Copy
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor deze dienst op de website van Gezonde School Fryslan
Wilt u lesmaterialen lenen? Met behulp van deze materialen kunt u op een praktische manier vorm en inhoud geven aan uw lessen over gezondheid. U kunt bij het informatiecentrum van GGD Fryslân terecht voor folders, lesmateriaal, gezondheidsinformatie en advies. De materialen zijn gratis te leen voor iedereen die in Fryslân werkt en woont.

Peuterspeelzaal De Turfjes start met water drinken!

Gemeente Smallingerland wil het drinken van water, gezonde voeding en (gratis) bewegen meer promoten op de kinderopvang. Dit gebeurt vanuit de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Vrijdagochtend 12 juni jl. waren peuters en hun ouders uitgenodigd voor de feestelijk ‘JOGG Kick-off voor 0- 4 jaar’. Dit was op peuterspeelzaal De Turfjes in Drachten.
Lees meer

Aanmelden voortgezet onderwijs scholen voor pilot EU Schoolfruit

In het schooljaar 2014-2015 deden 6 middelbare scholen mee aan het EU-Schoolfruitprogramma. Vanaf nu kunnen VO scholen zich aanmelden voor de pilot EU schoolfruit voor het schooljaar 2015-2016. Er kunnen maximaal 25 scholen meedoen. Aanmelden kan via euschoolfruit@wur.nl. Meer informatie over het programma kunt u vinden op de website www.euschoolfruit.nl. 

Aanmelden basisonderwijs schoolfruit- en groenteprogramma 2015/2016

Vanaf 31 augustus kunnen basisscholen zich inschrijven voor het schoolfruit- en groenteprogramma 2015/2016. Er kunnen maximaal 1.900 basisscholen deelnemen. De fruitleveringen starten na de herfstvakanties in de week van 2 november en lopen t/m 22 april 2016. Aanmelden kan via euschoolfruit@wur.nl. Meer informatie over het programma kunt u vinden op de website www.euschoolfruit.nl. 

Nieuw lesprogramma voor de brugklas:
Frisse Start

De gezonde school en genotmiddelen (DGSG) heeft een nieuw lesprogramma voor de brugklas ontwikkeld: Frisse Start. De overgang naar de brugklas is een belangrijke fase in het leven van jongeren. Ze gaan naar een nieuwe school, worden vatbaarder voor de invloed van leeftijdsgenoten en hun attitude ten opzichte van alcohol en drugs verandert van negatief naar meer positief.
Lees meer

Nieuw spel: love is all around

Praten over normen en waarden rond relaties en seksualiteit: niet makkelijk, wél spannend en leuk met dit nieuwe spel. Love is all around is ontwikkeld door Rutgerswpf.
Lees meer

Nieuw lespakket: Carmen

Stichting School en Veiligheid heeft een lespakket ontwikkeld om pesten op scholen bespreekbaar te maken. Leerlingen spelen in acht scènes het dramatische verhaal van Carmen.
Lees meer

Vernieuwd: lespakket Weet wat je eet

Om leerlingen in het voortgezet onderwijs bewust te maken van het belang van gezonde voeding, heeft het Voedingscentrum een online lespakket  'weet wat je eet' ontwikkeld.
Lees meer
Postbus 612, 8901 BK Leeuwarden  |  Harlingertrekweg 58, Leeuwarden  | 
088 22 99 444  |  www.ggdfryslan.nl/jgz | www.gezondeschoolfryslan.nl
Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2015 GGD Fryslân, Alle rechten voorbehouden.
Verwijder mij uit deze lijst  |  Inschrijving bewerken  |  Bekijk deze mail in mijn browser