Copy
De Windvaan is de ledennieuwsbrief van cooperatieve vereniging De Windvogel.
Lees de nieuwsbrief hier online

Windvaan juni 2014

In deze Windvaan leest u over de Algemene Ledenvergadering die op zaterdag 28 juni in Utrecht zal worden gehouden. Daarnaast hebben twee van onze leden een interessant artikel geschreven. U kunt zo meer te weten komen over de veiligheid op windturbines (Jan van Egmond) en over het nut van kleine en middelgrote windturbines (Frits Ogg).
De redactie waardeert deze bijdragen zeer en wil ook u uitnodigen om interessant nieuws met ons te delen. Dat kan door een mailtje te sturen naar redactie@windvogel.nl. Wij willen onze lezers zoveel mogelijk op de hoogte houden van het reilen en zeilen van De Windvogel. En daarin kunt u ook een belangrijke bijdrage leveren!


Lees hier de Windvaan als pdf. De pdf bevat ook het Jaarverslag en het financieel resultaat van 2013.

Share
Tweet
Forward to Friend
Share

Agenda

  • Bouw je eigen windmolen en doe mee aan Lansingerwind! Dinsdagavond 10 juni in Bleiswijk.
  • Bezoek de Amstelvogel tijdens de Open Winddag op zaterdag 14 juni.
  • Met elkaar verdienen we meer! Voor de lokale energiegroepen en de milieuambtenaren in Drenthe, over duurzame energie en verdienmodellen. Op donderdag 19 juni te Assen.
  • Officiële ALV op zaterdag 28 juni, inclusief debat over de energieke samenleving in de praktijk van energiecoöperaties. Discussieer mee! Het jaarverslag 2013 leest u hier.
  • Pro forma ALV B over de statutenwijziging op zaterdag 12 juli, inclusief workshop 'Ontwikkel je eigen molen'.

Veilig werken op grote hoogte

De veiligheid van het werken in windmolens is de laatste 25 jaar flink verbeterd. Vroeger trof je nog wel eens daken zonder antislipvoorzieningen op 80 m hoog, of een zeer onveilige ingang van de gondel. Vooral de laatste 10 jaar is er bij het ontwerp van windmolens veel veranderd. Bijvoorbeeld zijn er strengere voorschriften voor de afmetingen van de ruimte rond de bordessen in de toren, zodat het gevaar van vallende bouten, moeren en onderdelen voor het beneden aanwezige personeel beperkt blijft. Lees hier meer over veilig werken op grote hoogte.

Van de voorzitter

Wie sterk is moet sterk blijven
Dit is de laatste “Van de voorzitter” voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Een goed moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Voor mij is dit het jaar waarin ik begon als voorzitter van De Windvogel. De leiding overnemen van een organisatie die al meer dan twintig jaar bestaat, is even wennen. Gelukkig met de hulp van mijn medebestuursleden, medewerkers en vrijwilligers hebben we veel werk kunnen verzetten dit jaar. Lees hier verder.

Groot, groter, grootst

Tegenwoordig is het hoe groter hoe beter in windturbineland. Grote windturbines leveren nu eenmaal verhoudingsgewijs veel meer elektriciteit. Maar waarom zijn in sommige gevallen kleinere windturbines geschikter? Lees meer over van kleine en middelgrote windturbines.

Energienieuwtjes

  • BTW op zonnepanelen terugkrijgen? Lees hier meer.
  • Energiebesparing door pomp bij vloerverwarming.
  • Nieuws van onze molenaars: Lees op de website over de opbrengsten.
  • Lees meer over het verschil tussen energie- en elektriciteitsverbruik.

Leden werven leden

Wilt u ook dat De Windvogel meer leden krijgt? U kunt daarbij een handje helpen door:

15% korting op beixo fietsen voor al onze leden

Om het fietsen te promoten – supergezond voor mens en milieu - werken we samen met de Nederlandse fietsfabrikant beixo. Leden van De Windvogel krijgen maar liefst 15% korting op een duurzame en kettingloze beixo fiets. Wilt u ook zo'n mooie fiets? Lees hier meer.
Copyright © 2014 De Windvogel, All rights reserved.

Kantoor: Herculesplein 5 Utrecht, 030-3200702
Postadres: Postbus 2183, 2800 BH Gouda
info@windvogel.nl, www.windvogel.nl


uitschrijven    update nieuwsbriefinstellingen