Copy
I detta inspirationsbrev
Med hjälp av Tågsemesteproffs och i samarbete med Tyska turistbyrån har vi nu tagit fram vår tredje tågreseguide. Den guidar dig till regionen Spreewald. 🛶🌳

Vinnare av tävlingen förra veckan är Gunilla Heick. Grattis för dina fina tips om Spreewald! 🏆

Ny tävling:  Till nästa vecka kommer vi att släppa en crowdsourcad guide till vackra Niedersachsen Kontakta oss gärna om du har bilder eller berättelser därifrån.  

Vi söker tips på bra och hållbara boenden, sevärdheter, naturutflykter med mera. Bra tips, gärna i kombination med fina bilder har störst chans att vinna två övernattningar i någon av de nio städerna (Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim, Lüneburg, Wolfenbüttel) + en guidad stadstur i den staden.

Spreewald

Tysklands gröna Venedig

Spreewald är ett sagolikt vackert område fullt av kanaler och floder där det går att paddla och ro. Området är också känt för att det serveras gurka av alla de slag.

I vår guide har vi samlat några av de bästa tipsen från tågsemestrare. 
Kolla in hela guiden här!

Några av tågreseberättelserna som vi lyfter fram i guiden

Kolla in hela guiden här!

🎒 TÄVLING - Hjälp oss att skapa den bästa tågreseguiden till Niedersachsen -  🏆 

Priset för bästa tipset är

 
Dela dina bästa resemminnen, tips eller bilder från Niedersachsen genom att mejla oss på hej@tagsemester.nu.  

Det kan vara ett speciellt möte, en ovanligt mysig restuarang, en kul aktivitet, bästa boendet, finaste parken eller något helt annat i städerna:
 • Braunschweig
 • Celle
 • Götteingen
 • Goslar
 • Hameln
 • Hannover
 • Hildesheim
 • Lüneburg
 • Wolfenbüttel
De reseminnen eller bilder som vi på Tågsemester.nu bedömer som mest intressanta har chansen att bli utvalda och lyftas på sajten tågsemester.nu och har chans att vinna två   övernattningar för två personer i en valfri av de nio städerna ovan + en guidad stadstur i den staden.

Det finns många skäl att besöka de nio städerna! Evenemang med tradition, FN världsarv, medeltida innerstäder, idylliska korsvirkeslängor, gästvänliga matställen, moderna shoppingpassager, liv och rörelse…
Kombinera ditt besök i en eller flera av de historiska städerna med en tur genom Hedlandskapet kring Lüneburg, Harzbergen eller varför inte berglandet omkring floden Weser? 
Mer information på svenska finns här.


Här kan du hitta våra andra Tågsemesterguider:  

REGLER FÖR TÅGRESEGUIDE-TÄVLINGEN TILL NIEDERSACHSEN

 • De fem bästa bilderna eller reseminnena som juryn (som består av admins för Tågsemestergruppen) väljer blir finalister och får möjlighet att lyftas upp på tågsemester.nu, i Tågsemestergruppen och i vårt inspirationsbrev (alltså detta mejl som går till de som skrivit upp sig för att de vill få Tågsemesterinspiration).
 • En av finalisterna vinner hotellövernattningarna mm. 
 • Tävlingen avslutas fredagen den 6 december.
 • Vi kommer sedan omgående lägga upp utvalda bilder och berättelser på Tågsemester.nu så att fler kan inspireras att ta tåget på semestern. 

---
Satsningen på att skapa en reseguide till Mecklenburg-Vorpommern möjliggörs genom ett samarbete med Tyska Turistbyrån. 🇩🇪. Vill du prata med Tyska Turistbyrån om tyska destinationer så har du chansen på Tågresedagen på Stockholms Centralstation den 6 december. Tågsemester.nu kommer också att vara på plats på Centralstationen. 
Tågluffa över jul med Interrail
Med Interrail blir det enkelt och billigt att tågluffa, antingen själv eller med vänner och familj. Ungdomar och seniorer får alltid rabatterat pris och för varje vuxen reser två barn kostnadsfritt!

Köp ditt interrailkort genom vår sajt.

När du bokar genom oss med denna länk så stödjer du driften av Tågsemestergruppen och våra fortsatta satsningar för att lyfta tågsemestrandet till nya nivåer! 🤗🚝🛤↗️ Tipsa gärna dina vänner att boka genom oss med! (vi lägger inte på någon avgift så det är samma pris)
Läs mer om Interrail här
Varning en Tågsemester kan leda till tågskryt och bättre klimat men bör genomföras i kortare etapper.  Rådgör gärna med din Tågsemestergrupp innan avfärd. 😉


OM TÅGSEMESTER.NU

Tågsemester.nu föddes ur FB-gruppen Tågsemester och ger inspiration, tips och erbjudanden för dig som vill åka på tågsemester.
 
Höstvintriga hälsningar
önskar
Susanna Elfors och Andreas Sidkvist

grundare av Tågsemester.nu


FÖLJ OSS GÄRNA!

Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Hemsida
Hemsida
YouTube
YouTube
Copyright © 2019 Kadunk HB, Alla rättigheter reserveras.


Vill du ändra hur du tar emot de här mejlen? 
Du kan 
uppdatera dina inställningar  eller avregistrera dig från listan.