Copy
Nieuwsbrief nr. 5 - oktober 2016
Wilt u lesmaterialen lenen? Met behulp van deze materialen kunt u op een praktische manier vorm en inhoud geven aan uw lessen over gezondheid. U kunt bij het informatiecentrum van GGD Fryslân terecht voor folders, lesmateriaal, gezondheidsinformatie en advies. De materialen zijn gratis te leen voor iedereen die in Fryslân werkt en woont.

Nieuw logo! 

Zoals u al bovenaan deze nieuwsbrief kunt zien, gaat Gezonde School Fryslân gebruik maken van een nieuw logo, dat gebaseerd is op het landelijke logo. We zijn hier heel blij mee, want wij denken dat dit logo de herkenbaarheid van Gezonde School Fryslân aanzienlijk vergroot. We zijn al druk bezig om alle oude logo's te vervangen door het nieuwe logo.

Week tegen kindermishandeling - 14 t/m 20 nov.

Voor kinderen is thuis, dus bij hun eigen ouders, broertjes en zusjes, bijna de hele wereld. Daarom is het belangrijk, dat die wereld liefdevol, voorspelbaar en veilig is. Als kinderen thuis niet veilig zijn, is dat heel schadelijk voor hun ontwikkeling.

Samen aan de slag met gezondheid op school 

Gezonde School Fryslân en de ketenpartners nodigen u graag uit voor een inspirerende en interactieve middag op dinsdag 15 november a.s. van 16.00 - 19.30 uur te Drachten, speciaal voor leerkrachten en ouders (BO/VO). Bent u met één of meerdere gezondheidsthema’s bezig? Of wilt u werken aan één of meerdere gezondheidsthema’s? Kom dan langs om nieuwe ideeën op te doen en ervaringen uit te wisselen!

Laat je zien!

Je merkt het al, het wordt ’s avonds weer vroeger donker. Belangrijk dat kinderen zich laten zien in het verkeer! Als ze ‘s ochtends naar school gaan, maar ook wanneer ze aan het eind van de middag terugkomen van een vriendje of het sportveld. Vaak zijn fietsers slecht zichtbaar door ontbrekende of slecht werkende verlichting en reflectie.

Week van de mediawijsheid - 18 t/m 25 nov. 2016

Media spelen een steeds centralere rol in ons leven. Dit biedt talloze nieuwe mogelijkheden, maar om deze ten volle te kunnen benutten, kunnen kinderen alle hulp gebruiken van opvoeders, leerkrachten en professionele mediamakers. De Week van de Mediawijsheid vraagt daarom jaarlijks aandacht voor het belang van mediawijsheid voor kinderen en jongeren vanaf 6 t/m 18 jaar.

Drinken - wat kun je je kind geven?

Het Voedingscentrum heeft een nieuwe folder over drinken. Wat kun je een kind nu het beste te drinken geven? Een kind in de groei moet goed drinken. Dranken zonder suiker, zoals water en thee zonder suiker, zijn het beste voor een kind. Maar hoe leer je een kind dat?

Recepten voor meer beweging op school zonder gedoe

Ontwerper Marjan Verboeket en gedragsdeskundige Hanneke de Bruin bundelden hun krachten en ervaring om basisscholen te helpen, zonder al te veel gedoe en kosten, aan te sporen tot meer beweging. Want bewegen is gezond en bevordert de leerprestaties. Ze hebben een boekje gemaakt met recepten voor meer beweging in en rond de school.
 

Workshop “Contact: versterk de band met je peuter”

Een vol leven, de smartphone die om aandacht schreeuwt en herrie in huis… Soms loopt het hoofd van ouders over en blijft er maar een half oor over voor de kinderen. En dat terwijl aandacht en betrokkenheid van ouders juist zo belangrijk is voor een peuter. Een workshoppakket om de band van ouders met kinderen te versterken.
GGD Fryslân | Postbus 612 | 8901 BK Leeuwarden | tel. 088 - 22 99 444
www.gezondeschoolfryslan.nl | gezondeschoolfryslan@ggdfryslan.nl


Uitschrijven  |  Inschrijving bewerken  |  Copyright © GGD Fryslân


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GGD Fryslân · Harlingertrekweg 58, Leeuwarden, Nederland · Leeuwarden, FR 8913 HR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp