Copy
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor deze dienst op de website van Gezonde School Fryslan
Wilt u lesmaterialen lenen? Met behulp van deze materialen kunt u op een praktische manier vorm en inhoud geven aan uw lessen over gezondheid. U kunt bij het informatiecentrum van GGD Fryslân terecht voor folders, lesmateriaal, gezondheidsinformatie en advies. De materialen zijn gratis te leen voor iedereen die in Fryslân werkt en woont.

Nieuwsbrief 1 x per kwartaal

De nieuwsbrief Gezonde School Fryslân gaat vanaf april 2016 één keer per kwartaal verschijnen in plaats van iedere maand. We hopen hiermee de nieuwsbrief nog beter te maken. U zult vanaf heden de nieuwsbrief dan ook ontvangen in de maanden januari, april, juli en oktober.
Lees meer

De nieuwe Schijf van Vijf

In de nieuwe Schijf van Vijf wordt de nadruk gelegd op die voedingsmiddelen die ook écht gezond zijn. Denk dan aan verse groenten en fruit, vlees, vis, peulvruchten, noten, zuivelproducten en water of thee. Producten zoals bewerkt vlees, groente waaraan zout is toegevoegd, gezoete zuivel en harde vetten zijn hiermee dus verdwenen uit de Schijf van Vijf.
Lees meer

28 april 2016 - Uitnodiging bijeenkomst beweegonderwijs basisscholen

In april 2016 worden in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op 12 plaatsen in Nederland ‘inspiratiesessies’ georganiseerd om de mogelijkheden te verkennen voor meer en beter bewegingsonderwijs op de basisschool. De bijeenkomst in Friesland is op donderdagmiddag 28 april in Leeuwarden. We nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn!
Lees meer

Vandaag beginnen in Nederland 100 jongeren met roken. Waarom?

Vraag willekeurig een aantal basisschoolleerlingen van groep 8 of ze later gaan roken. Het antwoord is vrijwel zeker: “Nee hoor, want roken is heel ongezond”. Iets in die geest. Vijf jaar later rookt ongeveer een derde daarvan. Waarom gaan jongeren die eerst stellig van plan waren om niet te gaan roken, toch roken?
Lees meer

Nieuwe methode: Fit gaaf

"Fit gaaf" is een nieuw, leuk en goed onderbouwd plan-maatje dat kinderen én hun ouders op speelse wijze ondersteunt bij het zetten van de moeilijke eerste stap naar een nieuwe, gezonde leefstijl. De methode is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Hoe werkt het? Bij de Fit gaaf-kalender zitten verschillende stickers. Die mogen ...
Lees meer

Brochure voor schoolleiders: Nieuwe kinderen, nieuwe kennis (m.b.t. vluchtelingen)

Basisscholen die lesgeven aan kinderen van vluchtelingen, krijgen te maken met allerlei nieuwe zaken. Deze brochure ondersteunt schoolleiders met tips en praktijkvoorbeelden bij de opvang van vluchtelingenkinderen.
Lees meer

Nieuwe website: pubergezond.nl

De nieuwe website "Pubergezond" is bedoeld voor pubers tot 12 jaar. Op de website staan de volgende onderwerpen: voeding, lichamelijke veranderingen tijdens de puberteit, gebruik van sociale media en online pesten, gevoelens tijdens de puberteit, scheiding, rouw, verdriet, ruzie en verhuizen.
Lees meer
Postbus 612, 8901 BK Leeuwarden  |  Harlingertrekweg 58, Leeuwarden  | 
088 22 99 444  |  www.ggdfryslan.nl/jgz | www.gezondeschoolfryslan.nl
Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2016 GGD Fryslân, Alle rechten voorbehouden.
Verwijder mij uit deze lijst  |  Inschrijving bewerken  |  Bekijk deze mail in mijn browser