op een structurele en integrale wijze in te bedden in uw schoolbeleid. Niet méér doen op het gebied van gezondheid, maar de tijd en aandacht op de meest effectieve manier inzetten.

Interview teammanager Halt Noord-Nederland

Wilt u meer aandacht voor veiligheid op school? Zijn er bijvoorbeeld signalen van leerlingen dat er gestolen wordt of wordt er respectloos met elkaar omgegaan. Corrie van Dellen is werkzaam bij Halt als teammanager van het team Noord-Nederland. "Halt is de verbindende partner tussen het gezin, de wereld van het jeugdstrafrecht, de gemeente en alle organisaties waarmee jongeren te maken hebben".
Lees meer

Gezond eten en de avondvierdaagse

In de maanden mei en juni wordt de avondvierdaagse weer gelopen. Alle kinderen leveren op een speelse manier een sportieve prestatie. Na de vierde dag is iedereen winnaar. Er komen veel vragen van ouders en scholen over de combinatie van de avondvierdaagse en gezond eten. De warme maaltijd raakt gemakkelijk wat in het gedrang. Wat is het beste om mee te geven voor tijdens de wandeling en welke beloning past bij de feestelijke laatste avond?
Lees meer

Overal Kraanwater graag

Er wordt steeds meer aandacht gevraagd om overal en altijd kraanwater te kunnen drinken. Kraanwater is een gezond, goedkoop en duurzaam alternatief voor zoete drankjes en het Nederlandse kraanwater behoort tot het beste van de wereld. Het zou daarom altijd en overal beschikbaar moeten zijn. Verschillende partijen hebben de handen ineengeslagen om het drinken van kraanwater te promoten op scholen, in de horeca en op festivals.
Lees meer

100 procent rookvrije schoolpleinen!

Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid omarmt de succesvolle aanpak van het Longfonds voor rookvrije schoolterreinen om te voorkomen dat jongeren gaan roken. De afgelopen jaren slaagde het Longfonds er in om de helft van alle schoolpleinen rookvrij te maken. Van Rijn wil nu helpen om daar 100 procent van te maken, door het op de agenda te zetten van de onderwijsraden en mee te betalen aan de implementatie.
Lees meer
Postbus 612, 8901 BK Leeuwarden  |  Harlingertrekweg 58, Leeuwarden  | 
088 22 99 444  |  www.ggdfryslan.nl/jgz | www.gezondeschoolfryslan.nl
Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2015 GGD Fryslân, Alle rechten voorbehouden.
Verwijder mij uit deze lijst  |  Inschrijving bewerken  |  Bekijk deze mail in mijn browser