Copy
Dit is de nieuwsbrief van coöperatieve vereniging Zuidenwind.Zuidenwind wil meer windenergie voor en door Limburgers.
View this email in your browser

Doe mee aan de windwerkgroep van REScoop Limburg

De windwerkgroep van REScoop Limburg is op zoek naar enthousiaste leden die willen meehelpen om nieuwe burgerwindmolens in Midden-Limburg te realiseren.

Ook Zuidenwind doet mee aan deze windwerkgroep, want wij willen graag nog meer duurzame energie voor en door burgers zodat wij in onze eigen energiebehoefte kunnen voorzien en samen een schone toekomst tegemoet gaan. Lees dit artikel op onze website voor meer informatie over de windwerkgroep en REScoop Limburg.

Doe jij ook mee? Geef je op bij secretaris@zuidenwind.org.

Succesvolle energie-pilot : honderden leerlingen Baexem bezochten wind- en watermolen
“Waarom hebben de wieken aan het uiteinde een gebogen hoekpunt?” deze vraag stelde een leerling van basisschool de Harlekijn uit Baexem tijdens het bezoek aan windmolen Coöperwiek in Windpark Neer. “Zo ontstaat er op het uiteinde van de wiek minder turbulentie en kan hij de wind beter vangen”, luidde het antwoord van molenaar Jos Hannen. De molenaars genieten van de interesse van de kinderen en vertellen ronduit. De jongens willen het liefst naar boven, maar helaas kan dat niet onder de 18 jaar vanwege veiligheidseisen. Lees het hele artikel op onze website.
Ledenwerf workshop
Met een tiental enthousiaste leden zijn we op 9 april de diepte van het ledenwerven ingedoken. Om mensen te interesseren voor onze cooperatie hebben we een goed verhaal nodig dat uit je hart komt en niet alleen uit je hoofd. Daarom hebben we het niet alleen gehad over de noodzaak van burgerwindenergie in het algemeen, maar vooral over je persoonlijke motivatie om mee te doen aan onze cooperatie. Dit leverde een inspirerende middag op en genoeg basis om onze promotiematerialen verder te ontwikkelen. Wil je ook meedoen in het campagneteam? Mail dan naar info@zuidenwind.org.
 
Even voorstellen... de molenaars

De molenaarscommissie van de Coöperatie Zuidenwind zorgt er voor dat de Coöperwiek in Neer optimaal draait en produceert. Tot nu toe met een geweldig resultaat.
Regelmatig inspecteren de vier molenaars de molen. Jo Hobus houdt dagelijks gedetailleerd alle productieresultaten bij.
Op 8 december 2015 hebben Alex Janssen, Jos Hannen en Jo Kunnen na een intensieve training  hun certificaat ‘veilig klimmen en redden op hoogte’ gehaald. Door maandelijkse trainingen houden zij hun vaardigheden op peil.

Copyright © 2016 Coöperatieve vereniging Zuidenwind U.A., All rights reserved.

Ons e-mail adres is:
*info@zuidenwind.org*

Uitschrijven    Voorkeuren wijzigen