Copy
Dit is de nieuwsbrief van coöperatieve vereniging Zuidenwind.Zuidenwind wil meer windenergie voor en door Limburgers.
View this email in your browser

Nieuwsbrief coöperatie Zuidenwind

Op 20 mei gaat de serie Windcafés van start in Baexem. Kom je ook? Met deze serie willen we een impuls geven aan burger-windenergie in Limburg. Help jij mee om dit Windcafé te promoten? Hang dan een poster voor je raam. Je vindt deze poster op onze website. Wel zelf even uitprinten graag!

De bouw van de vijfde windmolen is inmiddels in volle gang. Hier ziet u wat foto's van de bouwplaats. 

Inmiddels is er door onze leden € 355.000 geleend aan de cooperatie om te investeren in onze windturbine. Wilt u ook investeren in de 'Vijfde windmolen'? Daarover leest u alles op de website van Zuidenwind.

Hoe waait de wind in Leudal? Kom ook naar het windcafé op 20 mei in Baexem

Onze serie windcafés gaat van start in Baexem op 20 mei. We organiseren dit samen met Leudal energie. Het café staat in het teken van het sluiten van de coöperatieve cirkel: hoe komt onze windstroom via een coöperatieve energieleverancier bij u thuis? We zijn druk bezig met de voorbereidingen van de stroomlevering en op deze avond hoort u de laatste stand van zaken en kunt u hierover van gedachten wisselen met elkaar. Het programma is als volgt:

  • Opening door wethouder Piet Verlinden
  • Hoe kan ik participeren in Zuidenwind?
  • Hoe staat het met de bouw van de nieuwe burgerwindmolen in Neer?
  • Leudal energie: levering van duurzame energie bij u thuis

Lees hier meer over het windcafé in Baexem.

Help mee leden te werven met onze kortingsactie

Tot eind 2015 hebben we een aantrekkelijke actie voor nieuwe leden: bij het lidmaatschap van Zuidenwind van €50 krijgen nieuwe leden tijdelijk het lidmaatschap van hun lokale cooperatie een jaar lang gratis kado. Waardoor je direct kunt investeren in Limburgse windenergie via Zuidenwind en daarnaast extra kunt profiteren van de voordelen van de Limburgse energiecoöperaties. Lees hier meer over de actie.

Wie helpt er 30 of 31 mei mee aan de Energieke Lentebeurs in Peel en Maas?

Zuidenwind wil zich graag laten horen in heel Limburg en daarom zijn we op zoek naar leden die het leuk vinden om op markten te staan. Vind jij het leuk om Zuidenwind te promoten op de Lentebeurs in Peel en Maas? Stuur dan een bericht naar info@zuidenwind.org.
Lees hier meer over de Energieke Lentebeurs in Peel en Maas op 30 en 31 mei.

Excursie voor leden naar de bouwplaats op 17 juli

Op vrijdag 17 juli is het mogelijk om onder begeleiding van het bouwteam de bouwplaats te bezoeken. Medio juli worden de wieken aangeleverd en gehesen; dit is het meest spectaculaire moment tijdens de bouw. Het exacte programma van de excursie is nog niet bekend. Wel kunt u zich alvast aanmelden via info@zuidenwind.org. Helmen verplicht!

Basisschool de Verrekijker op excursie naar de burgerwindmolen

“Waarom is een windmolen wit?”, “Waarom heeft hij drie wieken en niet vier?” Een greep uit de vele leuke vragen die de leerlingen van basisschool de Verrekijker uit Ell stelden. De leerlingen kregen op 21 april een rondleiding bij de bestaande windmolens en mochten ook even van een afstand kijken naar de bouw van de nieuwe windturbine. Twee weken geleden is op de school gestart met het project energie en daar paste een bezoek aan een windmolen dus bijzonder goed in.

Weet jij ook een school die een excursie naar de nieuwe burgerwindmolen wil? Meld je dan via info@zuidenwind.org.

Copyright © 2015 Cooperatieve vereniging Zuidenwind U.A., All rights reserved.

Ons e-mail adres is:
*info@zuidenwind.org*

Uitschrijven    Voorkeuren wijzigen