Copy

De magie van het stroomdal

Eindmanifestatie 

In de afgelopen weken hebben we alle scholen uit het gebied uitgenodigd om mee te doen aan de eindmanifestatie. De spelregels voor het winnen van de klassenprijs hebben we iets vereenvoudigd. De scholen die meedoen maken met het paspoort een opdracht bij hen in de buurt. Na afloop maken ze hiervan een mooi verslag. Door een deskundige jury wordt het mooiste verslag uitgekozen en de klas die dat heeft gemaakt wint de koninklijke prijs: een reis over het Alddjip! Deze eindmanifestatie zal in Mei plaatsvinden en samen met de winnende school kiezen we vervolgens een dag voor de zomervakantie uit waarop de prijs kan worden verzilverd. En, nu het toeristenseizoen weer van start is gegaan hopen we ook veel vakantiegangers in het gebied kennis te laten maken met het prachtige stroomdal. De paspoorten zijn verspreid door het gebied te vinden. 

Wil je als school nog meedoen met de eindmanifestatie, maar heb je je nog niet opgegeven, mail dan naar: m.degraaff@friesemilieufederatie.nl De eindmanifestatie vindt plaats in de week van 13 t/m 17 mei.

Damshûs

Het Damshûs is vanaf 1 mei weer normaal geopend. In de veenarbeidershuisjes zijn de bedden opgemaakt en kun je terug in de tijd van het turfsteken.
Op 4 mei is er een speciale dag in het museum ter ere van dodenherdenking, waarbij basisschoolkinderen uit de buurt betrokken zijn en de groep Baragan een concert geeft. Meer info vind je hier.
Vergeet niet Boartersdei op 18 mei; een dag waarop het museum een waar speelparadijs wordt voor basisschoolkinderen. Meer info vind je hier.


Nieuwsbrief en foto's! Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook wel zouden willen ontvangen?
Ouders of bezoekers van jouw stempelpost? Laat dit weten met een mailtje aan: m.degraaff@friesemilieufederatie.nl. Als je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kun je je hieronder afmelden. Leuke foto's van onderweg zijn van harte welkom en kunnen naar het genoemde emailadres. Foto's van zowel individuele kinderen die met het paspoort op pad zijn of van klassen vinden we allemaal leuk!


 

meer info
cultuurpaspoort.nl

contact
m.degraaff@friesemilieufederatie.nl

Cultuurpaspoort Koningsdiep en Boarn is een initiatief van de Friese Milieu Federatie,
Stichting Historisch Belang Noord Nederland, Stichting Beekdallandschap Koningsdiep
en Toeristisch Netwerk de Friese Wouden.

Het is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van
Friese Milieu Federatie  •  Van Teyens Fundatie  •  Ars Donandi / W.J.O. de Vries Fonds
Provincie Fryslân  •  Gemeente Opsterland  •  Meindersma Sybenga Stichting
Gemeente Heerenveen  •  Fonds NME / Van Dijk Nijkamp Stichting
Prins Bernard Cultuurfonds Fryslân

Wil je deze emails niet meer ontvangen, klik hier.This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Cultuurpaspoort Koningsdiep en Boarn · Agora 6 · Leeuwarden, 8934 CJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp