Copy
Dit is de nieuwsbrief van coöperatieve vereniging Zuidenwind. Zuidenwind wil meer windenergie voor en door Limburgers.
View this email in your browser

Nieuwsbrief coöperatie Zuidenwind

Samenwerking met lokale energiecoöperaties op gang

Woensdag 25 maart kwamen vijf Limburgse energiecoöperaties en het Servicepunt Energie Lokaal Limburg bij elkaar om zich sterk te maken voor windenergie voor en door burgers in hun gemeente. De coöperaties Zuidenwind, Leudal energie, Weert energie, RoerOm energie en Samenstroom uit Venlo oriënteren zich op de mogelijkheden voor burgerwindmolens in Limburg. Lees hier het volledige artikel.

Wilt u nog investeren in onze windmolen? Daarover vindt u alles op de website van Zuidenwind. Samen met de andere energiecoopearties gaan we in mei en juni windcafes organiseren in Leudal, Weert, Roermond en Venlo, om meer burgers enthousiast te krijgen om te investeren in Limburgse windenergie.

Tot eind 2015 hebben we een aantrekkelijke actie voor nieuwe leden: bij het lidmaatschap van Zuidenwind krijgen nieuwe leden tijdelijk het lidmaatschap van hun lokale cooperatie een jaar lang gratis kado. Een oproep aan u om dit voort te zeggen, deze nieuwsbrief door te sturen en heel Limburg enthousiast te maken voor burger-windenergie!

Stem op ons project voor de P-NUTS awards!

De P-NUTS award is de prijs voor koplopers op het gebied van lokale duurzame energie. Op dit moment staan we met 685 stemmen op de eerste plaats! Help jij mee om ons op nummer 1 te houden door op ons project te stemmen? Volg deze link en stem op project 21.

Waarom zijn we de prijs waard?
1. Het is een supersnel project: deze zomer gaan de wieken al draaien
2. We delen kennis en kapitaal met drie burgercooperaties, mooier samenwerken kan niet
3. We gaan voor de omwonenden glasvezel-internet aanleggen, gefinancierd uit de Limburgse wind!

Lees het bericht.

Kortingsactie op combinatie-lidmaatschap energiecoöperaties

Bent u nog geen lid van een energiecoöperatie en twijfelt u of u lid wilt worden van Zuidenwind of van uw lokale cooperatie? Twijfel niet langer, u kunt nu voor 50 euro lid worden van beide energiecoöperaties. Het lidmaatschap van de lokale energiecoöperatie krijgt u voor 1 jaar kado. Deze actie loopt tot eind 2015.
De voordelen van combinatie-lidmaatschap zijn:
- U kunt meteen investeren in een windmolen via Zuidenwind.
- U kunt profiteren van lokale energiebesparings- en duurzame energie acties via uw lokale cooperatie. De cooperaties Leudal Energie, Weert energie, Roerom en Venlo energie doen mee aan deze kortingsactie.

Windcafés door heel Limburg

In de maanden mei en juni gaan we samen met lokale energiecoöperaties Windcafés organiseren. Wilt u bijdragen aan deze cafés, bijvoorbeeld door te speeddaten met potentiële nieuwe leden? We horen het graag via info@zuidenwind.org.

Data voorjaar 2015:
20 mei Leudal Energie
3 juni: Weert energie
10 juni Roerom
Nog te plannen Windcafé met Venlo energie.

In de windcafés wordt uitleg gegeven over participeren in een windmolen via Zuidenwind en over de plannen van lokale cooperaties met windenergie en levering van stroom.

Workshop ''Windmolengids'' in april

In mei, juni en juli gaan we excursies organiseren voor scholen (groep 7/8 primair onderwijs) en voor dagjesmensen, journalisten en politici. Vind jij het leuk om te vertellen over windenergie en over de cooperatie Zuidenwind? Neem dan even contact op via info@zuidenwind.org.
Eind april is er een training voor gidsen die zich willen verdiepen in windenergie excursies. Op deze middag leer je het verhaal te vertellen over de techniek van een windmolen en over hoe een cooperatie in elkaar zit. Geef je nu op voor deze workshop [link].
 

Oproep aan fotografen

In mei gaan we beginnen met de bouw van de toren. Om de bouw in beeld te brengen zijn we op zoek naar fotografen. Ook komen er in mei, juni en juli excursies voor scholen en publiek. Deze groepen willen we ook in beeld brengen, bijvoorbeeld klassenfoto's voor de mast of kiekjes van geïnteresseerde dagjesmensen. Stuur een mail of je foto's naar info@zuidenwind.org.
 

Help mee leden te werven door

- Te vertellen over Zuidenwind aan vrienden en familie
- Deze nieuwsbrief door te sturen
- Zuidenwind te liken en te sharen op Facebook of LinkedIn
- Zuidenwind te volgen en te retweeten op Twitter
- Mee te doen in het campagneteam, mail naar info@zuidenwind.org
- Bekenden een whatsapp of e-mail te sturen met deze link: Lid worden
- Straks onze nieuwe windmolentjes uit te delen
 
Copyright © 2015 Cooperatieve vereniging Zuidenwind U.A., All rights reserved.

Ons e-mail adres is:
*info@zuidenwind.org*

Uitschrijven    Voorkeuren wijzigen