Copy
View this email in your browser
Een reis over de rivier

De Prijs! 
Beste deelnemers aan het project Cultuurpaspoort Koningsdiep en Boarn,
De prijs voor de klas die de meeste stempels verzamelt is bekend.


De winnende klas:
  • Wordt opgehaald door een touringbus
  • Naar Openluchtmuseum it Damshûs gebracht
  • Ontvangen met een drankje
  • Dan volgt een reis over de rivier het Alddjip met een boot (een échte turfbok en bij een grote klas ook een werkschip van het vroegere waterschap), onder leiding van een gids die van alles zal vertellen over de rivier en de omgeving
  • Bij restaurant Pier’s Hiem stappen we uit voor wat lekkers! Een ijsco of gebakje.
  • Dan gaat de reis weer terug naar het openluchtmuseum
  • Met de bus wordt de klas weer terug naar school gebracht
Bij het bepalen van de winnende klas wordt rekening gehouden met het aantal leerlingen. Het gemiddelde aantal stempels per leerling is uiteindelijk doorslaggevend. Zo maken kleine klassen net zoveel kans als grotere klassen! De feestelijke prijsuitreiking is in Mei 2019 en zal voor alle klassen toegankelijk zijn. Voor alle deelnemers is er tijdens de prijsuitreiking een verrassing en een mooi geschiedenis verhaal door een verhalenverteller. Zegt het voort!
Het moment waarop de gewonnen boottocht plaats zal vinden wordt bepaald in overleg met de winnende klas.
We wensen iedereen in de tussentijd veel plezier met de historische ontdekkingsreis!

 

OEPS! Let op: een fout in het recept voor de turfcake!
Een vriendelijk verzoek dit aan iedereen (leerlingen, en stempelpost-bezoekers) door te geven:
In het recept van de turfcake staat een fout: 1150 gram basterdsuiker moet zijn 150 gram basterdsuiker. Het wordt anders wel een érg zoete cake!
Nieuwsbrief en foto's!
Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook wel zouden willen ontvangen? Ouders of bezoekers van jouw stempelpost? Laat dit weten met een mailtje aan: m.degraaff@friesemilieufederatie.nl Als je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kun je je hieronder afmelden.
Leuke foto's van onderweg zijn van harte welkom en kunnen naar het genoemde emailadres. Foto's van zowel individuele kinderen die met het paspoort op pad zijn of van klassen vinden we allemaal leuk!
TIPS voor de kerstvakantie
De kerstvakantie is een goed moment om met het paspoort op pad te gaan. De musea Opsterland-Gorredijk en Heerenveen zijn in de vakantie geopend, behalve op maandag, eerste Kerstdag en nieuwjaarsdag. Zie voor exacte openingstijden de websites museumopsterland.nl en heerenveenmuseum.nl. Het is een geschikte tijd voor het bakken van een turfcake of een winterse wandeling door één van de natuurgebieden. Ook een terp bouwen kan heel goed in de winter. Kortom, een prima kans om stempels te verzamelen en van alles te leren en beleven in het stroomdal!
Cultuurpaspoort Koningsdiep en Boarn is een initiatief van de Friese Milieu Federatie, Stichting Historisch Belang Noord Nederland, Stichting Beekdallandschap Koningsdiep en Toeristisch Netwerk de Friese Wouden.
Het is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van: Friese Milieu Federatie, Van Teyens Fundatie, Ars Donandi / W.J.O. de Vries Fonds, Provincie Fryslân, Gemeente Opsterland, Meindersma Sybenga Stichting, Gemeente Heerenveen, Fonds NME / Van Dijk Nijkamp Stichting, Prins Bernard Cultuurfonds Fryslân.

Meer info: cultuurpaspoort.nl

Ons emailadres is:
m.degraaff@friesemilieufederatie.nl


Wil je deze email niet meer ontvangen, klik hier: unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Cultuurpaspoort Koningsdiep en Boarn · Agora 6 · Leeuwarden, 8934 CJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp