Copy
Krokus in het Stroomdal. Foto: Hans Engelbrecht

Krokusvakantie!  

Het is bijna krokusvakantie. Om je heen kun je krokussen en sneeuwklokjes ontdekken! Vogels zingen voorzichtig hun lied. Kijk en luister maar eens op de Duurswouderheide, het Mandefjild, het Wijnjeterperschar, in de adellijke bossen of de Deelen, op het land van de boeren, maar ook in je eigen tuin. Er is buiten van alles te beleven in het Stroomdal. Met het cultuurpaspoort in je zak is dat extra leuk!

Night at the Museum: 15 februari

 

In Museum Heerenveen kun je morgen allerlei personages ontmoeten uit de geschiedenis van het stroomdal. Een veenarbeider en Domela Nieuwenhuis bijvoorbeeld. De nachtwaker van het museum zorgt dat ze niet kunnen ontsnappen. Heel spannend en natuurlijk kun je dan ook een stempel verzamelen. Het vindt op 15 februari plaats, tussen 17.00 en 21.00. Kinderen mogen gratis naar binnen als ze een betalende volwassene meenemen. Meer informatie: https://www.heerenveenmuseum.nl/natm/1

 

 

Help Pake en Beppe de Vakantie doorIn de krokusvakantie zijn er de hele week leuke dingen te doen. Zowel bij Museum Heerenveen als bij Museum Opsterlân hebben ze ervoor gezorgd dat opa en oma zich niet zullen vervelen...en hun kleinkinderen ook genoeg te doen hebben. Bij Museum Opsterlân is er een 'neat weismite' tocht. Je kunt leren waarom mensen vroeger zuinig met hun spullen omgingen en van alles hergebruikten. Voor meer informatie van wat er te doen is in beide musea: https://www.museumopsterlan.nl/help-pake-en-beppe-de-vakantie-door/ en https://www.heerenveenmuseum.nl/pb2019/1. Kinderen zijn gratis, op vertoon van een volwassene.

Foto: Hans Engelbrecht

 

Nieuwsbrief en foto's! 

 

Ken je mensen die deze nieuwsbrief ook wel zouden willen ontvangen?
Ouders of bezoekers van jouw stempelpost? Laat dit weten met een mailtje aan: m.degraaff@friesemilieufederatie.nl. Als je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kun je je hieronder afmelden. Leuke foto's van onderweg zijn van harte welkom en kunnen naar het genoemde emailadres. Foto's van zowel individuele kinderen die met het paspoort op pad zijn of van klassen vinden we allemaal leuk!


 

meer info
cultuurpaspoort.nl

contact
m.degraaff@friesemilieufederatie.nl

Cultuurpaspoort Koningsdiep en Boarn is een initiatief van de Friese Milieu Federatie,
Stichting Historisch Belang Noord Nederland, Stichting Beekdallandschap Koningsdiep
en Toeristisch Netwerk de Friese Wouden.

Het is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van
Friese Milieu Federatie  •  Van Teyens Fundatie  •  Ars Donandi / W.J.O. de Vries Fonds
Provincie Fryslân  •  Gemeente Opsterland  •  Meindersma Sybenga Stichting
Gemeente Heerenveen  •  Fonds NME / Van Dijk Nijkamp Stichting
Prins Bernard Cultuurfonds Fryslân

Wil je deze emails niet meer ontvangen, klik hier.This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Cultuurpaspoort Koningsdiep en Boarn · Agora 6 · Leeuwarden, 8934 CJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp